Klín

Klín
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544764/bmid_klin.png 4 9 9

Převezměte kontrolu nad vlastním životem Klín je kombinací metod, tréninku a pohledu na svět, který vám umožní převzít kontrolu nad vlastním životem. V tomto explozivním zkoumání mezí odolnosti objevíte, jak můžete vklínit kontrolu nad automatickými fyziologickými reakcemi svého těla a stát se superčlověkem, kterým chcete být. Ve svém bestselleru Co tě nezabije se investigativní novinář Scott Carney ponořil do ledové vody a naučil se dýchací techniky od „Ledového muže“ Wima Hofa. Získal nadlidskou odolnost a utišilo mu to přetrvávající autoimunitní onemocnění. Jádrem těchto metod je technika zvaná Klín, která může dát člověku výhodu téměř v jakékoli situaci. Skvělá věc na Klínu je to, že to není něco, co je u některých lidí vrozené a u jiných ne. Jak uslyšíte v této audioknize, všichni ho v určitých okamžicích do jisté míry používáme. Nejúžasnější věc na tom je, že jakmile si toho budete vědomi a jakmile se jej naučíte používat, jeho možnosti jsou neuvěřitelně rozsáhlé.... celý text

Literatura světová Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: audiokniha , Progres Guru

The Wedge, 2020

Interpreti: Pavel Nečas

buitenlander
21.05.2023

Tohle číst nebudu, dala jsem tomu 30 stránek a hned v první kapitole bylo v podstatě všechno co nemám ráda - první 'nepříjemná pravda' už na druhé stránce, propagace predchozi knihy a Wim Hofa, zmínka o honbě za rekordem za cenu rizika pro celou výpravu, směska kritiky vůči vědcům a samozřejmě dnešní změkčilé době, všichni umřeme, atd, atd, všechny tyhle knihy jsou ty samé...

zabloudilova678
02.10.2022 5 z 5

Upřímně musím říci, že toto dílo se četlo skvěle. Je až pozoruhodné, na jaká místa se Scott Carney dostal, s jakými lidmi měl to štěstí se potkat a jak se nebál vystoupit ze své komfortní zóny. To jen tak někdo neumí a klobou dolů. O technice Klínu jsem předtím neslyšela a musím uznat, že je to velmi motivující a inspirující.

albertickanova
13.09.2022

Od knihy Klín jsem čekala možná něco trochu jiného, nakonec se z toho ale vyklubalo zajímavé čtení. Potenciál lidského těla je sice omezený, ale rozhodně má velmi široký záběr a já jen hltala jednu stránku za druhou a čekala, kolika způsoby techniku „Klínu“ opět využije. Rozhodně se mi tajil dech při některých praktikách.

jindrovaklara
13.09.2022

Přestože nejsem úplně zastáncem takových technik a metod, které pokouší hranice lidského těla a mysli, jako čtení to bylo velmi zajímavé a je až fascinující, kam až sahají naše meze. Klobouk dolů před těmi, co dokáží natolik kontrolovat své tělo a hlavně mozek a jsou schopni dělat (alespoň pro mě) nepředstavitelné věci.

lucin_a
02.09.2022 4 z 5

Zajímavý pohled na překonávání svých limitů, jak fyzických, tak psychických.
Kolik z nás co knihu přečtou jsou nakonec ochotni některé techniky z knihy vyzkoušet?
Očekávání byla vyšší, autor by mohl více motivovat k akci, pokud se jedná o osobní rozvoj, ale chápu, že “akce” o kterých píše lze těžko v našich podmínkách dosáhnout (speciální rituály, drogový výlet do Peru, vodní ponory, …)

marta52nova
01.08.2022 5 z 5

I když jsem si nejprve myslel, že knížka bude pouze dalším „bestsellerem“ o osobním rozvoji, musím uznat, že jsem se pořádně spletl. Kniha je naopak nabytá zajímavými průzkumy, které vás přesvědčí o tom, že naše tělo zvládne mnohem více nežli si myslíme.

kristyrychla
01.08.2022 5 z 5

O metodách, jak ovládat své tělo jsem četla již několikrát, ale tahle mě opravdu nadchla. Technika „klínu“ je opravdu zajímavá a její využití mě až samotnou pořádně překvapilo.

ivetkaprochazko
01.08.2022 5 z 5

Chování našeho těla mě vždy zajímalo, takže knížka se mi trefila do vkusu . Nová technika sice není nějak přelomová, ale pomůže člověku uvědomit si, jak tělo funguje, a jak ho lze snadno ovládat.

katerina2433
22.06.2022 5 z 5

Knihu jsem si naprosto zamilovala už od úvodu. A ne, není to jenom tím, že autor zkouší ayahuascu, na kterou jsem zatím neměla koule :) Kniha se prostě četla sama a já jsem hltala jednu stránku za druhou a nemohla se dočkat dalšího dobrodružství, ve kterém autor techniku Klínu použije. Velmi zajímavé čtení pro všechny, kteří se nebojí (nejen) posouvat své hranice a hledají efektivní způsob, jak toho dosáhnout.

Scott Carney
americká, 1978