Země čarodějů
Markéta Prášková
Klobouky z Agarveny série
Ve druhé části fantasy tetralogie se opět setkáváme s hlavními hrdiny Adamem a Evkou, kteří pomocí tajemných klobouků navštíví svého předka Viléma Hradeckého. Při návštěvě Evka najednou zmizí. Adam i Vilém vědí, co to znamená... Přesunula se do Agarveny, do zlé, nebezpečné země, plné čarodějů a hrůzných bytostí. Adam se okamžitě rozhodne, že se za ní vydá a najde ji. To se mu sice podaří, ale díky nečekanému sledu událostí zůstanou v Agarveně jen s jedním kloboukem a tudíž se jen jeden z nich může vrátit domů. Nastává honba za kloboukem, při které se seznámí se spoustou zajímavých přátel a navštíví různá místa. Nakonec získají do rukou vytoužený druhý klobouk a mohou se vrátit domů. Loučí se s přáteli a za všechno jim děkují. Už se ale těší domů, a když si pokládají klobouky na hlavy, jsou přesvědčeni, že už se do Agarveny nikdy nevrátí.... celý text
Tak tohle je moc. Tohle má takovéhle hodnocení? Hnusná obálka, nudný děj bez jakékoliv hodnoty A KOPÍROVÁNÍ. Taková Morie je úplně jasná. Dal bych jednu hvězdu za to, že děti to možná lehce ocení, ale ne. Odpad odpad odpad! A vy, co tady hodnotíte, jste taky odpad.
O proti prvnímu dílu je kniha zajímavější a zapletenější. Dobrodružná a prostěs skvělá.
Druhý díl je daleko zapletenejší než první, je fakt že ani já jsem se v nějakých částích nedokázala vyznat, ale když to takhle dopadlo přečetla jsem si tu část znova a když mi to ani tak do sebe nezapadalo tak jsem četla dál. Ono se to později vysvětlilo.
Zdá se mi že čím víc se blíží konec tím je to zajímavější a rozplétají se ty části kterým jsem nerozuměla :).
Jsem zvědavá na další díly :).
Hodnotím o hvězdičku více než první díl, ale tento doporučuju :).
Oproti prvnímu dílu je tato kniha jakoby "dospělejší", nicméně je na mně až moc zamotaná... V prvním díle se jednalo o nádherně čtivý přímočarý děj se zápletkou cestování do minulosti, tento druhý díl nabídl více postav, více "divných" zemí a národů a člověk se tu a tam ztrácel. Knihu jsem dočetla se zájmem, ale na první díl podle mne nemá....
2022 | Balada o snech |
2023 | Rozbité světy |
2020 | Prokletá pevnost |
2024 | Ester |
2022 | Kniha stínů |
(SPOILER) Tahle kniha se mi líbila poněkud víc než první díl. Líbí se mi ten meč Adama. Knihu doporučím všem kdo milují knihy a fantazi. : D