Kniha, co tě naučí milovat knihy
Françoize Boucher
Spousta skvělých, případně naprosto šílených důvodů, jak zhltat co nejvíce knih, aniž by člověk přibral.
Humor Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Fragment (ČR)Originální název:
Le livre qui fait aimer fait aimer les livres méme a ceux qui n' aiment pas, 2014
Místy docela vtipné, děti může pobavit, ale pochybuju, že to někoho přesvědčí, aby začal víc číst.
Knížka zakoupena synovi (13) na Vánoce, ve snaze ho aspoň trošku nakopnout ke čtení. Dnes přišla a ze zvědavosti jsem ji listovala a musím se přidat k těm,kteří jsou nadšení- jak nápadem, humorem, ilustracemi. Pobaví nejen dospělého, ale věřím, že i takové "prudily",jako máme doma my
Já jako knihovnice můžu říct, že jsem z knížky nadšená. Chci si listy nakopírovat a vyzdobit jimi knihovnu.
Perfektní, původně jsem ji koupila pro syna který bohužel nepodědil moje geny a knížky fakt nesnáší ale výborně jsem se u ní pobavila ji já. Teď už jen počkat na výsledek u synátora...
Myslím, že si kniha zaslouží víc hvězdiček, než zde dává většina lidí. Koupila jsem ji neteři, protože mě zaujalo prvních 5 stránek. Neteř naprosto nesnáší čtení, i když ji zkouším podstrkovat mnohdy zábavné knihy, knihy se zvířátky, které má ráda, knihy s velkými písmeny, s málo textu. Nepomáhá to. Prostě nečte.
Když jsem jí ji věnovala, řekla na to jen "hm, další kniha". A tak jsem jí přečetla oněch prvních 5 stran a řekla, že jí dá šanci.
Nakonec to dopadlo tak, že ji vážně přečetla, a ještě mi mobilem posílala fotky listů, jak je z ní unešená a že by chtěla další díl. :)
Poté, co si ji přečetla neteř, jsem se do ní tedy také pustila a musím říct, že mě vážně pobavila. I když jsou v ní pro nás knihomoly stránky, které bychom raději neviděli - ano, o ničení knih. A je otázkou, jestli po této knize neteř sáhne po jiných knihách. Uvidíme. Ale dávám jí 4 hvězdičky (knize) za to, že vzbudila alespoň plamínek naděje.
2016 | Kniha, co tě naučí milovat knihy (I když čtení nesnášíš) |
2016 | Kniha o rodičích - Co jsou vlastně zač? |
Pro děcka zajímavé, ale nenadchne tak úplně. Při koupi jsme čekali něco jiného.