Kniha osobnostních testů: 25 jednoduchých testů, které odhalí vaše pravé já
Nicholas Haulwen
Každého z nás fascinují osobnostní testy, ať už klasické jako indikátor Myers-Briggs a jeho 16 osobností, nebo ty méně seriózní, které určují naši barvu nebo duchovní zvíře. Všichni se o sobě chceme dozvědět víc a pochopit, jak fungujeme. Kniha je psaná srozumitelným jazykem a kromě krásných ilustrací v ní najdete: + 25 klasických i moderních testů osobnosti + stručný úvod o původu každého testu + detailní analýzu a výklad výsledků + hlubší pochopení toho, co vás pohání, na základě vaší osobnosti + mapu k objevení vašich základních vlastností, jako je vůdčí styl, dovednosti managementu, emoční inteligence, vztah k financím, jazyk lásky a mnoho dalšího! Kniha osobnostních testů představuje seriózní, nadčasový zdroj pro jedince, páry, rodiny, přátele i kolegy. Na nic nečekejte a vyrazte na cestu za poznáním – ať už vás samých, nebo ostatních!... celý text
Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2021 , ViaOriginální název:
The Book of Personality Tests: 25 Easy to Score Tests that Reveal the Real You, 2020

Pokud nebudete mít velká očekávaní, tak bude kniha fajn. Já miluju různé testy, takže za mě super, ale spoustu testů si můžete udělat na internetu. Stejně o vás pouhých 12 otázek zase tolik nevypoví. Znovu bych si knihu asi nekoupila, ale když už ji mám, tak si ji nechám. Třeba ji použiju někdy v budoucnu v práci.

Na knihe sa mi veľmi páčilo, že pred každým textom priniesla autorka zhrnutie, z akej teórie/štúdie vychádza, a na konci odkazy pre tých, ktorý by sa chceli téme venovať viac. Samotné testy však boli, nič v zlom, veľmi často lifestylové a predvídateľné. Ako zábavka na jeden večer fajn, žeby to však človeku poskytlo úplne nový pohľad na vlastnú osobnosť, tomu sa mi veriť nechce. Nevraviac o tom, že medzi testy, ktoré sa snažili aspoň tváriť seriózne, sa akosi dostali aj perly typu „ktoré je vaše slnečné znamenie“ alebo „ktoré je vaše duchovné zviera“.

Celkem zajímavé a lehké čtení, ale nelze si s testy hrát donekonečna. Rodinná zábava, která někdy sklouzává ke stylu testů z dívčích časopisů minulých let (např. Top Dívka, Bravo Girl). Takže pro mě jasný průměr.
Autorovy knížky
2021 | ![]() |
Hodně jednoduché testy, možná pro nějakou odlehčenou zábavu si je můžete udělat, ale nejde o nic převratného nebo přesného. Málo otázek, nepřesné a zavádějící zadaní. Je to hodně povrchové, vhodné když už tak pro mladší čtenáře.