Knihkupectví pana Livingstona

Knihkupectví pana Livingstona
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496081/bmid_knihkupectvi-pana-livingstona-cOZ-496081.jpeg 4 146 146

Agnes doufala, že v najde uplatnění v jednom z britských muzeí. To se jí však ani po několika měsících snahy nedaří a ona přijímá práci v zapadlém knihkupectví nabručeného Edwarda Livingstona. Prvotní zklamání se brzy rozplyne a Agnes propadá kouzlu obchodu i jeho návštěvníků, a zjišťuje, že ani Edward není takový misantrop, za jakého se vydává...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora

La librería del señor Livingstone, 2017

Ivetaa
20.11.2024 4 z 5

Poklidný každodenní život v knihkupectví - a takhle působí celá kniha.

evineckY
28.08.2024 5 z 5

Láska kvete v každém věku a zvlášť ke knihám.
Krásné, milé i vtipné čtení, pro někoho nudné, ale já jsem si užila velkolepé
přátelství milovníků knih všech věkových skupin, žánrů, se spoustou doporučení,
přirovnání, filmů i recenzí.
Doporučuji.

kopretina21
28.07.2024 1 z 5

Opravdu nechápu, proč tento výtvor má tak vysoké hodnocení. Knihu jsem dostala zdarma k nákupu, tak jsem se do ní pustila. Hodně jsem se u ní natrápila, ale dočetla.
Směs rádoby hyge, trapných "ironicko-satirických dialogů", částečně červená knihovna. Občas prohozené replikami z nějakých literárních děl. Takový pozitivní blábol. Tohle není typ knih, které já ocením, někdo s menšími nároky možná jo...

Luis_Lambo
05.07.2024 5 z 5

Krásná a velice milá knížka plná dobroty, provoněná šálkem anglického čaje a vůní sušenek, v tom nejlepším knihkupectví v Anglii. Skvělé postavy, krásný a milý příběh. Můžu jen doporučit. Tomuhle by slušelo pokračování !!

Ada0004
08.05.2024 5 z 5

Bylo mi velice příjemné a milé prožít pár dní v knihkupectví Edwarda Livingstona i s jeho roztomilými obyvateli. Moc sympatická oddechovka pro milovníky knih.

MirrorIsis
26.04.2024 5 z 5

Nádherná knížka, která vzbuzuje klid, pohodu, číst nejlépe s dekou u krbu...

mia.com
20.11.2023 4 z 5

Jak je receno nize, knihu jde opravdu nejlepe popsat jako utulna. Doporucuji v case pred Vanoci, protoze tady zaciname koncem podzimu a prehoupneme se dale do Vanoc. Je to samozrejme oddechovka, ale ty postavy jsou tak sympaticke a hlavne to prostredi je naprosto dokonale. Navic tu mame drobnou detektivni zapletku, kterou ja jsem klasicky neuhodla :D. Jinak je tu opravdu spoustu jak historickych, tak literarnich vsuvek a citatu. Muzete to tedy i brat jako tipy na knihy.

Katy_vKnihách
13.10.2023 3 z 5

Tohle je hrozně útulná kniha. Jinak se ani popsat nedá. Je to taková ta kniha, se kterou se chcete zachumlat pode deku, pít horký čaj a pokud by venku pršelo, bylo by to nejideálnější, jelikož příběh se odehrává na podzim. Mám ráda knihy o knihách, a tahle je jednou z nich. Bylo to velice příjemné čtení, ale na můj vkus tam bylo strašně moc historických vsuvek, při kterých upřímně trpím. Nebýt toho, jdu výš, ale ode mě 3,5*. Pokud historii máte rádi, knihu si vyloženě zamilujete.

Simi
29.09.2023 5 z 5

Anotace ve mně nevzbudila moc velký zájem, ale o to větší překvapení knížka pro mě byla. Hladce plynoucí děj, který jsem v poklidu prožívala spolu s postavami. Vklouzla jsem do milého společenství v knihkupectví Moonlight Books s pyramidovým střešním oknem, popíjela čaj v koutku romantiků, pokukovala pod modrou lampičku, co tvoří spisovatel v podnájmu, čechrala vlásky malého Olivera Twista a poslouchala jeho moudra o astronomii.
Ocenila jsem vtipný styl psaní.
Spousta tipů na zajímavá knihy či autory, že jsem neodolala a založila seznam Tipy E. Livingstona, tak můžete kouknout.
Poklid uvnitř mě, který ve mne kniha zanechala, nedokáži ani popsat.

anej
13.06.2023 4 z 5

Hrozně dlouho jsem čtení této knihy odkládala. Nakonec se z toho vyklubal moc hezký příběh s naprosto geniální kresbou. I když se jednalo o klasickou oddechovou zápletku se šťastným koncem a záchranou přistěhovalé dívky do cizí země, tak v rámci knihkupectví s abstraktními návštěvníky to na mě celé dýchlo takovou až kouzelnou atmosférou. Moc hezké čtení :)

Littlemonday
09.04.2023 3 z 5

Před čtením si málokdy čtu anotaci, často jsou v ní zbytečné spoilery. U této knihy to nebylo jinak a anotaci jsem si přečetla až teď po dočtení. A musím říct, že je mnohem akčnější než celá kniha.

Jedná se o milý románek z prostředí knihkupectví, všechny postavy jsou hrozně hodné a ty co nejsou, jsou popsány humorně. Britské knižní vtípky knihomola a majitele knihkupectví provází celou knihu a také ji zachraňují. Děj je totiž tragický, táhne se děsivě pomalu a předvídatelně. Kromě toho je kniha PLNÁ popisů - míst, osob, knih, historie, muzeí bohužel nic pro mě.
Jediné, k čemu jsem přilnula jsou postavy, především malý Oliver Twist.

Protože to není úplně můj šálek kávy, snažím se hodnotit knihu objektivně - hvězda za humor, hvězda za milé postavy a nakonec hvězda za délku (250 stran prostě přežijete).

3/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

MarNe
03.12.2022 5 z 5

Edice 7lásky téměř nikdy nezklame. A tato knížka není výjimkou. Příjemné pohlazení po knihomolské duši v předvánočním čase. Lépe jsem si vybrat nemohla. Čtivé, prošpikováné citáty klasiků. Kniha plná očekávání, lásky nejen ke knihám, nechybí humor i pasáže k zamyšlení. Vřele doporučuji.

Booky84
20.11.2022 5 z 5

Krásná a milá kniha pro všechny milovníky knížek a knihkupectví. Přesně do takového knihkupectví bych chtěla chodit a potkávat jeho pracovníky a zákazníky – nádherná atmosféra. Zajímavé citáty a odkazy na knihy. Ideální čtivo pro pochmurné a studené dny, protože hned máte úsměv na tváři a teplo na duši.

mnohoknih
22.10.2022 5 z 5

Ráda se procházím v knihkupectví a v knihovnách a tahle kniha byla jedna taková příjemná procházka se spoustou malých štěstíček. Ať už se jedná o odkazy na knihy nebo citace z nich, případně citáty autorů. Příběh kniha v podstatě žádný nemá, jen si tak příjemně plyne a já se chumlám pod deku. A ano, mít u ruky horkou čokoládu je povinnost.

yonda
03.10.2022 3 z 5

Příjemné čtení při kterém se člověk rád zachumlá pod deku a je spokojený, že nemusí čelit londýnskému počasí.

Evina16
03.09.2022 5 z 5

Knihkupectví pana Livingstona je povinná četba pro milovníky knih a čtení. Užívala jsem si poklidný příběh, kouzelnou atmosféru knihkupectví, citáty klasiků - Ovidia, Shakespeara nebo cestovatele Richarda Francise Burtona: "Domov je místo, kde máme uložené knihy." A také jsem opět dostala chuť přečíst si knihy, na které odkazují zmínky na jejich hrdiny, třeba Geralta z Rivie (Zaklínač - A. Sapkowski), Phryne Fisherovou (Kokain Blues - K. Greenwoodová) nebo Ebenezera Scrooge (moje oblíbená Dickensova Vánoční koleda). Co nemělo chybu, byl Štědrý večer u rodičů Johna Lockwooda. A věta knihkupce Livingstona mi mluví z duše: "Chovám se divně od té doby, co jsem se naučil číst."

Ciarra
18.07.2022 5 z 5

Geralt z Rivie a čaj? To ne :D
Oddechovka s mnoha doporučeními na další knihy (někdy velmi neobvyklými).
Doporučuju :)

ivzu77
01.07.2022 4 z 5

Milé romantické čtení bez přemýšlení, příběh plyne v krásném prostředí anglického knihkupectví ... měla jsme chuť na Earl Grey a potěšily mne citáty a hlášky z knih velkých autorů.
Aby člověk mohl snít, nemusí zavírat oči, stačí, když bude číst.
Michel Foucault

TheMelorry
28.06.2022 4 z 5

Tato kniha by se dala popsat jako milá a kouzelná, z níž přímo dýchá atmosféra klidu, pohody, čajových dýchánků a spousty spousty knih. Nic zásadního se v ní nestane, a přesto obsahuje tolik. Mimo jiné, že každý z nás má na světě své místo a dříve nebo později se k němo dopracuje.
Vše skvěle doplňují citáty ze všech možných děl klasiků.

aNGie5
25.06.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem si užila od první do poslední věty. Je plná humoru a lásky k životu a lidem. "...klíč ke štěstí spočívá ve svobodě a klíč ke svobodě v odvaze"...