Kočičí mumie
Jacqueline Wilson
Mám kočičku. Miluju ji k zbláznění. Je s ní ale příšerná nuda. I tak je moje milovaná Mabel výbornou posluchačkou. Nezáleží jí na tom, co jí povídám. Není sice tak zábavná a legrační jako čtyři koťátka mojí kamarádky Sophie, ale je tu vždycky pro mě. Paní učitelka Smithová nám říkala, že ve starém Egyptě lidi kočky uctívali. Mabel by v té době určitě mohla být bohyní.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Dívčí romány
Vydáno: 2008 , BB artOriginální název:
Cat mummy, 2006
(SPOILER)
Tahle kniha mě velmi okouzlila. Hltala jsem každou stránku. Hrozně mě dojala. Jen mě trochu zklamalo, že si Verity po smrti Mabel neoholila obočí - to totiž dělali staří Egypťané na důkaz soucitu s mrtvou kočkou
(:-D)
U téhle knížky jsem jako malá brečela. Tak moc mě to dojalo. Zpětně mi ten příběh ale přijde docela směšný.
Pmatuju si, že tohle byla první kniha kterou od Wilsonove četla. Rozbrečela mne a zároveň potěšila.
Smutný příběh, i pro dospělého .Verity nemá maminku, už to samo o sobě je smutné a pak ještě ztratí kočku, jednu z památek na maminku a chová se přesně jako se chová malá naivní holčička. Pro to co už vytrpěla, jsem jí přála aby se štěstí obrátilo a hezká slečna učitelka se stala její novou maminku. Nikdy nevíš...
Kniha byla pěkná , ale spíš pro mladší a proto bych ji asi nečetla znovu . Výborně se četla. Byla celkem krátká , ale i krátká knížka může být ta , nad kterou se vám chce brečet . Já nebrečela , ale kdybych byla mladší , asi bych se tomu nevyhnula :) Jinak ji můžu všem mladším holčičkám , které mají rádi kočky jen doporučit .
I když je knížka útlá a příběh není nijak zvlášť rozvedený, tak při četbě padl víc než jeden balíček kapesníků. Jako každá knížka od Jacqueline umí pohladit a najít něco pozitivního i na smutných věcech.
Kniha byla smutná, bylo mi Mabel hrozně líto. Do knihy jsem byla tak vžitá, že jsem ji přečetla za jeden den. Rozhodně se do ní vžijete také.
Je dobře, že jsem tehdy na moje deváté narozeniny dostala tuto drahocennou knížku. Je pro mě důležitá, protože díky téhle knížce znám Jacqueline Wilsonovou a její neskutečně úžasné příběhy z pohledu dětí, které nemají život tak jednoduchý.
Kniha byla moc pěkná. Smála jsem se, když z Mabel udělala mumii. Ale konec byl smutnej.
Není moje nejoblíbenější, ale přesto je tento příběh skvělý. Děj je jednoduchý, ale dojemný a mladší čtenářky si na konci možná popláčou.
Kniha se mi moc líbila. Byla smutná, ale z jistého pohledu krásná. I když jsem byla teenager a kniha byla určena pro mladší čtenářky, pobrečela jsem si.
Smutné vtipné,miluji J.W.,jen ona to dokáže takto mistrovsky zakomponovat.
Vždy se vcítím do role hl.hrdinky. :)
Ale u této knížky jsem opravdu řvala jak Turek
Už je to déle ,co jsem knihu četla. Byla jsem opravdu malá ,a když kočička zemřela a oni ji pohřbili ,brečela jsem :D Opravdu v tom věku to pro mě bylo dojemné ,i když se tomu teď směju. :D
Je ale spíše pro menší děti ,protože si neumím představit ,že bych ji četla teď ....
Nemůžu říct že by byla knížka špatná, ale nějak moc mě nebavila a to asi proto, že Verity celou knížku brečí kvůli kočce a já opravdu kočky nějak nezbožňuju... Ale smála jsem se tomu jak z ní udělala mumii to bylo super :D
2010 | Vzdušné zámky |
2005 | Holka z popelnice |