Kočka myši nenechá
Marie Rejfová
Josefína Divíšková série
NOVÝ PŘÍPAD ZAVEDE JOSEFÍNU DIVÍŠKOVOU A KOMISAŘE TVRDÍKA DO BRODSKÉHO PIVOVARU... Do městečka Brod přichází jaro a Josefína Divíšková hodlá malovat. Plány jí však překazí neočekávaný příjezd syna Vincenta a jeho podivínského kamaráda Kamila. Ve vile nastane poprask, a když se ještě k tomu v místním pivovaru stane zločin a na scéně se objeví komisař Tvrdík, dny klidné dovolené nenávratně končí. Proč byla mrtvola nalezena zrovna ve spilce? Kdo se pokouší sabotovat výrobu piva? Proč se po městě pohybuje vzteklý zubař? A jak se vším souvisí krádeže v hotelu U Křepelků a osoba krásné paní sládkové? Svérázná učitelka Josefína musí řešit dilema – zda je snesitelnější rodinný život ve vile ve společnosti potrhlých příbuzných, nebo policejní vyšetřování po boku nesnesitelně přitažlivého komisaře Tvrdíka.... celý text
Detektivky, krimi Romány Literatura česká
Vydáno: 2022 , Audioteka , Mystery PressInterpreti: Zdeňka Žádníková Volencová
Opět dobře napsané čtení které nepostrádá spoustu humoru. Josefína je prostě skvělá a její sestra Miroslava tvrdí muziku. Jediné co mě v tomto případě chybělo je Miroslavin manžel Karel který tvoří rovnováhu mezi těmito dvěma ženami. Všechny postavy těchto případů mají svůj jasně daný charakter a dohromady tvoří rovnováhu kterou musí čtenář ocenit. Moc se těším na další příběh, určitě to bude stát za to.
Šestý díl a pořád mě to baví. Potřeštěná Josefína v roli detektiva amatéra i komisař Tvrdík, strážmistr Švec, nerudná sestra Miroslava a celé městečko Brod. Velkou devizou této série je humor. Alespoň pro mě. Nevzpomínám si, kdy jsem se u detektivky tak často a od srdce zasmála. Nejsou tu žádné psychologické manévry, nejsou tu žádní tvrďáčtí policisté s rozervanou duší, co je právě pustili z psychiatrické léčebny (i když i Tvrdík se umí poprat) a se sklonem k alkoholismu. Josefínina láska k vínu se nepočítá. Mám ráda tyhle „cozy mystery“, které plynou s úsměvem. Mám po přečtení příjemný pocit, že spravedlnosti bylo učiněno zadost a hlavní hrdinové to přestáli bez ztráty kytičky. Nemusí se mi zdát o psychopatickém vrahovi, který mě čtvrtí ve vaně. Raději se půjdu začíst do dalšího dílu se sklenkou dobrého moku v ruce. A člověk se i poučí. Neocenitelné rady Josefíniny babičky mají své kouzlo…
Zase nálož zábavy. Autorka mě opravdu baví. Knihu jsem navíc poslouchala v audiu a je velmi dobře namluvená. Ideální oddechovka na noční. Tenhle díl mě zase nadchnul. Rozhodně bavil Kamil i Vincent. No a Dostálovic kluci, ty bavěj každý díl. Samozřejmě nemůžu opomenout Tvrdíka, který nesmí chybět (bez něj by to nebylo ono). Určitě se těším na díly další.
Kočka myši nenechá
Pivní detektivka, nenáročné čtení kořeněné jemným humorem. Nenadchne ani nezarmoutí. Dá se číst a dávám 3 hvězdy.
Pardon, nemám k tomu moc co říct, četla jsem to, ale ta slova se mi vůbec nespojila v příběh. Asi ani netuším o čem jsem četla. Na mě moc jmen, postav, nuda. Neoslovilo mě to jednoduše.
Příjemné oddechové čtení,s dávkou humoru a skvěle načtená audiokniha od Zdenky Volencové-Žádníkové.
Další kniha v sérii...co k tomu říct?! Opět sympaticky ztřeštěná Josefína, správňák komisař Tvrdík, a spousta dalších postav...prostě fajn oddechovka
Není to špatné, ale jde jí lépe když se zaměřuje na dvě tři postavy tady je to opravdový guláš a pokud si nepomatujete 10 a více jmen jen kvůli 247 stránkám tak jste v háji stejně jako já. Nejhorší na tom je, že spoustu příběhů nemá vliv na konečný případ. Kolem jedné vraždy dá rodinné trable druhé rodinné trable romanci svého syna a synovce vydírání loupeže atd. Stane se tu moc věcí lépe zaměřit se na jeden případ a nedělat takovou motanici.
Tentokrát bohužel jedno velké NE. Nemohla jsem se začíst, v dialozích jsem se ztrácela a celkově mi všechny postavy přišly jakoby na něčem celou dobu "ujížděly". Autorka to umí lépe.
Přečteno za 1,5dne. Josefina mě baví i její všetečnost strčit nos do všeho. Skvělý humor. A závěrečné posezení na židlích na zahradě a s bábovkou, to jsem se třískala smíchy.
Nevím, ale při čtení série "Josefíny" mi došlo, že jsem vlastně nikdy žádnou knihu autorky neviděl v kamenném knihkupectví. První (netuše o Jozefíně vůbec nic) jsem si objednal na e-shopu, další v knihobotu a ostatní půjčil v knihovně.
V této knize mi mimochodem přišla docela sympatická i Miroslava.
Tak jsem přišla této spisovatelce celkem na chuť. Poslouchám jako audio při práci, člověk nemusí mít strach, že o něco přijde. Navíc je to perfektní relax, prokládám si tím totiž sérii od Cartera :)
Dalo sa. Netradičné prostredie, netradičná i keď dosť umelá posobiaca akcia na záhrade Dostálových . Dobre a vtipné vykreslenie rôznorodých postav, i keď, čo sa týka počtu postáv, niekedy je menej viac. Opäť, autorka mala vynechať tie nasilu pósobiace prekáračky medzi Jozefinou a Tvrdíkom, bolo to nevierohodne a opäť, ziadna chémia medzi nimi.
V pivovaru existují roury
a jimi teče pivo.
Po vraždě jedné coury
bylo v Brodu živo.
Knížka pěkná byla
rychle odskakoval děj,
Josefína nám vše vysvětlila,
autorko - příběh další přichystej!
Opět příjemná oddechovka. Nicméně případ mě tentokrát moc nebavil, ale Josefína je stále vtipná a policejnímu sboru leze dál na nervy, a to mě na této sérii baví nejvíce.
V tomto příběhu jsem čtenářsky narazila na limity hlavní postavy. Zatímco slečna Marplová, dáma v letech, nemusí procházet téměř vůbec žádným vývojem a funguje to, u Josefíny to nefunguje. Její stále stejné všechno mě tentokrát nudilo téměř od začátku, až to přešlo do lehké averze! Což mě překvapilo, protože sérii čtu celou a rozhodně je to čtení zábavné a příjemné a Josefína mi byla vždycky sympatická. A tady najednou ne. Takže jsem to víc zkoumala, proč to tak je, když ona je přeci stále stejná..a ono právě proto. Příběh je jinak nápaditý, všechno kolem také, jako vždycky.
vraždy ženy humor Česko, Česká republika česká literatura české detektivky a krimi pátrající amatér maloměsto
2017 | Kdo jinému jámu kopá |
2018 | Komu straší ve věži |
2017 | Kdo má pod čepicí |
2015 | Čarověník |
2019 | Kdo maže, ten jede |
Další z úžasných dobrodružství svérázné Josefíny. Bavila jsem se jako vždycky. Na jednu stranu jsem byla zvědavá, kdo zločin v pivovaru spáchal, na druhou stranu jsem se děsila, že už bude knížky konec. K sympatickému Tvrdíkovi a jedinečné učitelce Josefíně přibyl ještě tvrdohlavý voříšek, který je samý průšvih úplně stejně, jako jeho panička. Tahle trojka rozhodně nezklame.