Kočky nájem neplatí
František PON.
Kočky nájem neplatí je nová v pořadí již čtvrtá kočičí kniha manželské dvojice výtvarníků Jitky Baliharové a Oldřicha Přibíka, kteří společně malují a píší pod pseudonymem František PON.. Kniha znovu zavede čtenáře do malebné jihočeské vesničky Poněšice, kde se odvíjejí další osudy autorů jejich koček, odtud se s nimi čtenář občas vydá na výlet, navštíví jejich ateliér či výstavu obrazů a prožije v jejich pestré společnosti část z těch jedenácti let, která uplynula od vydání jejich první knihy Kočky to vědí líp. Nové příběhy, nové kočky a hlavně řada drobných událostí, jejichž líčení dokáže čtenáře rozesmát i dojmout a hlavně povzbudit. Protože i přes drobné nezdary a nehody, které autory i jejich čtyřnohé přátele potkávají, dokáží brát život s humorem a nadhledem. Což ostatně čtenáři z jejich předchozích knih dobře vědí.... celý text
Milé, oddechové čtení, u kterého si člověk příjemně odpočine. Kočky nemám, ale jejich příběhy mne bavily, stejně jako život Františka Poněšického. Kniha pro mne vnesla nový, nepoznaný pohled do neobyčejného a pestrého života koček a jejich oddaných pečovatelů a blízkých duší, které pro jejich lásku a obětavost obdivuji. Krásné ilustrace, které pohladí... Ráda se nechám do této velké rodiny opět pozvat.
Další knížka která mě příjemně pobavila, ale také naplnila pocitem, že se našim čtyřem kočkám nevěnuji dostatečně. Všechny mi při čtení průběžně asistovaly a v pocitu viny mě usvědčovaly. Budu to muset napravit, jdu nakrájet nějaké to masíčko.
Oddychové čtení o soužití s kočičkami. Sama to znám, žiju v jedné domácnosti s 10ti “drobkama”. :-)
Zajímavé příběhy o soužití koček s lidmi jak uvnitř, tak venku. Moc se mi líbily ilustrace, měly vtipné popisky.
Moc pěkná knížka, krásné ilustrace, hezky jsem si početla, pobavila jsem se, zasmála, určitě si přečtu i ostatní knihy, výhodou je "kabelkovský" formát. I když kočky nemusím, jsem pejskařka a u toho zůstanu, zvlášť po přečtení, haha, no potvrdila jsem si, že s kočkou žít nechci ;-)
Opět milé pohlazení po duši od obou autorů. Už třetí knížka jsem od "Františka Pona" mohla přečíst. Knížky od těchto manželů se čtou úplně sami a škoda, že jsou tak tenké.
Pěkně napsaná knížka pro všechny milovníky koček. Úplně jsem v některých situacích poznávala našeho domácího miláčka :) Pro odehčení a pobavení to bylo moc pěkné, ale není to zrovna něco co bych v budoucnu vyhledávala...
Moc milá knížka, stejně jako ty předchozí od této autorské dvojice. Doporučuji všem kočkomilům jako pohlazení na duši v dnešním uspěchaném světě. Hvězdičky jsou i za ilustrace. V umění, natož v malování se příliš nevyznám, ale specifický styl obrázků umělecké dvojice František PON se mi moc líbí a uvažuji alespoň o koupi jejich kočičího kalendáře.
2001 | Kočky to vědí líp |
2003 | Kočky mluví ze spaní |
2012 | Kočky nájem neplatí |
2006 | Dneska výtah nejezdí |
2002 | Kočkám chutná kaviár |
Trefné a vtipné postřehy o soužití koček s kočkami i lidmi. Potěší i čtenáře, kteří žádnou micku doma nemají, natož pak tak velkou smečku.