Elektřina kolem nás
Zdeněk Opava
... kolem nás série
Obsahuje všechny pojmy související s elektřinou: od atomu, tranzistoru, telefonu po elektrárnu. 2., opravené a doplněné vydání.
Fenomenální. O mnoho lepší než aktuální knížky, co o elektřině znám. Hravě strčí do kapsy i všechny učebnice elektřiny.
Knížku jsem náhodou našel v knihovně u babičky. Už je stará (kniha, babička také), ale mnoho v ní vám osvětlí fungování i dnešní techniky. Chcete pochopit co je elektřina, kde se bere, jak funguje a proč se vám třeba točí větrák? To tam je. Pěkně po lopatě. Od jader atomů až dojdete k jádru a fúzi. Parádní. Výuka fyziky na ZŠ a SŠ mi nedala tolik jako pár desítek stránek této vynikající knihy - navíc plné názorných ilustrací. Kéž by všechny učebnice byly takové.
Geniální. Tuto knihu mi koupili rodiče když mi bylo snad 10 let. Jednoduchých způsobem vysvětlí podstatu fungování celé moderní technické společnosti - výroba elektřiny, rozvod elektřiny, jak funguje lednička, žehlička, rádio, televize, na co si vzpomenete.
Fenomenální knížka, ve které autor srozumitelně a názorně vysvětluje základy elektrotechniky a elektroniky. Jedna z nejlepších naučných knih, co jsem jako dítě četla.
věda elektřina elektrotechnika fyzika pro mládež encyklopedie pro mládež
1985 | Elektřina kolem nás |
1989 | Matematika kolem nás |
1986 | Chemie kolem nás |
1970 | Programovaná učebnice matematiky |
1975 | Víš si rady s matematikou? |
(SPOILER) Fámozní. Kniha krásně popisuje základy fungování techniky.