Kolonie Waldner 555 - tajné plány SS v Jižní Americe, románová fikce

Kolonie Waldner 555 - tajné plány SS v Jižní Americe, románová fikce
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194234/bmid_kolonie-waldner-555-tajne-plany-ss-v-jizni-americe-roma.jpg 3 8 8

Román o nacistických tajných vědeckých projektech v Jižní Americe. Nejvyšší složky SS, v čele s Heydrichem, se snaží získat opěrné body na jihoamerickém kontinentu. Na území Brazílie, Argentiny a Chile se začíná budovat řada tajných pevností, ve kterých přední němečtí vědci vyvíjejí a zdokonalují významné vynálezy a pokrokové technologie, mající zvrátit průběh války. Nejvýznamnější je Kolonie Waldner 555 u brazilsko-paraguayské hranice. Jen čirá náhoda, kdy v brazilské nemocnici skončí pilot havarovaného vrtulníku, jenž má na ruce čestný prsten SS se smrtihlavem, a následné dramatické události prozrazují, do jaké míry se činnost nacistů rozmohla v této části světa. Jižní Amerika se má stát novou bojovou frontou pro konečné vítězství Třetí říše. Úspěchy německých vědců jsou nesporné, a kdyby měli ještě pár roků k dispozici a německá vojska neutrpěla porážku, kdoví, jak by se osudy světa dále vyvíjely... Doplněno černobílými fotografiemi.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Grada

Kolonie Waldner 555

WolfIssen
20.11.2024 5 z 5

Stejně jako u předchozí publikace děkuji za doporučení uživateli Eicherikovi, který navíc ve svém komentáři všechno důležité zmínil. Jen bych dodal, že u nás kniha není příliš známá, sám jsem byl překvapen, že jsem ji našel na Restorio.cz

Páájinka
14.05.2019 3 z 5

Zajímavé a zároveň neuvěřitelné.

Eicherik
03.06.2018 5 z 5

Při čtení knihy mi na mysl často přišla tvorba Ludvíka Součka. Podobnost vidím v tématu, v propojení reality s fantastikou, stylem vyprávění a poměrně bohatou obrazovou přílohou. Co se týče té obrazové přílohy, schází mi tam alespoň jedno vyobrazení diskového letounu Haunebu.
Příběh se mi líbil, jen bych trochu vylepšil jazyk, kterým je vyprávěn, a zčásti bych ubral na fantastice. Kladně hodnotím také dobře nastíněnou atmosféru Latinské Ameriky. Několik epilogů nabízí vícero konspiračních teorií.
Román je dobrou fikcí. Nebo ne?

Autorovy knížky

Felipe Botaya