Kolotoč strachu

Kolotoč strachu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538407/bmid_kolotoc-strachu-6644899c92f85.jpg 4 200 200

František Langmaier série

1. díl >

Mladá dívka Kristýna jednoho dne zavítá do ordinace klinického psychologa Langmaiera. Nejde jen o obyčejnou pacientku, její příběh lékaře uchvacuje, a i motivuje k vyřešení vlastních vztahových problémů. Svěřuje se mu, že byla psychicky a sexuálně zneužívána vlastním otcem. Dostala se do dětského domova, kde se spřátelila s vychovatelkou natolik, že jí připadá jako druhá máma. Jednou se rozhodla opustit zázemí dětského domova a zkusit štěstí se svou novou láskou. Přítel Jirka se zdál skvělý, ale brzy se začal projevovat jako násilník. Tím se dívka dostala do stejného kolotoče týrání a strachu, jaký zažila v dětství. Dokáže se vymanit z bludného kruhu? Kniha je inspirována skutečnými událostmi.... celý text

oolinkaa
19.07.2016 5 z 5

drsný příběh, který se četl sám. z některých věcí mi bylo dost zle..ale nechápu hl. hrdinku..podle mě je s prominutím blbá..proč týrané ženy se k tyranům neustále vrací, věří jim, že se změní a nikomu nic neřeknou??? na jednu stranu si za to mohla sama..plna věcí mohla být ušetřena..

Leniiis
28.06.2016 5 z 5

I přesto, že příběh nebyl plnej lásky, ale spíš surovosti a bolesti se to četlo uplně samo. Určitě přečtu i další dílo od tohoto autora. Pořád si při čtení takovejch příběhů říkám proč ty holky s tím něco nedělají, proč se nechají tak trýznit a trápit a trvá jim tak dlouho než řeknou dost.

Slamenka30
01.06.2016 5 z 5

Autora knihy znám osobně, učil mě na SŠ. Nejen, že to byl výborný učitel, ale také je to báječný člověk a jak se ukázalo jeho prvotinou i nadaný spisovatel. Tato témata se vždy budou číst těžce, ale nač utíkat od reality. Děje se to dnes a denně. Řekla bych, že je to takový odkaz, těm, které si tím prošly a vzkaz pro ty, které si tím procházejí.. Dávám 5* ne proto, že jej znám, ale proto, že ať je to jakkoliv těžké téma, knihu jsem jedním dechem přečetla za jediný den. Skvěle, čtivě napsaná a to už se mi dlouho u českého spisovatele nestalo. Jen tak dál ;)

helča5
08.05.2016 5 z 5

Kniha se dobře četla,ale ty hrůzy,co musela hlavní hrdinka zažít,hlavně,že nakonec našla svou cestu.

petr.podlesny
08.05.2016 5 z 5

Kolotoč strachu se mi velmi líbil, nechápu, proč se lidi k sobě dokáží takto chovat. Těším se, až si přečtu Návrat z pekla. Petr

kami16
05.05.2016

Kniha se mi moc nelíbila a to zejména z toho důvodu, že to není šálek mé kávy. Preferuji trochu jiné žánry a tato kniha pro mě byla docela stresující. Číst o dívce, která si prošla domácím násilím a poté jí týral přítel.... no zkrátka mě neoslovila a podruhé už jí opravdu číst nebudu, ale je to jen můj názor :)

kristyna4614
16.01.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetla za den. Musela jsem pak pořad přemýšlet... Přemýšlet nad tím, jak jsou lidé zlí a čeho jsou schopni, co dokáže udělat žárlivost a závislost.

jaroslavch
08.01.2016 5 z 5

Mně se knížka líbila. Četla se sama, přirovnání mi naopak vyhovovala, naopak docela mi tento styl pasuje. Přečteno za dva večery. Těším se na novou knížku. Jarek

navi11
07.01.2016 2 z 5

Moc jsem se na knihu těšila i proto, že autora tak trochu znám. Navíc příběh napůl psaný ich - formou, domácí násilí, skutečná událost - rovná se koktejlu, který u mě mívá 100% úspěch. Bohužel jsem knihu po 30 stranách musela odložit. Takových slovních klišé, která bijí do očí jsem dlouho v žádné knize neviděla. Ve stylu Saturninovského - vystrčila bojovně bradu vpřed :-) apod. V každé druhé větě nějaké přirovnání. Jinak mohl být příběh opravdu zajímavý. Škoda

andulicka
31.12.2015

wau....za dvě hodinky zhltnuto.....

spinsterka
03.11.2015 5 z 5

Super pribeh, kniha je napsana ctive a poutave. Pribeh muze pomoci obetem domaciho nasili sebrat odvahu a zmenit svuj osud. Tesim se na dalsi dilo pana Vavrika.

Karel67
13.10.2015 5 z 5

Kniha se čte jedním dechem. Vychází ze skutečnosti, a tím se stává drsným, místy až šokujícím, ale právě proto pro dnešní dobu tak potřebným mementem.

zuza.floderova
10.10.2015 5 z 5

Jedna noc na přečtení bohatě stačila, ale přemýšlet o tom budu zřejmě ještě dlouho...

ciniminisek
20.07.2015 5 z 5

Pokud bude novácký autor Jan Vavřík pokračovat v tom, co právě začal, věřím, že své fanoušky si najde. Ačkoliv se nejedná přímo o příběh, ale především o převypravování, někde a někomu se to přeci jen děje a bohužel, na světě je takových žen velmi mnoho. A právě nejen z tohoto důvodu titul Kolotoč strachu doporučuji, aby dnešní mladé ženy věděly, čeho se vyvarovat, jak postupovat a hlavně jak přežít. Nic nedokáže poradit více, než osobní zkušenost ze života.

jasmína
01.07.2015 5 z 5

Skvěle napsaná kniha ze skutečného děsivého příběhu.

Kdysi bych asi vůbec Kristýnu nechápala, ale vzhledem k tomu, že jsem kdysi neměla daleko k tomu vrátit se k někomu, kdo mi sice fyzicky neublížil, ale vyhrožoval mi přímo v akci "nůž na krku" zabitím, a já myslela, že jsem jen ve zlém snu, ze kterého se probudím, ale ne, nebyla jsem ve zlém snu, a ještě po této události jsem s ním skoro půk roku byla, takže věřte, že se dokážu vcítit aspoň trošku do těchto žen, a moc jim přeju prokouknout ty "nemocné muže", protože žádná žena si tohle nezaslouží.

Knihu jen a jen doporučuju všem ženám !! A nejen jim, autor napsal knihu opravdu velmi poutavě, dnes jsem začala a večer dočetla, a těším se na jeho další knihu, a moc mu přeju štěstí, které si podle mě už také zaslouží !!