Kolotoč strachu (2024) | Databáze knih

Kolotoč strachu přehled

Kolotoč strachu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538407/bmid_kolotoc-strachu-6644899c92f85.jpg 4 202 202

František Langmaier série

1. díl >

Mladá dívka Kristýna jednoho dne zavítá do ordinace klinického psychologa Langmaiera. Nejde jen o obyčejnou pacientku, její příběh lékaře uchvacuje, a i motivuje k vyřešení vlastních vztahových problémů. Svěřuje se mu, že byla psychicky a sexuálně zneužívána vlastním otcem. Dostala se do dětského domova, kde se spřátelila s vychovatelkou natolik, že jí připadá jako druhá máma. Jednou se rozhodla opustit zázemí dětského domova a zkusit štěstí se svou novou láskou. Přítel Jirka se zdál skvělý, ale brzy se začal projevovat jako násilník. Tím se dívka dostala do stejného kolotoče týrání a strachu, jaký zažila v dětství. Dokáže se vymanit z bludného kruhu? Kniha je inspirována skutečnými událostmi.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolotoč strachu. Přihlašte se a napište ho.

Emma27
01.03.2025 5 z 5

Konečně mam přečtený první díl. Mrazivý a smutný příběh.

Janaves
07.11.2024 5 z 5

Smutné, strašné, že se to snad nemohlo stát. Kniha je skvěle napsána, nešlo ji odložit.

Evaho73
08.09.2024 5 z 5

Kolotoč strachu je silný román, ktorý sa nebojí otvoriť dvere do temných zákutí ľudskej duše. Autor nás prostredníctvom príbehu mladej Kristíny konfrontuje s otázkami týrania, traumy a možnosti uzdravenia. Sexuálne a psychické týranie zo strany vlastného otca zanechalo na nej hlboké stopy, ktoré sa neskôr prejavili aj v ďalších vzťahoch. Autorovi sa tu podarilo vykresliť kolobeh násilia, z ktorého sa obeť len ťažko vymaní.
Kniha otvára ťažké témy ako sú sexuálne násilie na deťoch, trauma a následky týrania., o ktorých sa často mlčí.
Čítanie tejto knihy nie je ľahké, ale je to dôležitý zážitok. Čitateľ sa môže stotožniť s Kristýniným príbehom a lepšie pochopiť, aké následky má trauma. Dôležité je, že napriek všetkému utrpeniu, ktoré Kristýna zažila, kniha ponúka aj nádej na uzdravenie a nový začiatok.
Knihu by som odporučila pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o psychológiu, sociálne témy a literatúru faktu.

Kniha Kolotoč strachu v seznamech

v Mé knihovně170x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)