Luca

Luca
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540641/bmid_luca.jpg 4 22 22

Komisař Sharko série

< 9. díl

Už není kam uniknout. Další případ komisaře Sharka. Moderní technologie jsou všude… a děs jim jde v patách jako stín. Sharkův tým se potýká se zlověstnými událostmi. Těhotná mladá žena, která za vysokou cenu pronajala svou dělohu bezdětnému páru, hned po svém příjezdu do hotelu zmizí z pokoje. Na dně jámy vykopané v lese je nalezeno zohavené tělo. Policii uniká muž, který zná den i hodinu své smrti. A nakonec přijde dopis, zlověstný manifest zkázy. Franck Sharko a Lucie Hennebellová se pouštějí do temného závodu. Hodiny tikají, peklo právě přichází.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Luca, 2019


více info...

Přidat komentář

ArwenAragorn
27.09.2024 3 z 5

Tento díl s komisařem Sharkem mi zatím přišel nejslabší. Mám pocit, že už se autor vyčerpává, i minulý díl byl horší.
Téma umělé inteligence mě příliš nezaujalo a knížku jsem dočetla bez většího nadšení. Čtenáři, kteří mě znají, vědí, že průměrné hodnocení je u mě pořád pěkné. Takže knížku doporučuji, třeba se zrovna vám bude líbit.

Nelly
14.09.2024 3 z 5

V rámci celé série bohužel hodnotím jako nejslabší - připadalo mi to spíše jako bolestný výkřik nad současným světem. Ano, i v jiných dílech se temným zákoutím lidského světa a varováním před mnohými úskalími vědy a technologií autor věnoval, ale tady mi to přišlo až moc na úkor děje, který jakoby jen plaval na povrchu kalných vod lidstva.


Jane2016
31.08.2024 5 z 5

Od Francka Thillieze jsem v minulosti přečetla dvě knihy. Pokoj mrtvých a Smrtihlava. Jeho styl psaní mě nadchl a řekněme si upřímně, rozečtených detektivních sérií není nikdy dost. Proto, když jsem si přečetla anotaci této knihy, musela jsem jí mít.

Příběh Luca byl pro mě neskutečně zajímavý. Zpočátku slibně vypadající pronajmutí dělohy mladé ženy se rozuzlí v nezvyklý sled událostí. Zohavená těla, podivuhodně vypadající předzvěsti, které jsou doručeny anonymně. A do toho všeho neúprosný čas, který rozhoduje o životě a smrti. Zkrátka příběh nabitý akcí a vzrušením. Nemohla jsem se odtrhnout, bombastické téma, které Thilliez představil čtenářům s řádnou grácií.

Za mě jde o nejlepší příběh, který jsem od autora četla. Příběh měl hloubku, byl čtivý a ani jedna stránka v knize nebyla „vycpávková“. Jsem ráda, že jsem zatím od autora četla pouze tři knihy, protože se na jeho tvorbu budu muset asi více zaměřit. Tato kniha mě k tomu navnadila. Do teď jsem četla na přeskáčku, takže začnu prvním dílem této série – Krvavým andělem.

Autorovy další knížky

Franck Thilliez
francouzská, 1973
2016  84%Syndrom E
2019  80%Krvavý anděl
2021  89%Pandemie
2019  89%Strach
2017  88%Smrtící DNA
Skrýt reklamy