Koně - Temperament a elegance ve fotografiích
Gabrielle Boiselle
Na první pohled mohou fotografie koní vypadat jedna jako druhá... To platí jen do prvního setkání s prací Gabrielle Boiselleové. Stačí jediný pohled na portrét koně této výjimečné fotografky a navždy si zapamatujete její nenapodobitelný styl plný zvláštní poezie, z níž vyzařuje síla, která si vás navždy podrobí. Kniha, kterou máte před sebou, svědčí o autorčině houževnaté a vášnivé práci, vedené snahou o dosažení celoživotního cíle: vyjadřovat krásu, půvab, křehkost - dokonce i násilnost - koní v obrazech, podávajících svědectví o jejich skutečných emocích. Tyto obrazy, elegantní a dokonalé, silně působí na naše city. Zdroj: http://www.levneucebnice.cz/... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 2014 , Slovart (ČR)Originální název:
Horses, 2012
Krásná knížka plná nádherných fotografií. Krátké doprovodné komentáře jsou krásné, sice někdy až moc "načančané" a "sladké", ale skvěle doplňují fotografie a dodávají jim šťávu.... Skutečně jedna z nejlepších fotoknih o přírodě :-)
koně fotografické publikace populárně-naučné publikace
2007 | Koně |
2005 | Koně |
2014 | Koně - Temperament a elegance ve fotografiích |
2018 | Nejkrásnější koně světa |
2014 | Koně - Temperament a elegance ve fotografiích |
Jakožto velká milovnice koní jsem si pořídila tuto publikaci plnou překrásných fotografií těchto fascinujících zvířat. Gabrielle Boiselle je pro mne coby fotografka koní pojem. Její práci znám už léta, ať už z nejrůznějších kalendářů, kterých mám doma několik, nebo z mnoha a mnoha fotografií, které jsou dostupné na internetu.
Fotky jsou poskládány v jednotlivých kapitolách, ve kterých se nám koně postupně představí z různých úhlů pohledů. Objevíme jejich půvab a krásu, sílu a energii, citlivost a křehkost, solidaritu a něhu a další. Z každé fotografie se můžeme přesvědčit, že koně jsou pro Gabrielle vším, celý její život. Jediné, co bych knize trošku vytkla, jsou možná někdy až rozvláčně psané průvodní texty a komentáře k jednotlivým fotografiím, které si občas neodpustí určitou dávku patetismu a sentimentality. Na tom ale kniha nestojí, stojí především na kvalitních fotografiích, kterých si užijeme dosytosti.