Koruna osudu

Koruna osudu
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464817/bmid_koruna-osudu-Zh9-464817.jpg 4 293 293

Koruna série

< 2. díl

Hranice mezi skutečností a zdáním byly rozmazané. Jejich příběh byl lží. Až dosud. Isa, dcera amerického prezidenta a manželka jednoho z nejbohatších a nejmocnějších mužů v zemi, se probouzí na neznámém místě, s neznámým mužem. Vzpomínky se jí však postupně vracejí – na pobyt v ústavu pro duševně nemocné, na malou dceru, manžela i na osudný svatební den... Návrat zpátky k Bryantovi vyžaduje odvahu a sílu bojovat nejen s ním, ale i o něj. Po dlouhých letech, kdy Ise všichni lhali a nejdůležitější muži v jejím životě ji zradili, není snadné naučit se lidem zase věřit, obzvlášť když i sama Isa střeží velké tajemství. Stačí láska a vášeň k tomu, aby Bryant a Isa překonali vzájemnou nedůvěru, tajnosti i překážky, které jim osud vrhl do cesty?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet

Crowned by Fate, 2020

rampapa
08.02.2021 5 z 5

Zvrhlé to bylo.....Isu a Bryanta jsem potřebovala. Příběh mě pohltil. Krásné se knížka četla. Škoda že jsem musela čekat na tenhle díl tak dlouho.Doufam ze letos by snad mohla vyjít další knížka od této autorky. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a napětí.

Kukicka
08.02.2021 1 z 5

Ja jsem zklamana. Byla to neskutecna slatanina a vlastne mi tato kniha, az na par drobnosti, vubec knihy Amo Jones nepripominala... Jeji knihy jsem vzdy cetla, protoze byly jine, vyjimecne, zvrhle a dokazaly me sokovat.

Květinka48
07.02.2021 5 z 5

,,Bryantova a moje cesta za láskou nebyla snadná. Stály na ní překážky v podobě lstí, her, lží a smrti. Oklamali nás lidé, kteří by to dělat neměli, ale nakonec jsme se tam dostali. Na konec."

Kdo si chce přečíst zajímavý a velice neotřelý příběh, tak do toho. Když se vám bude zdát první díl zvláštní, nepochopitelný, nevzdávejte to. Pokud vás aspoň trochu zaujme, pokračujte. Ve druhé části to do sebe zapadne jako skládačka a všechno dá smysl.

,, Horší než lhář je jenom ten, kdo věří vlastním pohádkám. Ty už nelze spasit. Upletou pavučinu lží, místo však aby ji rozpletli a litovali toho, nastěhují se dovnitř a udělají z ní svůj domov."

Miluju jak autorka píše. Chtěla bych mít možnost ji jednou osobně poznat. Dost čtenářek ji odsuzuje, ale zkoušely jste se ženy zamyslet nad jejími příběhy?

,,Jestli máte pocit, že jste blázen, zkontrolujte nejdřív lidi kolem sebe, než se budete považovat za šílence. Lidé, které si pozvete do života, si pokaždé neočistí boty u dveří, než vám vstoupí do hlavy."

Stačí si přečíst poděkování, které autorka napsala na konci této knihy, zvláště pak poslední odstavec a třeba pochopíte a konečně ji přestanete urážet.
Díky Amo ❤️❤️❤️❤️❤️

Pedruska01
06.02.2021 5 z 5

Konečně. Amo je už prostě pojem. Ta ženská je fakt šílená a přesto ji tak žeru. Téhle knihy jsem se nemohla dočkat! A měla jsem vážně velkou radost, když Baronet oznámil její existenci, přeci jenom je to už zatraceně dlouho, co jsem četla díl první. A taky jsem si ho musela těšně před tím připomenout, z několika důvodů. A o to, to bylo lepší. Tohle byla jízda. Musím úplně vážně říct, že snad ještě lepší než první díl, ačkoliv o pár chlupů. Četlo se to báječně, autorčin styl mi seděl, naprosto všechno v pořádku. I přes to šílenství. Konečně se zodpověděla tuna neznámého. Konečně ta skládačka je kompletní bez ohledu na to, jak ten obrázek vypadá.
Hlavní hrdinka Isa se do druhého dílu probudila v celkem "slušném a mírném" světle, což bylo pro mě milé překvapení. Samozřejmě nestala se z ní žádná jeptiška natož vážně hodná holka, a to ani v jednom směru, v tom hlavním zůstala stejná. Staro-nová, bylo to příjemné, lepší. Každopádně jsem ji měla v oblibě. Sledovala jsem každý její krok s obavou, zatajeným dechem i očekáváním, co se stane. Bylo mi jí líto anebo jsem jí absolutně nechápala, hrála si s ohněm, a to i jen tak. Byla tak nestálá, nepředvídatelná, střelec.
Druhý hlavní hrdina Bryant, ten hajzl si mě ukradl, omotal si mě kolem prstu a vítězoslavně se na mě šklebil. Byl naprosto skvělý - parchant, hajzl, ďábel - to všechno byl. Byl zatracený šachový velmistr, ne deset kroků, ale rovnou padesát kroků dopředu pečlivě promyšlených. To, co jsem sledovala u Isi se zatajeným dechem se tady promítalo dvakrát intenzivněji. Byla to časovaná bomba s dlouhými prsty, armádou poskoků, kde není známo, kdy spustí. Líbilo se mi ale i, že to nebyl jen ten hajzl. Asi bych tomu na první dobrou úplně nevěřila, ale on mi to po tak dlouhý době konečně ukázal a přesvědčil mě o tom, že má srdce. Což byl pro mě nádherný pocit a byla jsem za to ráda. Věřme, že každý hajzl, kterého milujeme to srdce vážně má. Taky oproti první knize měl víc vlastních kapitol, což je velké plus.
V tomhle díle se objevuje poměrně dost postav, které mají své místo v příběhu hluboce zasazené a bez kterých by to nešlo. Mnoho postav zahýbalo dramaticky dějem a mě zůstala jen otevřená pusa šokem. Zmínila bych však jen Devona, protože si mě získal dávno a málem jsem si o něm myslela něco opravdu mizernýho. Byla jsem ráda, že se to vyvrátilo. Samozřejmě mě vykolejil i tak, přeci jenom. Bavil mě, a to vážně hodně. Moje romantická a nejspíš i zvrácená duše by asi chtěla vědět víc anebo by si přála, aby to bylo jinak, ale tak co... tohle nebyl jeho příběh.
Děj. To je téma samo o sobě. Totální šílenost, která koketuje s menším bizárem, které vás sevře do okovů a hraje si s vámi, jak s loutkami. Ačkoliv se vzpouzíte - ono vás to ovládá, nekompromisně a ještě se to na vás šklebí. Obklopuje vás jen podivná bezmoc, ale i tak - bavilo mě to, sakra. Ani jedna věta se nedala odhadnout. Autorka si vymyslela neuvěřitelný příběh, který prostě nikdo nečeká - to se vážně nedá. V životě by to nikoho nenapadlo. Bylo to ujetý. Ale za mě skvělý. Užila jsem si to a celkem mi je smutno, že už to skončilo.
Ten příběh, skončil ještě dál než by člověk očekával, a to o několik desítek let. Byl to epilog, který byl opravdu velkým a příjemným bonusem. O nějakém slaďoučkém klišé nemůže být ani pomyšlení, vy blázni, ale i tak to bylo moc hezké, zavřela jsem knihu s úsměvem na tváři. Samozřejmě mě napadlo, proč to vlastně zůstalo tak, jak to bylo celou dobu, proč se třeba nerozrostli? Ale určitě to nebylo žádná vada na kráse, to už jsem si tak laborovala dál. Bylo to vymyšleno stylem 100 věcí až záhad, které se řešily a nebyla by to Amo, aby neměla k tomu ještě + 1, protože sto je málo. Mohlo se to zdát překombinované, jenže to je to zdání, že tam je brutální množství tajemství, nabaluje se to a pravda nikde, jenže ono to ve výsledku překombinované nebylo. Možná přitažené za vlasy, ale to je prostě Amo. Tak se to musí brát a příjmout. Mě se to líbilo, bavilo mě to, ponořilo mě to do toho bahna a ačkoliv vynoření nebylo jednoduché, jsem spokojená. Nemůžu si taky odpustit... určité citové prvky či seskupení, které byly podobné s autorčinou předešlou sérií - Elitní klub králů. Nevadí mi to, naopak, protože v EKK to bylo skvěle-unikátní. Možná... jsem tomu fandila. :) Líbilo se mi i to, že na začátku každé kapitoly hlavní hrdina měl jednu větu, jednu myšlenku.
Fanoušci Amo, mezi které se řadím, budou spokojení, o tom jsem přesvědčená, protože to splňuje přesně to myslitelné i nemyslitelné, co existuje. Věřím, že do svých příběhů dává vše. Tohle jednoduše musím doporučit a hodnotím všemi hvězdami, které mám. Tohle se povedlo! Víc Amo a jejich příběhů. :)

anna7852
05.02.2021 5 z 5

Tak uz jsem se konecne dockla
Slupla jsem to snad jednim dechem.
Naprosto uzasneeee.
Skoda ze nejsou dalsi knihy od Amo Jones - nejspis se zacinam stavat zavisla na jejim stylu psaní :)

Nikkaa
04.02.2021 5 z 5

Nejlepší, nejlepší a ještě jednou nejlepší, v jejich knihách se topim jen nechápu na to kolik má přízně v ČR proč předkládají tak málo knih, přitom jich je tolik a udělalo by nám jistě radost hrnout to na nás love you Amo

Evka3814
04.02.2021 5 z 5

Zvrhlé...ano,tajemné...ano,zamotané...sakra že jooo!!! Jinak si to ani od Amo Jones neumím představit;). Proto její knihy tak miluju❤člověka to vcucne,rozžvejká a vyplivne. Užívám si četbu naplno, baví mě že je to tak zamotané že se na to člověk musí opravdu soustředit, aby se v tom neztratil:) Jejich knížek se nikdy nenabažím a potřebuju aby se hrnuly další!!! A také ma parádní obálky:) PS: doporučuji číst obě knihy hned po sobě:)

Majuš333
03.02.2021 5 z 5

Už viem, čo mi v poslednom čase tak chýbalo... Je to šialená a zvrátená Amo Jones a akákoľvek jej kniha :) Žiadam si viac jej kníh :)
(Dúfam, že bude preložená aj kniha Sicko.)

Amo Jones
novozélandská, 1988