Kouzelná cesta domů
Vlasta Baránková
Honzík s Barunkou se touží vrátit do země, kde se narodili, do země, o které jim maminka často a krásně vypráví. A tak se vypraví na cestu. Na svět se dívají z výšky, ale díky kouzelnému kukátku vidí i sebemenší drobnosti. Podívejte se na svět jejich očima v překrásné obrázkové knížce Vlasty Baránkové.... celý text
![TyttoMetsasta TyttoMetsasta](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mě se moc líbí ilustrace ke knize, jako by nás zavedly do minulého století. Příběh je milý, ač trochu zvláštní, za to ubírám jednu hvězdu, nicméně kniha je celkově opravdu milá.
![anna.zahy anna.zahy](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/297807/m_anna-zahy-5CX.jpg?v=1676797277)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je to o tom, že Honzík a Barunka byli v nějaké cizí zemi, asi v Německu, a stýskalo se jim po babičce. A ta jim napsala dopis, že zítra k nim přiletí mráček a odnese je za ní do Prahy. A tak se tam objevil a letěli a letěli dál, přeletěli spoustu městeček. Napadlo je, že musí vzít pro babičku dárek, a tak když letěli u jabloně, tak natrhali jablíčka. A pak najednou byli v Praze u babičky a moc se jim tam líbilo. A napsali rodičům, aby za nimi přijeli zpátky domů, protože tam maminka s babičkou dřív bydlela. A tak rodiče přijeli do Prahy a všichni tam zůstali. A Barunka s Honzíkem tam pak chodili do školy.
Byla to krásná knížka a má krásné obrázky, vypadá, že jsou štětcem a jsou nádherné.
1996 | ![]() |
2010 | ![]() |
2020 | ![]() |
2008 | ![]() |
2009 | ![]() |
Ilustrace jsou nádherné. A to je vlastně všechno, o čem knížka je. O ději se mluvit nedá, patriotské vyznění je až trochu moc na sílu. Ale seznámení s hymnou je fajn.