Kouzelník
Jean-Marc Souvira
Kriminální román z pera autora, který zná popisované prostředí z vlastní zkušenosti policejního komisaře. Hlavní postavou příběhu je komisař Ludovic Mistral, jenž pobýval v USA a pracoval u FBI, kde se seznámil s nejmodernějšími metodami, zejména pak se sestavováním psychologických profilů zločinců, aniž by tušil, jak velice se mu budou tyto znalosti po návratu domů hodit. V Paříži totiž řádí sériový vrah, který již před lety zabil řadu dětí – tehdy byl znám pod označením Kouzelník… Po propuštění se v něm opět probouzejí dávné pudy… Čtenáři ocení strhující napětí, pozoruhodné psychologické postupy i nadmíru překvapivé rozuzlení.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Le Magicien, 2009
Výborný thriller, kdoví proč není více vidět. Knihu jsem objevila v naší knihovně a vzhledem k tomu, že jsem neznala ani autora, ani titul, moc jsem od ní nečekala. Byla jsem však záhy velmi překvapená. Doporučuji.
Upoutala mne od prvních stránek. Dobře napsané. I když smutné téma, ale bohužel skutečné
Od začátku jasný pachatel i jeho oběti. Na druhé straně tápající hledající policie, která si dává zdlouhavě dohromady všecko, co ji ke konci knihy přivede na stopu zvrhlého ďábla. A to všecko by nemuselo být a pár lidí by žilo. Stačilo by, kdyby si policie dala hned za začátku tu práci, aby si vyhledala všechny propuštěné vězně přesně v tu dobu, kdy začalo docházet k novým zločinům, podobným těm před 12 lety. Jistě by přišla i na to, čím se propuštěnci ve vězení vyučili a že je tam jeden instalatér....no, a my bychom zas neměli tu dlouhou detektivku:)
Zajímavá kniha, příběh psaný stručným, faktický stylem, ze začátku, než jsem si zvykla, mi to trochu vadilo. Musím říct, že jsem ráda, že jsem byla ušetřena popisu, co přesně Kouzelník s dětmi dělal, i tak fantazie pracovala a nebylo to hezké.
Kniha me nenechala v klidu. Velice prijemne cteni.
Jen konec by mohl byt mnohem lepe zpracovany - Mistrala hlavni hrdina vykolejil, ale na konci se clovek musi ptat co s hlavnim hrdinou je (v jeho samotnem podani)? Trochu vic otevreny konec.
Vystizne popsany vhled do zvracene mysli a pritom stejne tak do uvah a zivotu lidi, kteri s timto zvracenym jedincem bojuji a jini chte nechte musi setrvavat v blizkem kontaktu.
Spokojenost. Takový docela syrový děj, bez příkras, zbytečných popisů a omáček, kde nefigurují nadlidští policisté.
Příběh byl výborně napsaný. Ano byl děsivý, ale popravdě mě ten příběh nenechal klidným. Přes den jsem myslel na příběh z knížky a večer jej četl. Když uvážím, že je podle pravdy tak mě až mrazilo v některých pasážích příběhu.
Rozhodně si tuto knížku nechám a nebudu ji pouštět dál.
Neuvěřitelně zajímavá kniha. Hodně psycho. Bylo zajímavé, vše vidět ze stany vraha a ne pouze jen detektivů. Nečekala jsem, že nám už na začátku prozradí, kdo je vrah i jak postupuje. Za to dávám plusové body. Ovšem vraždy malých dětí nezvládám, tak jsem si jednu dobu myslela, že s tím seknu, ale nakonec jsem to zvládla přečíst do konce. Pro ty, kteří mají rádi psychopaty, tak jedině doporučuji.
Tak tohle mě po dlouhé době dostalo. Od začátku víte kdo je vrah. Kniha se spíše zabývá psychologickými aspekty což je pro mě u detektivky to podstatné! Konečně něco jiného než českého nebo amerického. Takový menší návrat ke komisaři Maigretovi!! :o))
Francouzkou detektivku jsem nečetla už hodně dlouho. Možná že na úspěšnosti knihy má podíl i zaměstnání autora který pracuje jako kriminalista a některé věci čerpá určitě ze své praxe.
Kniha se čte perfektně. Je přehledná, bez zbytečných zabíhání bokem jako je to u některých jiných detektivek.
Doporučuju všem kteří mají rádi psychologické detektivky.
Velmi poutavé čtení. Sice absolutně hrůzné činy šíleného vraha, ale jinak opravdu solidní detektivka.
Napínavá detektivka, spíše psychologická,tentokrát francouzská. Už dlouho jsem fr. detektivku nečetla, tak jsem byla zvědavá. Sice mi trochu vadil námět - vraždy malých chlapců. Co jsem nepřekousla, to jsem přeskočila :-). Co se stylu týče, kniha je hodně čtivá, takže milovníkům detektivek doporučuju.
Kniha dlouho čekala na přečtení, moc se mi do ní nechtělo, ale nezklamala. Opravdu zajímavý psychologický thriller bez nudných míst. Akorát závěr byl nějak moc zbrklý.