Husité - Ve znamení kalichu
Veronika Válková , Petr Kopl
Kouzelný atlas přenese Báru přímo na Vítkov, kde se právě schyluje k bitvě. Vydejte se společně s Bárou do husitského města Tábora a zažijte nečekaná setkání a dobrodružství.
Opět se mi cesta do minulosti líbila, sice to nebylo tak akční, ale husitská doba tam byla popsána dobře a aspoň jsem si opět uvědomila, o co to máme v dnešní době jednodušší a jak se máme dobře.
Kniha nebyla špatná, ale pro mne byla ze všech třech dílů nejslabší... Zápletka byla dle mého slabá..
Co se mi ovšem na této trilogii hodně líbí je to, že si Bára sama vyhledává v encyklopediích výrazy, jména a data, která nezná... Což může být pro děti velkým přínosem..
Knížku dostala moje mladší sestřenice, a moc ji bavila. Protože mě husitská doba zajímá, řekla jsem si, že si kousek přečtu, ale moc jsem od toho nečekala. A tak se stalo, že jsem knihu přečetla celou :) Je to sice pro mladší čtenáře, ale bavilo mě to. Bylo to napínavé, zajímavé a občas i vtipné. Mladší čtenáři se díky tomu dozví spoustu věcí o této době a to zajímavou formou, ne jen stručným zápisem v učebnici.
Tenhle díl byl nejslabší ze všech. Navíc se Bára chovala jako naprostý idiot(což ovšem není tak neobvyklé). Jinak to bylo fajn.