Krakatit (komiks)
Jan Bažant
Kde skončí vynález třaskaviny nesmírné síly? Podle slavného románu Karla Čapka komiks napsal a nakreslil Jan Bažant.
Další komiksové zpracování díla Karla Čapka. Nádherné ilustrace, z kterých úplně dýchá atmosféra.
Vyborna soucast knihovny, bavi me si ji obcas vzit, prolistovat a uzivat si nadhernou atmosferu obrazku.
Asi by se mi nechtělo číst Čapkův Krakatit, tak aspoň tento komiksový. Za hoďku jsem ho měla přečtený i s hlubším zkoumáním obrázků. Ještě, že krakatit je pouze sci-fi a ne realita. Všem komiksákům doporučuji:)
poslední dobou miluji komiksy, stáhl jsem jich z rapidu okolo stovky, něco jsem si půjčil, krakatit je pětihvězdičkový - jednička je ovšem saudkova nová muriel - prostě nemá chybu
2012 | Pán času |
2009 | Krakatit (komiks) |
2016 | Sám v muzeu |
2017 | Sám v muzeu a výpravy strojem času |
2006 | Pán času #01 |
Četl jsem komiksovou verzi s kresbamy J. Bažanta. Klasické dílo Lrakatit od K. Čapka jsem zatím nečetl, tak nemůžu srovnat tuto komiksovou adaptaci s originálem.
Hlavni téma a myšlenky díla byly nejspíš zachyceny dobře, nicméně často mi to připadalo velmi chaotické, až jsem se občas ztrácel a nejspíš mi spousta věcí unikla. Myslím, že částečně za to může styl kresby, který mi moc nesedl a připadal mi málo detailní a zmatený.