Královna Rejčka
Melita Denková
Po smrti své první manželky Guty se Václav II. ožení s osiřelou princeznou Richenzou. Dvanáctiletá dědička polské koruny se těší na nový život po boku českého krále, Václav se jí ale hned po svatbě zbaví a pošle na osamělý hrad Budín, aby mohl pokračovat ve svém nevázaném životě v Praze. Po letech se do odstrčené manželky zamiluje, osud si však pro krutě zkoušenou královnu připravil úplně jinou cestu.... celý text
Kniha rozhodně nebyla špatná, 4 hvězdičky si určitě zaslouží. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, i když romány od Oldřišky Ciprové nebo Jaroslavy Černé se mi líbily víc.
Kniha se četla opravdu dobře a rychle, bohužel mě zklamaly některé zbytečné kapitoly, kde Rejčka ani nebyla.
Krásný historický román. Kniha se mi moc líbila. Kapitoly byly krátké a tak se četla opravdu rychle. Moc ráda jsem se dozvěděla něco nového a něco navíc o české královně Rejčce.
Opět spisovatelka nezklamala. Další období naší historie bravurně podané. Zkrátka takové knihy milují. Ať už jde o Hanu Whitton, Jaroslavu Černou nebo Oldřisku Ciprovou.
Na tuto knihu jsem se těšila ,ale jsem tak trochu zklamaná. Nějak jsem se v ději ztrácela.
Václav II., král, 1271–1305 Eliška Rejčka (Richenza), 1288-1335 historické romance
2006 | Smutná holka hledá kluka |
2012 | Markéta Přemyslovna |
2014 | Jitka Lucemburská - sestra Karla IV. dobývá Francii |
2011 | Bludiště lásky |
2007 | Kluk s medovýma očima |
Pro mě zklamání. Osud královny Rejčky mi je dost známý, takže co se týká informací, nic nového. (to by nevadilo)
Je mi spíš záhadou proč autorka píše román o historických postavách, které jí nejsou ani trošku sympatické.