Královna Rejčka
Melita Denková
Po smrti manželky Guty se český král Václav II. chystá znovu oženit. Vyhlédne si osiřelou dvanáctiletou Richenzu z rodu Piastovců, která mu má věnem přinést polskou korunu. Richenza, po smrti násilnického otce vychovávaná na dvoře Oty Braniborského, je přivezena do Prahy. Václav se však mezitím zamiluje do schovanky své tety Griffiny Anežky, a dokonce s ní zplodí syna. S Richenzou, už pojmenovanou Alžběta Rejčka, uzavře sňatek, ale vzápětí ji nechá odvést na hrad Budyně, kde stráví několik let. Po zapuzení Anežky se Václav na svou ženu rozpomene a po třech letech obnoví svůj manželský slib. Alžběta mu však příkoří, která vytrpěla, nedokáže zapomenout. A po smrti Václava III. se neshodnou ani Alžběta s Václavovou dcerou Eliškou Přemyslovnou. Více než dvacet let vedou dvě královny proti sobě válku…... celý text
Kniha rozhodně nebyla špatná, 4 hvězdičky si určitě zaslouží. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, i když romány od Oldřišky Ciprové nebo Jaroslavy Černé se mi líbily víc.
Kniha se četla opravdu dobře a rychle, bohužel mě zklamaly některé zbytečné kapitoly, kde Rejčka ani nebyla.
Krásný historický román. Kniha se mi moc líbila. Kapitoly byly krátké a tak se četla opravdu rychle. Moc ráda jsem se dozvěděla něco nového a něco navíc o české královně Rejčce.
Opět spisovatelka nezklamala. Další období naší historie bravurně podané. Zkrátka takové knihy milují. Ať už jde o Hanu Whitton, Jaroslavu Černou nebo Oldřisku Ciprovou.
Na tuto knihu jsem se těšila ,ale jsem tak trochu zklamaná. Nějak jsem se v ději ztrácela.
2006 | Smutná holka hledá kluka |
2014 | Jitka Lucemburská - sestra Karla IV. dobývá Francii |
2012 | Markéta Přemyslovna |
2011 | Bludiště lásky |
2010 | Nejmocnější ženy Evropy |
Pro mě zklamání. Osud královny Rejčky mi je dost známý, takže co se týká informací, nic nového. (to by nevadilo)
Je mi spíš záhadou proč autorka píše román o historických postavách, které jí nejsou ani trošku sympatické.