Kráľovnin korgi (Na stope zmyslu života)
David Michie
Zachránený pred krutými chovateľmi, ktorí ho plánovali bezcitne utratiť kvôli sklopenému uchu, najmenší kráľovnin korgi príde do Windsorského zámku. Ocitne sa vo svete červených kobercov, kráľovského protokolu a pozlátených komnát – a nikde na dohľad nie je hromada špinavej bielizne. Šarmantným spôsobom necháva čitateľov nahliadnuť do života britskej kráľovskej rodiny a poskytuje psí pohľad na stretnutia s celebritami, filantropmi či kráľovninými poradcami, pričom zachytáva ich ojedinelé názory na zmysluplný život. Prostredníctvom najtajuplnejších radcov Jej veličenstva zistí, že moc starodávnych symbolov pretrváva do dnešných dní a objaví najprekvapujúcejšiu vlastnosť Jej veličenstva – schopnosť prebudiť v druhých ich najvyšší potenciál. Táto vtipná, dobrodružná a zároveň múdra knižka zaujme každého, kto miluje psov a zamýšľa sa nad zmyslom života.... celý text
Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: 2017 , Citadella (SK)Originální název:
The Queen's Corgi: On Purpose, 2016
Pravděpodobně nejsem cílová skupina této knihy, knihu jsem dočetla, ale se skřípajícími zuby. Míchání fikce a reálných postav není můj šálek čaje.
Tak uznejte, kdo by se do takového pejska s jedním svěšeným ouškem nezamiloval a do jeho očí nezakoukal, já tedy ano!!!
A to jeho zprostředkované vyprávění bylo velmi milé, občas veselé, také moudré a hřejivé. A kdyby bylo ještě pár stránek navíc, vůbec by mi to nevadilo ten pěkný pocit a úsměv by mi vydržel déle.
Dalajlamovy kočky byly od Davida Michieho výtečné a patří dodnes ke knihám, ke kterým se ráda vracím. Parádně popsaná kočičí duše se vší její vševědoucností a tichým lehárem navenek. Psi jsou o poznání aktivnější, a tak se tady v této knize opravdu naběháte, načmucháte a napřemýšlíte. Občas poležíte v košíku s žaludkem plným pečeného masa nebo párečků s medovou hořčicí a to se teprve přemýšlí! A každý pátek ráno dostávají královští corgiové pořádnou obalenou kost. A hlavně, jsou ve společnosti, která je podněcující v každém směru. I tato kniha je kromě relaxačního účinku velmi duši burcujícím čtivem! Doporučuji.
Kniha byla milým pihlazením a zamyšlením se nad dnešní dobou. Není nic co bych vytkla ... snad jen ... čas s knihou hrozně rychle utekl a věřím, že se dostane dalšího pokračování :-)
Upozornit na knihu, která obohacuje, je pro mě radost. A Pes jejího veličenstva je přesně ten případ. Je to kniha, která pohladí a inspiruje. Dalo by se říct, že je to pohádkový příběh s poučením, s láskou podaný, který je čtivý a pozitivní.
Miluju Corgi a když jsem viděla tuhle knížku, tak jsem ji prostě musela mít. Stylem je to podobné Dalajlamově kočce. Takže stejně roztomilé a zároveň poučné. A taky trochu smutné. Určitě jsem to nečetla naposledy.
Po začtení jsem si přála,aby tahle knížka hned tak neskončila.Královský corgi ve službě,jeho dva psí společníci a královský dvůr projasní dny svým humorem,moudrostí,laskavostí - a k tomu to má spád.
Jemné, milé, inteligentní a laskavé. Příjemná a svižná odpočinková četba. Doporučuji všem, kdo mají rádi psy, životní moudrosti a jsou fandy britské monarchie.
psi Alžběta II., královna, 1926-2022 vypráví pes britská královská rodina
2013 | Dalajlamova kočka |
2014 | Dalajlamova kočka a umění příst |
2015 | Kouzelník ze Lhasy |
2016 | Dalajlamova kočka a síla meditace |
2017 | Pes Jejího Veličenstva a jeho mise |
Sáhla jsem po ní, protože se mi velmi líbila Dalajlámova kočka a ráda se k ní vracím. Možná proto jsem od této knihy čekala více.