Tajomná princezná
Julie Garwood
![Tajomná princezná Tajomná princezná](https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91889/kralovsti-vyzvedaci--91889.jpg?v=1375377027)
Královští vyzvědači série
1. díl >
Christina Bennettová vtrhla do londýnskej spoločnosti ako víchor. O tajomnej krásavici sa povráva, že je princezná z akejsi vzdialenej krajiny. Ona si však tajomstvo svojej minulosti stráži pre seba. No len do chvíle, kým ju raz večer Lyon, markíz z Lyonwoodu, vášnivo nepobozká. Arogantný šľachtic, ktorý sa správa ako pirát, cíti divý oheň v Christininej hrudi, a zariekne sa, že bude patriť len jemu. A hoci od tajomnej Christiny už dostal košom, o jej priazeň sa usiluje naďalej. Podľahne neoblomná princezná čaru vytrvalého šľachtica?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , Ikar (SK)Originální název:
The Lion´s Lady, 1988
![Marci_Vaj Marci_Vaj](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/170957/m_170957-0FC.jpg?v=1482939001)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak to bylo hodně zajímavé, úplně něco jiného, než na co jsem u historických romancí zvyklá. Nečekané, napínavé, opravdu zajímavý příběh :)
![trancy trancy](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/43261/43261-89Z.jpg?v=1467893326)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprosto super. Od první stránky jsem se nenudila. Žádné dlouhé popisy o ničem, ale super příběh se zvraty. Trochu jsem čekala, že na závěr bude nějaký zajímavý boj mezi Edwardem a Christinou - byla by to třešnička na dortu. Ale za mě jedna z nejlepších knih co jsem měla v ruce. Jdu na další její knihy a snad budou stejně dobře jako tento.
![cukrovka cukrovka](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/83094/m_cukrovka-n8s.png?v=1540826090)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Čtivá romantická oddechovka se zajímavou zápletkou. Příběh má spád a není nouze o vtipné scény.
![petulik330 petulik330](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/313083/m_petulik330.jpg?v=1717146529)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha mě od první strany vtáhla do děje tak moc, že se mi kniha ano nechtěla dát z ruky tak jsem ji dočetla na jeden zátah během jednoho dne.
Hlavní hrdinka, která byla vychovávána indiány se vrací zpět do Anglie, kde způsobí poprask svým chováním.
![Laf Laf](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32677/32677.jpg?v=1385409491)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Hodně těžko se mi dávala kniha z ruky. Příběh mne hned vtáhl a je prodchnut spoustou humoru, že opravdu nebylo kdy se začít nudit. A závěr přišel nějak moc brzy :). Knihu mohu jen doporučit :)
![Iva B. Iva B.](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/27965/27965.jpg?v=1381127933)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
S malými přestávkami jsem to přečetla za jeden den :). Autorka má ty historické romance prostě v malíku. Je to hrozně čtivé, nešlo se od toho odtrhnout, hrozně mě to bavilo a jen jsem otáčela stránky. Jestli máte chuť na romantiku, trochu dobrodružství, tak tenhle příběh vám doporučuji.
![petraj30 petraj30](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/279606/m_petraj30-658c86d3e23fb.jpg?v=1703708372)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jak už bylo řečeno, byl to pěkný a velmi vtipný příběh. Na konci jsem trochu doufala, že se Christina s Lyonem vypraví za její adoptivní rodinou z dětství a nebo, že ta stará škatule taky dostane co proto. I přes tyto drobné výtky to bylo kouzelné, snad i proto, že si hlavní postavy řekli "miluji tě" dříve než na konci:-)
![angelbooks angelbooks](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48076/m_48076.jpg?v=1459854934)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak u tohohle příběhu jsem se nasmála mnohem víc, než u dalších knih J. Garwoodové.
Skvělý příběh, skvělé charaktery hlavních postav i skvělý děj.
Rozhodně doporučuji. :)
![LilianaFalcon LilianaFalcon](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Za me rozhodne nejpovedenejsi dil serie. I kdyz je prvni, cetla jsem ho jako posledni a jeste ze tak ;-)
Christina i Lyon byli naprosto uzasni. Oba byli skvele napsani, nektere z Christininych prereku byly neskutecne vtipne (teda hlavne nejspis v originale, ale prekladatelka se snazila to co nejlepe prizpusobit i cj, aby pointa zustala zachovana).
![RADIN RADIN](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/157200/m_radin-65955cd51236b.jpg?v=1704287445)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
No mňa kniha velmi neoslovila,ani príbeh dá sa povedať nebol až taký pútavý,a tie erotické pasáže...
![Samira Samira](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/232/m_232-cyB.jpg?v=1478797627)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Perfektní a kvalitní oddechovka se zajímavou zápletkou a skvělou ústřední dvojicí. Takhle by to mělo vypadat. Autorce celkově jdou historické knihy výrazně lépe a to jsou její současné knihy všechno jen ne špatné.
Královští vyzvědači tvoří kratší, ale výbornou sérii, kde alespoň jeden ze dvojice má dobrodružného ducha a netradiční osud. Střety odlišných hrdinů pak přináší mnohé vtipné scény, mají spád a nevšední kouzlo.
Půvabné čtení na zpříjemnění dní, které málokoho zklame.
Doporučuji!
![janiice janiice](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Úžasná odpočinková kniha, ke které se mohu donekonečna vracet a neomrzí, pobaví. Garwoodová je skvělý vypravěč s citem pro příběh a tahle patří mezi od ní nejoblíbenější. Vždy když mám v životě náročnější období, sahám po knihách od ní.
![Danulka11 Danulka11](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprosto nádherná kniha, zajímavý a poutavý děj, který je provázen romantikou a vtipem, kdy jsem se místy opravdu dobře zasmála. Kniha se čte jedním dechem a určitě patří k nejlepším knihám této autorky. Všem vřele doporučuji :o)
![PomněnkaPrvní PomněnkaPrvní](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/35978/35978.jpg?v=1381127954)
Je to první knížka, kterou jsem od této autorky četla. A moc se mi to líbilo. Styl psaní je lehký a poutavý. A příběh byl opravdu vtipný a záživný. Když se vyprávění příběhu prolíná se čtením deníku, je to zajímavé zpestření. U čtení jsem se hodně usmívala a někdy se opravdu smála i nahlas, ty matoucí dialogy neměly chybu :)
![koala koala](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13250/koala-iHE.jpg?v=1542636401)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
"Lyon věděl, že si nevšimla, že je sledována. Jinak by lístek nestrčila do úst ani by nesáhla pro další.
Sire, která je kněžna Christina? ...
Ta plavovlasá, zabručel Lyon a potřásl hlavou. Sledoval s rostoucím úžasem, jak Christina delikátně vložila do úst další list.
Která plavovlasá? dotazoval se dál Andrew.
Ta, která se krmí listím."
No, bavila jsem se! :-)
![havrmoni havrmoni](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63561/m_havrmoni-G7g.jpg?v=1692006991)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tohle bylo úžasný. Hlavně Christina,ta se mi líbila,neměla anglickou výchovu. Žádná hloupoučká naivní husička oproti Dianě. Akorát ten konec takový uspěchaný.
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Tak nad řádky této knihy jsem se nasmála, až mi slzy tekly z očí, ta se opravdu povedla. Určitě se k ní vrátím a ráda.
2007 | ![]() |
2012 | ![]() |
2001 | ![]() |
2002 | ![]() |
2009 | ![]() |
Řekla bych, že námět knihy je zajímavý, ale udělat z divošky dokonalou anglickou lady, se mi zdá trochu divoké. Přesto děj má spád a čte se dobře, i když ty erotické pasáže by nemusely být tak detailně popisované. Ale budiž, opět taková červená knihovna.