Krasavec Brok
Margaret Marshall Saunders , Pavla Moudrá
Příběh o psu a jeho přátelích. Druhé, opravené vydání. Životopis, jak jej vypravuje psíček sám. Dobrým českým dětem vypravuje Pavla Moudrá.
Dle obalu soudíte knížka pro děti? Po přečtení si ale nejsem tak úplně jistá jaká generace by ji měla číst. Nejedná se o pohádku ale spíše povídku. Příběh vypráví o pejsku k němuž byl osud na začátku života velice krutý. 8 bratříčků bylo zabito majitelem, který se nestaral ani o dobytek, koně či prasátka která vlastnil. V podstatě na začátku knížky vypráví o týrání zvířat, a popis jakým ošklivým způsobem byl zohaven onen ,,Brok,, (jediné štěně které přežilo) mě nutil knížku skoro zavřít a zahodit. V příběhu se sice najdou i veselé historky, kdy doprovází svoji paničku na výlety, nebo kde si hraje s papouškem. V některých částech knihy ale autor přehání dorozumívání jednotlivých zvířat mezi sebou a tak se knížka pomalu ale jistě stává brakem.