Krátké pohádky pro unavené rodiče

Krátké pohádky pro unavené rodiče
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14/bmid_kratke-pohadky-pro-unavene-rodice-6386fe6c1639b.jpg 3 360 360

V obsáhlé tvorbě nejpopulárnějšího českého spisovatele se nyní poprvé setkáváme s pohádkami. Vypráví se v nich o čtyřleté Sáře a její dvouleté sestřičce Báře, neméně však o jejich mamince a tatínkovi. Oproti rozsáhlým klasickým pohádkám mají například tu výhodu, že každý z příběhů lze přečíst dětem do deseti minut. Kromě toho se v nich ukrývají peprnější doušky, jež ocení zejména unavení rodiče. Těžko tedy rozhodnout, zda je knížka určena především dětem, nebo dospělým. U těchto pohádek-nepohádek si však určitě přijdou na své jedni i druzí, protože je autor napsal tak, aby se nikdo nenudil. Knihu graficky upravila a ilustrovala Radka Folprechtová.... celý text

Luigi1
13.12.2024 2.5 z 5

Tento spisovatel se mi moc nelíbí

Helen.Kuc
19.06.2023

Kdybych byla nakladatel, knihu bych nevydala. V současné době je knižní trh zahlcen spoustou nekvalitních knih a tahle je jedna z nich. Nechápu, jak je možné, že to napsal Michal Viewegh. Nemluvím o tom, že za knihu jsem dala lehce přes 300Kč a je v ní nedokončená předmluva - chyba redakce, někde jim vypadla stránka. Obsahově kniha nenadchne, není ani pro děti, ani pro dospělé. Dočetla jsem jen díky krátkému rozsahu.

Luky110812
14.02.2023 3 z 5

Tuto jsem synovi předčítala. Za mě pěkná hloupost, ale syn se celkem bavil. Hlavně jak se tatínek zbláznil byla jeho oblíbená pohádka.

kotatkoz
06.01.2023 2 z 5

Rychlovka na jedno odpoledne - dětem bych to tedy nečetla, nepřijde mi to ani nijak extra zajímavé, zábavné - prostě to jen plyne bez většího dopadu, alespoň že místy se člověk pousměje. Vcelku zbytečná knížka, které dávájí přidanou hodnotu leda ilustrace (vydání z roku 2022, ilustrace od Pavla Filip Navrátilová).

Lenka4
21.11.2022 2 z 5

Nevím, zda Bára a Sára budou bavit ještě někoho jiného, než Báru a Sáru. Na vymýšlení pohádek, ve kterých vystupují vlastní děti, unavený rodič moc sil nemá. Klasika – Karkulka, Rumcajs, Broučci – je jistota.

Martin_Eli
06.08.2022

Totální nuda, nechápal jsem, proč by mě zrovna tyto příběhy (nikoliv pohádky) měly nějak obohatit či pobavit.

ZuzanaK.
13.08.2021

Ale tak proč ne. Pokud očekáváte dobře odvedené řemeslo s několika vtipnými momenty, nic hlubokého ani pohádkového (krom šťastného konce), pak bude očekávání naplněno a účel splněn.

lencin
28.08.2020 4 z 5

16 pohádek pro děti a 1 pro rodiče.
Krátké,místy i vtipné a přesně pro naše 2 holčičky. Zde mají 4 a 2 roky a jmenují se Sára a Bára.
Mně se přesně do noty trefilo: Jak se tatínek zbláznil (holub na střeše).
(2008)

Anetka03
23.02.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Její zpracování, obrázky a grafika jsou originální.

JLČ
11.12.2019 1 z 5

Duchaprázdné, vysloveně kratochvilné čtení. Nedokázal bych přečíst ani dvě stránky, seznámil jsem se s tím jen díky rozhlasu, kde se četlo na pokračování a já při tom mohl dělat něco jiného. Jinak spíš za trest. Postřehy ze života tam sice jsou, ale nemám to absolutně žádnou myšlenku. A pro děti dle mého názoru morálně závadné...

Naraca
30.09.2019 4 z 5

Jsem ráda, že jsem si při půjčování téhle knížky neověřovala hodnocení zde, protože bych ji jinak zavrhla a nechala v knihovně na polici. Je to lehké oddechové čtení, taková jednohubka. U některých "pohádek" jsem se upřímně smála, především u té svatební. Nicméně jsou to pohádky opravdu spíš pro rodiče, neumím si představit, pro jakou věkovou skupinu dětí by ta kniha mohla být, aby je aspoň trochu bavila.

Bauriska
27.05.2019 3 z 5

Viewegh není můj šálek kávy, ale kniha se mi hodila do čtenářské výzvy a tak jsem ji chtěla přečíst se synem. Pohádka nebyla špatná, ta část pro dospělé mě ale rušila. Celkově takový průměr.

buchyna
04.03.2019 4 z 5

Mě knížka bavila, přečtena v podstatě za jeden večer. Nezaměnitelný humor autora. Ale nenazývala "pohádkami".

jolii
19.02.2019 1 z 5

Opravdu nic moc. Dočetla jsem už ledacos, ale tohle zatím ne. Nebaví, bohužel.

Yorika
28.01.2019

Nejsem unavený rodič.Přesto mě tato kniha unavila.

Korsika
27.01.2019 1 z 5

Tak tato kniha mě vůbec nezaujala ... nápad s doslovy v závorkách jen pro rodiče dobrý, ale nakonec z toho nebylo nic ...

Lucissia
29.10.2018 5 z 5

Knížka se k nám dostala výměnným pobytem ze školky. Přes hodně negativních komentářů tady nás dost bavila, dokonce i manžela, takže za nás 5 hvězd a právem. Jen název knihy mohl být jiný, pohádky to opravdu nejsou. :-)

Eloorka
21.05.2018 3 z 5

Ze začátku mě hodně bavil autor svými poznámkami...ale tak nějak postupem času jich bylo méně a méně a příběhy byly ... takové obyčejné, nijaké... nakonec jsem nedočetla.

Bustedka
08.03.2018 5 z 5

Mně se to moc líbilo. Předčítala jsem svému batoleti a párkrát měla co dělat, abych se nerozesmála nahlas. Nejsou to klasické pohádky, ale o to je to hezčí. Když čtete jen o princeznách a dracích, tak vás krátké příběhy ze života povzbudí do dalšího čtení

Torino
02.02.2018 3 z 5

Knížka je kouzelná v tom, že příběhy jsou opravdu pohádkami pro děti, ale rozhodně jsou zajímavými a mnohdy vtipnými i pro dospělé. Vzhledem k tomu, že by se kniha klidně dala číst dětem, tak děj není tak spletitý, jak by se někomu asi líbil. Stojíme tady prostě na pomezí dětského a dospělého světa. A nejvíc mě na této knize zaujal konec, ta poslední čistě dospělá kapitola ač pravdivá byla celkem dost patetická, na Viewegha něco táááák neobvyklého!