Ever: Když se mě dotkneš
Nikola Hotel
Křehké pouto série
1. díl >
Láska vyžaduje odvahu! Zraněná. Vyděšená. Ztracená. Přesně tak se teď cítí Abbi, jednadvacetiletá dcera úspěšného amerického senátora. Měla všechno. Přítele, plány na dokončení studia a sny o vyvíjení nových typů přírodního papíru v otcově podniku... Teď však sní jen o jediném: chce se vrátit domů, pryč z rehabilitační kliniky, kde se musí po vážné autonehodě opět naučit chodit. Nedělá však žádné pokroky. Vůbec žádné. Od nehody a následné operace má Abbi panický strach z bolesti a terapie je pro ni naprosté peklo – dokud nenajde nového fyzioterapeuta. David Rivers je stále ještě student, ale svým trpělivým a laskavým přístupem překoná Abbiny zábrany. Kdykoli se jí dotkne, její strach mizí. Cítí se v bezpečí. Jenže není. David totiž zná tajemství, které by mohlo rozvrátit celý její svět...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Ever – Wann immer du mich berührst, 2021
Krásná knížka, která chytí za srdce. Oba hlavní hrdiny si nešlo nezamilovat a nefandit jim, aby všechno zvládli. Moc pěkný příběh.
Tohle byla prostě nádhera. Abbi je po těžké autonehodě a David je její fyzioterapeut. Slow burn romantika, plná krásných okamžiků, ale i těžkých chvil. David neměl chybu, jak se staral o sestru, ale i o Abbi i přesto, že věděl, co její otec provedl jejich rodině. Prostředí bylo tak perfektně a profesionálně popsáno, že jsem si musela zjistit, zda autorka není z oboru. Tak není, ale její sestra ano a je to neskutečně znát a příběhu to přidává na opravdovosti. Líbila se mi i povaha Abbi, všechno ráda řešila hned, byla upřímná a tvrdě dřela, aby se z toho dostala. Jejich společné cvičení a doteky, které nabíraly na intenzitě, byly skvělé. Budu se těšit na druhý díl, který by měl být o sestře Jane.
(SPOILER)
Nacházíme se v prostředí rehabilitačního centra, kde si Abby léčí nejen fyzická zranění, ale i psychické trauma, které zažívá po autonehodě. Abby je z bohaté rodiny - má skoro vše, co by chtěla, až na jednu podstatnou věc (osobní zájem své rodiny). David je naopak dříč, který bojuje o každou korunu, aby uživil sebe i svou sestru Jane, po smrti matky zbyli jen oni dva. Noo náhoda je svede dohromady, akorát David s Abbi za každou cenu dělat nechce, chcete vědět proč? Určitě kniha stojí za přečtení.
Příběh je jemné pohlazení po duši, i přesto, že David i Abbi v sobě nosí oba mnoho bolesti. Dokážou se přesto přenést a najít si k sobě cestu pomoci fyzioterapie? Příběh se opírá především o fyzio, což mi vlastně vůbec nevadilo, naopak to byla příjemná změna! Obdivovala jsem Davida, jeho znalosti v oboru, ale i vnitřní sílu vše zvládat prakticky od mala. Celý příběh je prostoupen ne jedním tajemstvím, ale jedno je opravdu velké a celkové poodhalovaní a následné řešení mě moc bavilo, ačkoliv by člověk čekal něco drsnějšího. Na druhou stranu lidé nejsou jen zlí, takže jsem ocenila tento průběh. Byla to vítaná změna.
Svět sám o sobě je plný záštiplných lidí.
Tohle byla krása.
Oba hlavní hrdiny jsem si zamilovala.
Abby to měla v hlavě v některých věcech dobře srovnané - co je správné a co ne. A David byl zlatíčko.
Určitě si od autorky přečtu další knihy.
"Na rychlosti nezáleží. Důležitý je pouze směr."
Novinka Ever od novej nemeckej autorky Nikoly Hotel ma veľmi milo prekvapila. Romantický príbeh o terapeutovi a jeho pacientke mi naozaj sadol. Táto téma nie je v príbehoch až taká častá, takže to pre mňa bolo príjemné spestrenie.
Abbi síce vyrastala v bohatej rodine, ale nebola to žiadna rozmaznaná fiflena. Bolo to milé, priateľské, inteligentné mladé dievča s hlavou i srdcom na správnom mieste. Práve prežívala jedno z najťažších období - po ťažkej autonehode trpela veľkými bolesťami, a tak nedôverovala žiadnym lekárom a terapeutom. Ani sa jej nečudujem, keďže jej lekár, známy jej otca, bol otrasný a správal sa nanajvýš neprofesionálne. Jej mamu som najskôr nemusela, k dcére sa správala ako k nejakému robotovi, ktorého potrebujú len na vytvorenie rodinnej idylky pred svetom. Aspoň, že ku koncu trochu ukázala aj svoju lepšiu stránku. S jej otcom to bolo presne naopak - najskôr mi prišiel celkom fajn, no v posledných kapitolách si to u mňa pohnojil.
David bol skvelý, jeho život by sa však nemohol viac líšiť od toho Abbinho. Už od detstva mal toho na pleciach veľmi veľa - otec ich opustil, sestra bola chorá, mama mala niekoľko zamestnaní, no aj napriek tomu žili z ruky do úst, takže bol nútený predčasne dospieť. Pred pár mesiacmi jeho život zasiahla ďalšia tragédia, po ktorej sa dozvedel veci, o ktorých doteraz netušil. Život sa s ním nemaznal, neraz mi kvôli nemu pukalo srdce. Bol to veľký dobráčisko, či už v osobnom, ale aj v pracovnom živote. Vďaka nemu sme mali šancu nahliadnuť do práce fyzioterapeuta, čo ma dosť zaujalo. Bol to odborník (aj Abbi veľmi pomohol a všimol si veci, ktoré ostatným unikli) a s pacientmi mu to išlo naozaj výborne.
Romantická linka sa vyvíjala pomaly, čo mám veľmi rada. Davidovi sa postupne darilo získať si dôveru Abbi, čoraz viac sa zbližovali a ja som si celý tento proces užívala. Často som sa usmievala ako slniečko na hnoji. Bola tu však jedna vec, o ktorej Abbi nevedela a ktorá nad ich vzťahom visela ako Damoklov meč.
Za mňa vám môžem Ever: Když se mě dotkneš len odporučiť. Som veľmi zvedavá na druhý diel o Davidovej sestre.
Za mě, můžu říct, že to bylo dlouhé čtení. Příběh se vlekl, nic zvratného tam nebylo. Skončilo to dobře, bez hádek, všichni se mají rádi a vlastně nic se nestalo. Všechno vlastně je v pořádku.
Krásná slow burn romance!
Příběh s originální myšlenkou,se četl neuvěřitelně lehce.:-*
Mám novou,oblíbenou autorku,-)
,,Jediný prostředek, jak život snést - považovat ho za krásný."
Moc pěkný příběh, zajímavé prostředí rehabilitační kliniky, hezký poklidný vývoj vztahu. A samozřejmě tajemství, jehož podstatu znáte téměř od začátku a pak už jen čekáte, kdy to bouchne.. Dávám plus za krásnou obálku, origami se prolíná celým příběhem, vlastně celá ta "papírová" myšlenka se mi líbila, nevědomky další věc, co ty dva spojovalo..
Milá Young Adult romance, kterou se nese téma těch správných dotyků. Fyzioterapeut se zamiluje do své pacientky a aby toho nebylo málo, celou knihu prostupuje jedno zvláštní tajemství a jeho tíživé odkrývání. Musím přiznat, že mne překvapilo poklidné řešení celé nastolené situace, asi jsem čekala něco více - skandál? Hádky? Prozření? Nevím. Nicméně jde o milou romanci a i když jsem se občas dost ztrácela v popisech nějakých něžností a nebylo mi moc jasné, co se děje, knížka za přečtení stála.
Hezký příběh, četlo se to samo od první do poslední stránky.
Krásná obálka. Nakladatelství Red prostě obálky umí a jedna je hezčí než druhá. Velmi se mi líbil nápad s origami, ať už jako součást příběhu, tak i doplněním na okrajích stránky. Vůbec mě to v knize nerušilo. Naopak, bylo to velmi příjemné.
Na knihu mě tentokrát nalákala hlavně anotace. Příběh je takové klišé, není to nic, co by nikdo neočekával. Je to obyčejný milý příběh, u kterého vám je hezky.
Hlavní postavy si nejde nezamilovat. Oba mě bavili už od samého začátku. I když, ze začátku mě Abbi docela štvala. Na prvních pár stránkách působila až nepříjemně, asi na to měla vliv situace, ve které se nacházela. Postupem času se to zlepšilo (prakticky hned, co na scénu přišel David). Co se mi ale líbilo, tak byl jejich vývoj vztahu. Nic nebylo uspěcháno, všechno pěkně od nuly.
Co knize dává velké plus, tak je rehabilitační prostředí, ve kterém se děj většinu času odehrává. Nevím, jak moc do hloubky to má autorka zmapované. Ale všechno působí pro mě, jako laika, docela věrohodně.
Moc pěkný příběh. Těším se na pokračování.
Poklidná, pomalá romance. Hlavní postavy si nejde neoblíbit. Příběh řeší několik problémů, zdraví, politika,rodina. Vše se vyřeší až možná moc velmi poklidným způsobem.
láska fyzioterapie origami dopravní nehody, autonehody volby romance nevlastní sourozenciAutorovy další knížky
2023 | Ever: Když se mě dotkneš |
2023 | Blue: Kdekoli mě najdeš |
Jednoznačně mě z anotace zaujalo prostředí, protože z rehabilitační kliniky jsem nikdy nic nečetla.
Abbi se zotavovala postupně. Měla strach z bolesti potom, co ji doktor provedl. Byla to správná a nerozmazlená holka. Úplně si mě získala díky tomu, jak se zachovala v situaci, která víte, že přijde, a to když se dozví určité tajemství.
U Davida jsem obdivovala jeho zápal pro práci. Měl zlaté ruce, talent a trpělivost. Byl empatický a starostlivý. Navíc vyznával určitý způsob stravování, který jsem ještě v knize u muže neviděla :-). Nezastavil se a i když se snažil od Abbi z pochopitelných důvodů držet dál, musel ji pomoc, když viděl jak se trápí.
Musím smeknout, jak autorka popsala jednotlivé rehabilitace, masáže a cvičení. Úplně jsem to hltala. I když tu máme plno odborných výrazů nepřekáželo to a neměla jsem pocit, že čtu učebnici. Naopak to velmi oceňuji.
Celé se neslo v milém, něžném a romantickém duchu. Oba si ihned oblíbíte. Nechybí oba pohledy a jejich první řekněme dotýkání, které nemělo s rehabilitací nic společného bylo nádherně popsáno :-). Možná jsem později očekávala ještě trošičku něco víc, ale tak nevadí :-). Druhý díl s Davidovou sestrou si nenechám ujít.