Ever: Když se mě dotkneš
Nikola Hotel
Křehké pouto série
1. díl >
Láska vyžaduje odvahu! Zraněná. Vyděšená. Ztracená. Přesně tak se teď cítí Abbi, jednadvacetiletá dcera úspěšného amerického senátora. Měla všechno. Přítele, plány na dokončení studia a sny o vyvíjení nových typů přírodního papíru v otcově podniku... Teď však sní jen o jediném: chce se vrátit domů, pryč z rehabilitační kliniky, kde se musí po vážné autonehodě opět naučit chodit. Nedělá však žádné pokroky. Vůbec žádné. Od nehody a následné operace má Abbi panický strach z bolesti a terapie je pro ni naprosté peklo – dokud nenajde nového fyzioterapeuta. David Rivers je stále ještě student, ale svým trpělivým a laskavým přístupem překoná Abbiny zábrany. Kdykoli se jí dotkne, její strach mizí. Cítí se v bezpečí. Jenže není. David totiž zná tajemství, které by mohlo rozvrátit celý její svět...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Ever – Wann immer du mich berührst, 2021
„Na rychlosti nezáleží. Důležitý je pouze směr.“
Tak tohle byl krásný, procítěný příběh plný bolesti, zrady, ale i lásky. Abbi se zotavuje po autonehodě v rehabilitačním centrum, kde potkává fyzioterapeuta Davida, který zná ale tajemství, které by Abbi mohlo obrátit život vzhůru nohama.
Abbi byla silná, sympatická a kamarádská osoba….David….co k němu říct? Prostě ochranitelský zlatíčko. Oba si nejde nezamilovat. Jsou krásný pár…..
Až na otce Abbi, který měl své priority a nechoval se místy podle mého gusta, všechny postavy super.
Už teď se těším na příběh Jane….
,,Vím,že už nikdy nebudu jako dřív,ale ne proto,že by se mnou bylo něco v nepořádku,ale proto , že jsi mě svýma rukama uhladil a dotkl se mého srdce.Chtěla bych to tak znovu a znovu".
Zase jednou knížka, kterou jsem nějaký čas odkládala a do ruky vzala hlavně kvůli čtenářské výzvě. A zase jednou taková knížka, která mi vzala dech. Nemám absolutně co vytknout, příběh plynul pomalu, citlivě, reálně a já se vůbec nedokázala odtrhnout. Obě hlavní postavy byly úžasné, krásně vykreslené, tak nějak skutečné se všemi svými strachy a touhami. Strašně jsem jim to přála. Oceňuji, když knížka není jen o pocitech a vztazích, ale když vykresluje věrohodně i prostředí. Tady to byla odbornost fyzioterapie, která byla to "něco navíc" co nám kniha dala a díky čemu byla originální a uvěřitelná. Také oceňuji, že hlavní tajemství nebylo černobílé. Že Abbin táta nebyl úplný záporák nebo naopak, že se na konci nezměnil mávnutím kouzelného proutku a že i její máma měla nějaký vývoj. Nejsem úplně fanoušek německých autorek, ale tohle byla skvělá práce. Těším se na příběh Jane a doufám, že přibydou další knížky autorky.
Příběh plný citu, bolesti, zrady a lásky.
Dlouho jsem nečetla tak krásný a procítěný příběh.
Abbi má za sebou autonehodu, kvůli které má problémy s kolenem a nemůže chodit. Léčí se na rehabilitační klinice pod vedením fyzioterapeutky. Bohužel se hrozně bojí bolesti, a tak je jí vyměněn terapeut. Najednou je všechno snaží, tedy alespoň pro ni. To, David to bohužel vidí jinak, tedy alespoň ze začátku. S její rodinou má nevyřízené účty. Dokáže Abbi přes to všechno pomoct? Anebo pomůže ona jemu?
David si mě okamžitě získal, svou profesionalitou, to jak se staral o své pacienty. Upřímně jsem se přistihla při tom, že bych si s ním zacvičila moc ráda.
A ačkoliv bojoval sám se sebou ohledně rodiny Abbi, nakonec získal víc než si myslel. Jeho nádherné origami, skvost - obdivuji každého, kdo umí něco takového vytvořit z papíru. Já bojuju i s obyčejnou čepicí.
Abbi mi přišla na začátku knížky úplně zlomená. Nedokážu si ani představit, jak to muselo bolet bez anestetik. Brrr. Ten doktor byl sadista mimo jiné .
Její otec kandidoval do politiky a podle toho se taky vše točilo. Bohužel. I její vlastní matka by zasloužila pár facek fakt, že jo.
David ji ukázal novou cestu, takovou po které může jít malými kroky a pomalu. Není kam spěchat. Tak přesně to mezi nimi začalo i jiskřit, nenápadně a přesto znatelně, věřila jsem jim to od první chvíle. Pomalu se rozvíjející vztah. Krásná romantika.
“Protože milovat znamená přiznat si, že někoho potřebuješ.
“Běžíme spolu. Na rychlosti nezáleží. Důležitý je pouze směr.
Doporučuji přečíst všemi deseti!
Jo,tohle bylo radost číst....
Užila jsem si intenzivní příběh o dotecích.
O léčbě těla i duše.
O velké odvaze a oddanosti.
A o lásce k nepříteli.
Krásný čtivý příběh,Abbi a David k sobě skvěle pasovali,jen mi to přišlo,že to chtělo víc propracovat, prostě mi tam trochu něco chybělo
Uzasna zalezitost! Bylo to neuveritelne ctive. Za dva vecery hotovo. Tenhle skvost muzu popsat jednim slovem: INTENZIVNI. Vsechny jejich doteky, pocity, myslenky, ciny byly neskutecne intenzivni a skoro hmatatelne, proste na dosah. Vsechno jsem to prozivala a citila s nimi. Strasne jsem to hltala, fakt knizni slast. :)) Hodne cenim velke mnozstvi kapitol z pohledu Davida. Vetsinou je zensky pohled v presile, ale tady to bylo dost vyrovnane. No nic, musim sehnat dalsi dil, a to rychle.
(SPOILER) Tato kniha mi úplně vzala dech. Hltala jsem každé slovo a žila příběh s nimi. Abbi, která je za mě velmi silnou dívkou. Musí si projít hodně věcmi a za mě to zvládá jako královna. David, který nechce mít s Abbi nic společného kvůli jejímu otci, přesto ho to k ní táhne. Ona ho potřebuje, protože jen s ním nemá panický strach z rehabilitace. David to v životě také nemá lehké, žije sám s mladší sestrou, která je nemocná. Na všechno je sám a je to velký hrdina s ještě větším tajemstvím. Je to opravdu hodně silný emoční příběh, který se do Vás úplně vpije. Doporučuju všema deseti a těším se na další díl.
Byl to krásný, originální příběh jaký tu ještě nebyl. Spíše slowburn román, na sblížení Abbi a Davida sme si museli chvilku počkat, ale bylo to dojemné, místy smutné ale buhužel reálné.
Nemám co vytknout, moc se mi kniha líbila a rovnou sahám po dalším dílu.
Kniha se mi velmi líbila velmi rychle ubíhala a už teď se těším na druhý díl, který jsem si mohla zakoupit díky poukázce k Vánocům. Byla jsem velmi nadšená z romantické linky Ačkoliv jsem vlastně od začátku tušila ,že od nenávisti k lásce je jen malý krůček.
Velmi oceňuji postoj Abbi, která ačkoliv pocházela s velmi bohaté rodiny tak kvůli lásce dokázala přijmout i druhou stranu barikády, jak se říká.
Tento příběh mě doslova pohltil a za sebe mohu jen doporučit asi nechci prozrazovat více protože asi bych udělala totální spoiler a to by byla přece škoda, podle mého názoru série Velmi křehké pouto opravdu stálo za přečtení byť jsem ji dlouho odkládala.
(SPOILER) Romantická linka byla krásná. Vztah Abbi a Davida se krásně vyvíjel a moc jsem jim to přála. Co se zbytku příběhu týče mohl být víc propracovaný. Ze začátku mohla s Davidovou terapií víc bojovat. Prostě mě mrzelo, že se objeví David jednou na ni sáhne a hned nic nebolí a vše je fajn. Zbytek příběhu byl snadno předvídatelný. Důvod autonehody mě zklamal a nějaká konfrontace s Ryanem mi dost chyběla. Navíc jen jedna sklenička šampaňského? Tady se to dalo zpracovat opravdu líp. Co se týče hlavní zápletky tam mi vadilo Davidův hněv. Kvůli zápletce to naprosto chápu, ale přišlo mi to prostě moc. Hlavně proto jak byl David popisován. Takový hněv k člověku, kterého v životě neviděl, k němu prostě neseděl. Kdybych měla hodnotit jen romantickou linku určitě by hodnocení bylo lepší. Bohužel zbytek příběhu mohl být lepší. To ale neznamená že knížka byla špatná. Četla se sama a byla plná emocí. Jen já bych ty emoce ždímala víc na dřeň.
Priznávam sa, že som sa tejto knihe kvôli jej anotácii dosť vyhýbala. Obávala som sa takých tých depresívnych myšlienok, problémov, negatívnych emócií, prehnanej zápletky...proste musela prísť tá správna nálada. A ja som veeeeľmi príjemne prekvapená! Temnota nebola, samozrejme Abbi mala aj slabé chvíľky, ale celkovo pri uzdravovaní bola cítiť jej nádej. Taktiež ten rozporuplný vzťah, ktorý mal David k Abbi a jej rodine, bol autorkou spísaný pútavo až to čitateľa dosť vtiahlo do deja. David samozrejme, je miláčik, okrem teda toho že som si predstavovala ako cvičí :) až po jeho zdravú životosprávu a jeho starostlivosť o sestru...a neskôr aj o Abbi. Jej rodičia boli teda čisté zlo, plus ten doktor... Zloduchov tam bolo veru dosť. Zhrnutie veľmi príjemne sa rozvíjajúci vzťah medzi dvoma hlavnými postavami, neobvyklý príbeh, pútavo napísaný. Mne ale prišiel trošku nedokončený, nevysvetlilo sa tam akoby všetko. ďalší diel si prečítam.
Čtivý příběh od samého začátku, až po úplný konec. David jako fyzioterapeut je sympaťák hned od první stránky společně s Abbi. U toho čtení jsem si odpočinula a je to rychlá oddechovka na tři večery. Jen trochu musím vytknout a ubrat hvězdičku za slova. Čtete jemný příběh a najednou bum sprosté slovo :-D , ty milostné scény bych upravila něžněji :-D. Občas jsem se zamotala v Davidových kamarádech. Jsem zvědavá jaký bude příběh o Janě, která vypadá na správnou holku.
Citlivý příběh Abbi a Davida, který je málo rozvětvený, ale myslím, že se bude líbit hlavně mladším čtenářkám. Americký otec se svými prioritami byl pro mě hodně málo skousnutelný.
Krásná kniha s citlivým příběhem. Dle anotace jsem čekala něco, co jsem již často četla. Ale ouha, příběh mě tak pohltil, že když jsem si dala pauzu, zjistila jsem, že jsem v polovině knihy. Evidentně psáno velmi čtivě, zajímavě a ohleduplně vůči hrdinům. Příběh byl něžný, cituplný. David byl snem asi každé ženy/dívky. A to jeho cvičení, vážně jsem si ho u toho představovala. I tato kniha má mnoho hlubokých myšlenek a témat, která můžete s hrdiny prožít. Ale není psána náročně, tedy si ji užijete, ale není to ani klasická oddechovka, kde se neřeší vůbec nic. Autorka našla úžasnou rovnováhu, jak příběh napsala, aby byl čtivý, zajímavý, zábavný a přesto poučný. Já se moc těším na další díl.
Pro mě dokonalý příběh, nemám co vytknout. Hlavní hrdinové mi přirostly k srdci a mé srdce neopustili. David byl úžasný. Příběh tak hezky a krásné plynul, že jsem snila a milovala. Každý příběh vám něco dá, dá vám kus sebe a navíc ještě když procházíte životními zkouškami a narazíte na takovou knihu, ve které jsou moudra, kteá vás podpoří... není co dodat. Těším se na druhý díl.
Jednoznačně mě z anotace zaujalo prostředí, protože z rehabilitační kliniky jsem nikdy nic nečetla.
Abbi se zotavovala postupně. Měla strach z bolesti potom, co ji doktor provedl. Byla to správná a nerozmazlená holka. Úplně si mě získala díky tomu, jak se zachovala v situaci, která víte, že přijde, a to když se dozví určité tajemství.
U Davida jsem obdivovala jeho zápal pro práci. Měl zlaté ruce, talent a trpělivost. Byl empatický a starostlivý. Navíc vyznával určitý způsob stravování, který jsem ještě v knize u muže neviděla :-). Nezastavil se a i když se snažil od Abbi z pochopitelných důvodů držet dál, musel ji pomoc, když viděl jak se trápí.
Musím smeknout, jak autorka popsala jednotlivé rehabilitace, masáže a cvičení. Úplně jsem to hltala. I když tu máme plno odborných výrazů nepřekáželo to a neměla jsem pocit, že čtu učebnici. Naopak to velmi oceňuji.
Celé se neslo v milém, něžném a romantickém duchu. Oba si ihned oblíbíte. Nechybí oba pohledy a jejich první řekněme dotýkání, které nemělo s rehabilitací nic společného bylo nádherně popsáno :-). Možná jsem později očekávala ještě trošičku něco víc, ale tak nevadí :-). Druhý díl s Davidovou sestrou si nenechám ujít.
láska fyzioterapie origami dopravní nehody, autonehody volby romance nevlastní sourozenci
Příběh, který v sobě ukrývá spousta fyzické a psychické bolesti, ale i přesto se to dobře četlo.
Abbi i David byli zlatíčka.