Krehké šťastie
Jayne Ann Krentz
![Krehké šťastie Krehké šťastie](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126442/krehke-stastie-126442.jpg?v=1340197120)
Mattie Sharpová sa pokladá za škaredé káčatko a má pocit, že jej v živote nič nevychádza. Po čase sa znova stretáva s mužom, s ktorým prežila krátky románik. Bojí sa nového sklamania, preto na jeho pokusy o zblíženie reaguje odmietavo. Uvedomuje si, že musí byť veľmi opatrná, aby sa jej krehké šťastie zasa nerozbilo. ... celý text
![Fifth Element Fifth Element](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/26476/fifth-element-0t5.jpg?v=1617704276)
Snazila jsem se, opravdu jsem se snazila jako u nekterých jiných knih, jen tentokrát to šlo jen do devate kapitoly, a to jeste pres zuby a s preskakovanim, tohle se nedalo! Mam za sebou hodne romantickych detektivek, autorku ráda čtu, ale tohle je teda neco! V tomto pripade plati na 150% "Kdyby blbost nadnasela....", takhle pitomou, naivni a blbou hlavni hrdinku jsem snad jeste nepotkala, melo me to napadnout uz na zacatku, kdyz udelala co udelala a cekala co cekala a jeste ma odvahu si diktovat misto aby zkusila nejaky kompromis kdyz uz... A ještě k tomu" bejby"
Skoncila, bohuzel, jako prvni v neprectenych...
![Kudík Kudík](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/277124/m_kudik-Erv.jpg?v=1563354680)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Autorku mám velmi ráda, ale u této knihy jsem měla problém se začíst. Přišlo mi to, jako by mi stále něco unikalo v ději..., třeba jako když omylem začnete číst sérii druhým dílem. I tak hlavní postavy byly fajn. Líbilo se mi, že rezervovaná Mattie se dokázala s Hughem vytočit až k "hádce". A bylo zde i pár vtipných momentů, např. když se seznámila s Evangelinou nebo Silkem, ale na víc jak 60/100 to nevidím.
![petraj30 petraj30](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/279606/m_petraj30-658c86d3e23fb.jpg?v=1703708372)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mě se kniha moc líbila a možná víc, než některé jiné knihy od této spisovatelky, které jsou hodnoceny vyšším počtem hvězdiček.
Hugh byl skvělý, i přes tu jeho velkou tvrdohlavost. Ale Mattie.. byla to černá ovce rodiny, ale upřímně to byla spíš bílá ovečka v černém stádu. V knize vystupovala pouze její psychicky labilní sestra a ten zbytek rodiny si raději ani nechci představovat. Mattie byla jejich pravý opak a k tomu všemu ještě velká samaritánka. No, ne že by na konci úplně změnila celý charakter, ale Hughovi se to určitě povede:-)
Prostředí bylo moc krásně popsané, jako bych to viděla na vlastní oči a některé scénky v knize byly opravdu vtipné. Byla to moc pěkně napsaná, zajímavá a čtivá kniha, ke které se ráda později vrátím.
![helenkan helenkan](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41008/41008-gLc.jpg?v=1491391727)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mě se to líbilo. S Hughem bylo sice někdy těžké pořízení a strašně rád rozkazoval.:-) Ale láska přeci dokáže divy. :-)
![Evaho73 Evaho73](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/171441/m_171441-NU6.jpg?v=1525849582)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Na mňa to pôsobilo tak kostrbato napísané (možno to bolo spôsobené prekladom do slovenčiny), ale vcelku sa to dalo prečítať. Raz však stačilo. Autorke idú podľa mňa lepšie historické romance.
![kacaaba kacaaba](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24933/kacaaba-UWN.jpg?v=1557610732)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Slabší kniha této autorky, i když zase napětí a drama situace, kdy byli v ohrožení se mi líbila. Mám od ní ale raději historické a paranormální romány, které píše pod pseudonymem Amanda Quick.
![Pokušení Pokušení](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/28108/28108.jpg?v=1381127964)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha, ve které se nachází kousek z každého z nás. Člověk si neuvědomuje, co mám nebo co mu kdo nabízí až do doby, kdy to ztratí. Jde o to, zda si to uvědom, a bude bojovat o to, aby to získali zpět, a nebo ne... Kniha se čte na jeden jediný nádech. Každé slovo, které je napsáno, čtenář prožívá s hrdiny.
2004 | ![]() |
2008 | ![]() |
2007 | ![]() |
2011 | ![]() |
2004 | ![]() |
"Pokud se neumíme o své ženy patřičně starat, jsme jim k ničemu." Pane, to je moudro. Moc pěkné a zajímavé čtení.