Krv na snehu

Krv na snehu
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258949/mid_krv-na-snehu-258949.jpg 4 2361 2361

Krev na sněhu série

1. díl >

Keď zabíjate ľudí, ťažko sa s niekým zblížite. Sedemdesiate roky v Osle. Olav Johansen nedokáže jazdiť autom pomaly, keď sa rozčúli, stráca hlavu a vôbec mu nejde matematika. Je dyslektik, prečítal pár kníh, ale nevie toho veľa. Neovláda nič, čo by mohlo byť pre ostatných užitočné. Na čo sa teda hodí? Je perfektný zabijak. Väčšinou likviduje ľudí, ktorí si to zaslúžia, a nie je to pre neho žiadna veda. Keď zabíjate ľudí, ťažko sa s niekým zblížite. Zrazu však Olav stretol ženu svojich snov. No má problém: je to šéfova manželka a Olavovou úlohou je popraviť ju.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

Blod på snø, 2015

Ninie
04.06.2017 3 z 5

No... Každý je nadšený z tohoto spisovatele, údajně píše bestsellery. Tohle asi byla špatná volba pro moji první knihu od něj, ale můžu říct, že jsem zklamaná, jedná se o průměrný thriller, obyčejný román, který najdete ve výprodeji v levných knihách...
uvidíme, co mi přinese další kniha, ale tohle rozhodně nedoporučuju. Určitě to není četba pro náročné čtenáře :)

druzickaster
01.06.2017 5 z 5

První "Nesbovka" a ano bavilo mě to. Fabulace hlavního hrdiny byla zábavná.

ivulka15
21.05.2017 5 z 5

Nesbo dokázal i na pouhých 150 stranách rozehrát brilantní příběh. No nebyl snad ten nájemný vrah s měkkým srdcem k sežrání?

000nugatovej
07.05.2017 5 z 5

Nesbo umí psát. Po mnohem objemnějších románech s HH tu i na pouhých sto padesáti stranách rozehrál zajímavý napínavý příběh. Jak bývá u něj zvykem s nečekaným závěrem. Příběh, kde hrají zásadní roli příběhy, které si potřebuje vytvářet titulní postava. Skrze tyto příběhy se snaží dát tomu, co se kolem něj děje, nějaký smysl a řád. Znovu a znovu ho ovšem překvapuje, že se mýlí.

Nesbo umí psát. Jeho mistrovství není jen v ději, kde vše do sebe zapadá, ale i v tom, jak to píše… Třeba začátek, v němž tančí sněhové vločky, je virtuózní. Krev na sněhu vytváří (již na první straně) jakýsi nachový královský plášť s hermelínem. A tím krvavým pláštěm kniha i končí. Krev na sněhu. Nesbo umí psát.

Adelajda_4
05.05.2017 5 z 5

Nesba opravdu zbožňuju a za cíl jsme si dala přečíst všechny jeho knihy, ne jenom Holeovky. Knížka je poměrně útlá, takové víkendové čtení, ale je perfektní. Opět naprosto nečekaný konec a tak to má být!

Pajina68
05.05.2017 3 z 5

Knihu jsem přečetla během 2 hodin, byla to taková delší povídka. Zajímavá, ale již jsem od Nesba četla knihy lepší.

SelenaDemi428
29.04.2017 4 z 5

Hezky stručně napsané bez nějakých zbytečných prodlužovacích okecávaček :D. Po knize, která měla téměř 650 stran to pro mě byla příjemná oddechovka, kterou jsem měla přečtenou hned a to i kvůli tomu, že jsem si jí zase mohla tahat všude s sebou,

bakjo95
29.04.2017 4 z 5

Krátká, odpočinková povídka na rychlejší čtení. Od začátku mi bylo jasné, že nakonec skončí s Marií, ale přesto jsem se chtěl přesvědčit a dočetl to...a jo, docela se mi to i líbilo. Já jsem prostě chtěl ten sentimentální konec, dlouho jsem totiž neviděl žádnej americkej film. 70%

antonin0999
25.04.2017 4 z 5

Vydařené dílo se zajímavou hlavní postavou, které mě dostalo stylem, kterým bylo napsáno. Čtenář ho smlsne snadno jako jednohubku. Škoda těch naivních milostných momentů, ale to asi k Olavovi muselo patřit...Na četbu druhého dílu se těším!

Heidrekr
29.03.2017 4 z 5

Zajímavá povídka na odpočinutí od Harryho. Hlavní hrdina mi byl hodně sympatický, zajímavá osoba s jasným pohledem na svět, na můj vkus tam bylo trochu hodně romantiky, na štěstí rozsah knihy plně postačil.

Briv
25.03.2017 4 z 5

Nesbø umí překvapit. Ten konec jsem vůbec nečekala. Napadalo mě v průběhu čtení spousta scénářů, ale tento popravdě ne.
Krev na sněhu je moje druhá kniha od Nesba, jako první jsem četla Syna a připadala mi trochu podobná. Ráda se pustím i do druhého dílu.

Samira
24.03.2017 5 z 5

Nesba miluji, takže nemohu než tuto netradiční, poetickou, ale drsnou povídku hodnotit jinak než maximálně kladně. Byla překvapující, přes prohlilé prostředí čistá a mně nechyběla ani strana navíc, vše již bylo řečeno.
Výborný kousek na jeden večer.
Stojí za to!

adelinka
22.03.2017 4 z 5

Čítala sa dobre. Tu sme nesledovali postupy detektíva, ale tú opačnú stranu. Mne bol Olav sympatický napriek tomu, že bol nájomný vrah.....

Эva
06.03.2017 3 z 5

Jediná kniha, kterou jsem od autora nečetla, tak jsem to chtěla napravit. No... Na serii s Harrym Holem to nemá, to si nebudeme lhát, Syn byl také výrazně lepší, i když námětově mi přišel i podobný, nebo možná charakterem hlavní postavy. Kniha se dobře četla, sem tam mě dějově překvapila, hlavní hrdina mi byl celkem sympatický, ale k žádnému jásání u mě nedošlo...

JakubHrdoun
05.03.2017 2 z 5

Narozdíl od knih s Harrym Holem bohužel celkem slabé, do druhého dílu už jsem se kvůli tomu nepustil. Styl psaní mě v tomto případě narozdíl od Nesbových předchozích knih minul.

JaKa1974
23.02.2017 3 z 5

První moje přečtená kniha od tohoto autora. Kniha je čtivá, ale hlavní hrdina je zvláštní člověk. Jsem ráda, že takového člověka nemám ve svém okolí.

Klára90
22.02.2017 5 z 5

Mě se kniha líbila, vůbec jsem si ji nespojila s Harrym. Příběh se četl lehce a tak nějak sám, vyprávění hlavní postavy mě bavilo - hrozně mi to připomínalo vyprávění příběhů v Sin city. Krátký děj, jednoduchá zápletka, požitek velký

PetK
21.02.2017 5 z 5

Snažila jsem se maximálně oprostit od HH. Nepovedlo se mi to úplně, ale vlastně mi to nevadí - moc se mi líbilo, jak je Krev na sněhu oproti holeovkám hravá, místy absurdní, lehká a nenáročná, úsměvná, jako když si po úžasném výživném obědě dáte jemnou ovocnou zmrzlinu. "Blbečkovi" Olavovi jsem se musela smát od třetí stránky, a pokud nemáte tendenci u knížek těžce vytuhávat, dáte to i za jeden večer nebo deštivou neděli jako chutnou jednohubku. Konec jsem si musela přečíst dvakrát. :-) A už jsem se zakousla do Půlnočního slunce a jsem zvědavá, do jaké míry to (ne)rozšíří tento příběh.

fruitbueno
20.02.2017 3 z 5

Fenomén severských detektivek mě nejspíše mine, na Krvi na sněhu bohužel neshledávám nic až tak fascinujícího. Standardní detektivka, které sluší krátký formát a ostré směřování k pointě.

Ditula
17.02.2017 3 z 5

Moje první přečtená od Jo Nesbo. Mám ji půjčenou od přítele, který říkal, že se mu líbila, ale že další jeho knihy jsou drsnější.
Ze začátku se kniha vyvíjela zajímavě, že jsem se začetla tak, až mi ujel vlak a musela jsem čekat na další :-D Postupně mi to přišlo slabší... konec zase dobrý. Hlavní hrdina mi byl docela sympatický, takový "ťunťa". Znám ale lepší detektivky, takže jsem zvědavá na další knihy od tohoto autora, jistě si nějakou od něj ještě přečtu :)