Inferno
Catherine Doyle
Krev za krev série
Sofie si není jistá, co vlastně k Nicolimu cítí. O to víc ji to táhne k Lucovi, jenž jí podle všeho rozumí. A když Sofie odhalí tajemství vlastní rodiny, upne se právě k staršímu z bratrů. Dokáže jí ale Luca skutečně pomoct? Nebo se postaví na stranu své rodiny? Sofii se obrátil život vzhůru nohama a nyní je odhodlaná vše napravit. Jenže Nicoli Falcone, na nějž se Sofie snaží zapomenout, se jí nechce vzdát – Sofie však pro útěchu svírá nůž jeho bratra. Křehký mír brzy naruší příchod dalšího mafiánského klanu a Sofie, již její srdce táhne jinam než její krev, se propadá stále hlouběji do temnoty podsvětí…... celý text
Tohle bylo prostě jedno velké PÁNI!
Série se naprosto úžasně rozjela a úplně mě strhla do víru akce, tajemství a romantiky.
Občas mě Sofie lezla kapánek na nervy tou svojí naivitou, ale popravdě, v těch situacích, ve kterých se ocitala, bych se asi zachovala podobně.
Trošku jsem zklamaná ze vztahu 'Sof a Nicoli'. Naopak jsem až moc překvapená, jak Luca obrátil. Jsem zvědavá, který si nakonec získá Sofiino srdce. Pokud ji teda do té doby nezastřelí strýček Jack. Nebo ty kluky. Parchant.
Jednoduše: tuhle jízdu plnou nebezpečí a komplikovaných vztahů si musíte přečíst.
Páni, to byla jízda! Právě jsem dočetla a tedy slezla z šílené horské dráhy. Samozřejmě, když jsem nastupovala a hlavní hrdinka Sofie v tu chvíli trpěla posttraumatickou stresovou poruchou... byl to pro mě trochu nezáživný a delší rozjezd, ale potom, po několika stránkách, jako lusknutím prstů příběh nabral rychlost a směr a už jsem nemohla vyskočit.
Četlo se to hodně dobře, nutilo mě to číst pořád dál a dál, až do ranních hodin. Nemohla jsem se odtrhnout. Autorka pokračovala ve své laťce, kterou již prvním dílem nastavila hodně vysoko.
Sofie, krom drobných vychýlek, což bylo spíš v rámci začátku děje, mi nijak nevadila. Měla jsem ji ráda, fandila ji i soutícila s ní. Role hlavního hrdiny se tu otočila a jak jsem pevně doufala, mé niterní přání se splnilo. Ten zatracenej mafián s jasně modrýma očima, Luco Falcone mi ukradl srdce! Možná jsem od Nicoliho čekala větší show vzdoru a žárlivosti, ale až tak moc na to prostoru bohužel nebylo. Nevadí, třeba se ještě dočkám v posledním díle.
U Valentina čekám na jakýsi cit, rádoby přátelství, který projevil, když se se Sof bavil poprvé. Tohle je drsný svět a emoce tam nepatří, vím, ale já bych ráda věřila, že má dobré srdce. Nicoli mě trochu zklamal a Dom a Gino - hrozní pitomci!
Co se týče velkého tajemství, které se dotýkalo Sofiiny rodiny - nestačila jsem zírat. Tahle zpětně... byly tam informace, které by si člověk mohl spojit a snad na to i přijít s horou štěstí a tím pravým instiktem, ale autorka to podala tak, že předvídatelnost neměla šanci. Byla jsem napnutá jak kšandy každou další stránku. Taky jsem nečekala, že závěrečná scéna v bistru mě tak srazí.
Kamarádka Millie byla skvělá, ta holka mě kolikrát rozesmála. A strýček Jack? Ten mě tak trochu taky zklamal. Ano, má kolem sebe mnohem lákavější věci jako jsou peníze, drogy a vysoké místo v podsvětí, ale... přeci jenom jsem doufala, že úzká rodina jako ta pravá rodina, nejen pouhé jméno, mu řekne víc. Vždyť to byla jeho jediná neteř, sakra! Proč mu tohle neříká víc? Ještě čekám, že bude velké ántré Sofiina otce, že by se mohl dostat z vězení a pěkně zamíchat kartami, ale to se necháme překvapit.
Každopádně, já jsem nadšená z tohohle příběhu, z téhle druhé knihy. Těším se neskonale na třetí díl a snad po něm skočím hned, i když plán byl kapku jiný. Nedá mi to. Za mě jednoznačně veliké doporučení a autorka má můj obdiv. :)
Tak toto bylo daleko lepší než 1.díl. Bylo to víc dramatičtější a čtivější. A konec jsem naprosto nečekala :-) Překvapil mě.
Vážně super, přečteno za jedno odpoledne. Hrozně se mi líbí vztah Sof a Lucy a kam to směřuje...
Pániii, dvojka teda byla dvakrát víc. 2x víc napětí, akce, zvratů i 2x víc romantiky, za což jsem byla vděčná. Nechápu, jak se to do té knížky všechny vešlo, ale překvapilo mě to. Nemyslím si, že by tenhle díl byl úplně lepší než jednička, trošičku mě mrzela ta hlavní událost skoro u konce, ale rozhodně bylo Inferno drsnější a upřímně mnohem realističtější než Vendeta, když jsme u mafie. Přečetla jsem za 2 dny, což se mi ještě nikdy nepovedlo, ale od tohohle se nedá odtrhnout, prostě musíte vědět, jak to dopadne! Jinak sarkasmu není nikdy dost a Luca... to je kapitola sama pro sebe :D. V tomhle ohledu mě autorka rozhodně nezklamala, Luca 4ever!!!
Druhý díl super, ta zápletka se mi moc líbí a jsem natěšená na poslední díl kdy se dozvíme jak to se Sof bude dál! .)
Už to nebylo tak čtivé jako první díl, ale posledních cca 60stran se to rozjelo a zase mě to bavilo. Určitě se těším na 3.dil, takhle člověk neví, jak to vše dopadne :)
Kniha podle mého gusta. Tento díl byl o malinko lepší než předchozí. Je tam více akce a napětí. Hlavně ten závěr!!! Málem jsem se vrátila ke svému dětskému zlozvyku okusování nehtů, jak to bylo napínavé :-D Věk hrdinů mi nepřekáží a ani v tom nevidím překážku. Domnívám se, že pokud se děti narodí do takových rodin, nemají na růžích ustláno a jsou vtáhnutí do jejich temného světa, ať už chtějí nebo ne.
Velký respekt patří slečně spisovatelce. Jsem ráda, že přibývá tolik skvělých mladých autorů.
PS: Kdybych mohla, dám víc jak pět hvězdiček, takhle se "jen" pustím do dalšího dílu :-)
Tak to byla jízda, napínavé, čtivé, rozhodně ještě trochu drsnější než první díl, takže asi co se týče mafie i uvěřitelnější... Na konci mi i slza ukápla a chápala jsem bolest a smutek, které Sophie prožívala... Rozhodně stojí za to si celou sérii přečíst a těším se na další díl... P.S. LUCA!!! ♥
Díl byl určitě lepší, než první, ale opět - fakt mi vadí věk hrdinky a vlastně i kluků mafiánů, prostě jsou všichni moc mladí, stačilo přidat 3 roky všem a bylo by... Místo střední vejška, místo brigády prostě práce - dospělí lidé a ne -"zabíjející se děti".
ALE kniha se mi líbila, měla akci, Luca a spoustu událostí, dojemných chvil, napínavých momentů...
Druhá kniza ze série Krev za krev je určitě o dost zajímavější než první díl.
Ale čekala jsem do půlky knihy, než se kniha rozjela » opravdu to trvalo dlouho. Ale od půlky jsem knihu přečetla jedím dechem.
__
Doporučuji nenáročným čtenářům, kniha vás zabaví, ale zase takový trhák to není. Proto 4 hvězdičky.
Co se ale autorce moc povedlo je 3.kniha nesoucí název „Mafiosa”.
Druhý díl této knižní série ve mně zanechal smíšené pocity. Opět jsem se horkotěžko dostávala přes začátek, ale v půlce se to rozjelo a já dočetla na jeden zátah! Přesto mám pocit, že celý příběh působil naivně a dětinsky a zároveň byl velmi strhující. Přemíra sarkasmu sice pobavila, ale možná byla trošku na škodu, stejně tak opakující se myšlenky. Takže chápete mé smíšené pocity... Jako oddechovku a napínavou romanťárnu doporučuji.
P. S. : Luca je top!!!!
Tak druhý díl Inferno ze série Krev za krev byl ještě lepší než Vendeta . Bylo to akčnější,citové vztahy zamotanější a hlavně ty zvraty ,které nám autorka této série v druhém díle přichystala byly úžasné. Už se nemůžu dočkat posledního dílu Mafiosa , který má vyjít příští týden .
Uf, první díl byl skvělý a tak nasazená laťka byla fakt mega vysoko... Kdo by čekal, že to vyjde... Jo, vyšlo to! U mnoha sérií je druhý díl nudný, vycpávkový a předvídatelný... Tak tady to vyšlo... Oproti prvnímu dílu tu bylo mnohem více vášně a akce... Šokující zvraty a závěr dílu byly tak nečekané.... Hltala jsem strany a nechtěla, aby byl konec... No, však je taky pravda, že ke třetímu dílu jsem se dostala velice brzy po dočtení tohoto...
Druhý díl se rozjíždí ještě více! =) Teď už můžu říct, že se přikláním spíš k odvážnosti Sofie než k její naivitě a už to hlavně i dává smysl. Opět se setkáváme s napětím a akcí, tento díl je i trochu více svižnější, do podsvětí zabředáváme trochu hlouběji. Opět mě příběh pohltil, že vlastně ani nevím, jestli jsem šla spát nebo jsem jen celou noc četla ;o) Lucovi jsem fandila už v prvním díle a jsem vážně ráda, že mě nezklamal! Rozhodně doporučuji k přečtení a jdu na poslední díl. =)
Bylo to vážně parádní čtení! Rozhodně mě to bavilo víc než první díl, o tom nemůže být pochyb, i když mě tedy mrzí, že pořádně se to rozjelo skoro až v polovině, tedy podle mého názoru. (A jako fanoušek páru Sofii a Lucy nemůžu být ani víc nadšená!)
Mám po přečtení tohoto dílu takový hrozně dobrý pocit. Takový ten zadostiučinění pocit, že jsem nad touto sérií nezlomila hůl a že jsem si ji asi doopravdy zamilovala jako mnoho dalších lidí přede mnou. Přesto dávám druhému dílu také čtyři hvězdičky, ale pevně věřím v to, že závěrečnému dílu dám s radostí plný počet hvězd. :)
Rozhodně se jedná o knihu, která je směsicí vzrušení, romantiky, spousty krve a horkých hlav. A také odkrytých tajemství, které vás rozhodně šokují! Já sama jsem se od knihy nedokázala odtrhnout a byla jsem velice ráda, že závěrečný díl již vlastním, a tak nemusím čekat na jeho vydání.
Druhý díl byl, daleko lepší než ten první. Bylo mi líto jedné události, která se tam stala. Nesmím jmenovat, jinak by to byl spoiler. I přes tuto událost jsem se přenesla a nepřestala jsem ani na okamžik číst. Děj mě natolik pohltil, že jsem doslova nevnímala okolní prostředí. Při čtení jsem měla neskutečně moc pocitů a hlavně mě polévalo horko.
V druhém díle jsem si oblíbila Lucu, byl jiný než jeho rodina, ale nedával to hned od začátku znát. Zato jsem začala nenávidět strýčka Jacka.
No uvidíme co nám přinese poslední díl.
Už teď se na něho velice těším.
Tohle si musíte rozhodně přečíst!
2017 | Vendeta |
2017 | Mafiosa |
2023 | Korunní princezny |
2017 | Inferno |
2019 | Bouřňákův ostrov |
Proč se vždycky zamiluju do hlavní mužské postavy?
No nemám slov, bylo to úžasné, ještě ted mám oteklé oči ze slz, které jsme probrečela nad šťastným koncem. Jsem ráda, že to dopadlo dobře a láska vyhrává. A Millie je nejlepší kamarádka, kterou jsme mohla aspoň zde potkat. Teď po přečtení celé série mi přijde, že první díl je úplně něco jiného než další dějová linie, plno jiných postav, a takové uvolněnější a jednodušší než další díly (prostě obyčejné věci, všechny postavy a prostředí příjemné, což dál už je jen mafie). I jiná láska, tedy moc se mi první díl líbil a tušila jsem, že dále bude milostný trojúhelník. Vše, co jsem však od celé série očekávala - hlavně romantickou linii, jsem taky dostala a jsem moc spokojená - moje srdíčko plesá nad šťastným koncem a užívá si jednotlivé momenty v ději, kdy se k sobě přibližovaly hlavní postavy a nechtěli si navzájem přiznat svoji lásku. Škoda, že někteří museli umřít :/
Když si znovu vybavím tu romantickou linku a jak Sofii hlavní hrdina projevoval náklonnost v těžkém světě mafie a nemožného života svobodné volby, zase mám oči od slz. Jen mi příjde, že pro takové "cítě", jako jsem já, nynější svět není stvořen, a o to je to náročnější.
+ když můj život v realitě moc nežije, vynahradím si to představou sebe v pozici hlavní hrdinky a tím prožiji nádherný, šťastný život plný lásky a spokojenosti...přesně ten, který je podle mých představ a který očekávám.
A díky tomuto příběhu cítím, že i když je člověku nejhůř, je na dně a nemá chuť žít, je potřeba se vzchopit ( prožít si podobný a jiný náročný život, kde to hrdinové nevzdávají) a přesto žít, i kdyby to bylo jen kvůli těmto úžasným knihám a příběhům v nich, protože přijít o takovou krásu pro svoji duši by bylo nejhorší. Tyto příběhy jsou potravou pro moji duši, protože nečekám, že v realitě mě nějaký šťastný konec potká, ale přesto mě to nabíjí a dodává odhodlání, že si mám stát za svými cíli, jako si za nimi stojí hlavní hrdinové a navzájem se podporují a nakonec se jich dočkají. A tu sílu a motivaci mi dávají právě silní hlavní hrdinové knih. Vždy je možnost volby, žít volně, aspoň ve svých představách a knihách.