Operace Králíček
Sally Gardner
Křídla & spol. série
1. díl >
První případ vílí detektivní kanceláře. Emily je sirotek, jako miminko ji našli v krabici na klobouky na nádraží. Od té doby vyrůstá v rodině zbohatlíků, kteří ji mají spíš za služku. Jednoho dne se však v životě Emily všechno změní. Zdědí tajuplný opuštěný obchod a rázem se jí odhalí magický svět kouzel a víl, o kterém dosud neměla ani ponětí. Zlá čarodějnice, neposlušné klíče a vlak plný růžových králíčků – to jsou jen některá z překvapení, která ji čekají. A jak se zdá, i Emily má kouzelné schopnosti. S pomocí mluvícího kocoura Šídla a mrzutého vílího detektiva Bustera se Emily pokusí přijít na kloub svému prvnímu případu. Zlá čarodějnice Harpyjona totiž všechny víly zaklela a své nepřátele proměňuje v pestrobarevné králíky!... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , Mladá frontaOriginální název:
Wings & Co. - Operation Bunny, 2012
Originální, napínavé, tak akorát dobrodružné pro menší děti. A mě jako dospělou velmi bavilo jim knížku číst. Paráda.
Velmi zábavná kniha, hodně rychle se četla a strašně jsem se u ní zasmála. Zajímavý děj a opravdu DOPORUČUJI.
Tak takhle jsem se u knížku už dlouho nenasmála. Nalezené dítě, z něhož si adoptivní rodiče udělají služku, tajemstvím obestřený dům v sousedství a jeho pozoruhodní obyvatelé, ultramoderně oháklá čarodějnice, mluvící kocour, chodící klíče a obchod, víly a vílové a růžovící králíčci... to vše a mnohem víc na pouhých 175 stranách. Vřele dopouručuji. Dětem i jejich, dospělým, na víly nevěřícím rodičům ;-).
Dobrodružné, originální, vtipné a prostě úžasné čtení, nejen pro děti. Doplněné stejně kvalitními a půvabnými ilustracemi.
První případ firmy Křídla a spol., doporučujeme s dcerou všem bez rozdílu a už se moc těšíme na ten další!
Kniha mi byla předčítána mou osmiletou dcerou a líbila se jak jí, tak mně.
Anglické výrazy jsou pro dítě trochu bojovka, to je pravda, ale třeba z toho něco pochytí :-).
A na druhý díl se opravdu moc těší.
Pro mě jasná volba na koupi pro mou čerstvě devítiletou dceru. Miluje fantasy, víly, čarodějnice atd. Pochopitelně jsem si jí přečetla taky. Osnova příběhu není překvapivá - hodný versus zlý, příběh je pro dospělé předvídatelný. Přesto je to příjemná, odpočinková četba. Dceři se hodně líbila, obzvláště králíčci jí nutili k smíchu. Důvodem proč nedám pět hvězd jsou jména. Každá postava má anglické jméno i příjmení,mnohdy velmi obtížně vyslovitelné. Vzhledem k tomu, že je kniha pro děti od osmi let, tedy ve věku, kdy s angličtinou ještě většinou nepřišly do styku,docela to čtení komplikuje a ze zkušenosti dceřiny spolužačky od čtení dokonce odradí. Možná by nebylo od věci zvážit "počeštění" jmen. Na druhý díl, který má vyjít v květnu se přesto obě velmi těšíme.
2013 | Operace Králíček |
2014 | Tři vypečení sledi |
2017 | Zmizení Šimona Šťopky |
2018 | Záhada zápalkového zloděje |
Děti bavilo. Mě přišlo, že je mnoho situací a výrazů mimo jejich pochopení, ale zdá se, že jim to nevadilo a kniha je i tak bavila - chtějí si půjčit druhý díl.