Křižovatky žen
Taťána Březinová
Dvě novely o současných ženách, jimž komplikují životy muži a vše, co s nimi souvisí. Příběh plnoštíhlé prodavačky z lahůdkářství je příběhem zakomplexované mladé ženy prosté sebevědomí, která se v bezbřehé touze uniknout samotě nechá zneužívat muži pozoruhodných typů, aby nakonec našla štěstí jako matka. A že je otec neznámý, to je vzhledem k okolnostem ještě to nejlepší, co jí mohlo potkat. Druhá novela je popisem vzestupu, pádu a opětného vzletu Dámského podnikatelského klubu. Pád téměř na samé dno způsobil jediný mužský zaměstnanec, který citelně narušil hospodářskou i mravní integritu spolku. Touha po emancipaci je však silným motorem, který dokáže překonat i ty nejzáludnější překážky.... celý text
Nedalo se odtrhnout , přečteno během dopoledne, autorce věříte každý radek, kniha je velice skutečná .
Ráda si čtu podobné příběhy, jsou tak uvěřitelné, tak normální. První novela o plnoštíhlé Magdě mě moc nepohltila, ale četla jsem hezky. čekala jsem nějaké konkrétnější rozuzlení, ale jeho absence mi ani nevadila. tzak to v životě chodí. Druhá novela o dámském klubu byla zajímavější, rozvětvenější, pestřejší. Zajímaly mě osudy jednotlivých členek klubu, jejich tajemství a temné stránky. Docela by mě zajkímalo, jak to se všemi bylo dál.
Ženy na křižovatkách. Ženy, které hledají své místo ve světě, touží po lásce, štěstí, porozumění. Ženy, kterým nechybí sebevědomí, ale i ty, které ho mají pomálu, všechny by chtěly naplnit svůj život láskou a mít pro koho žít. A někdy je to tak moc složité… Věčně se opakující koloběh života.
2005 | Nevěry |
2005 | Takoví jsme blázni |
2004 | Křižovatky žen |
2006 | Tři holčičky na římse |
2007 | Tanec na paletě |
První příběh byl hezký,druhý mě nenadchl.Nějak jsem se nemohla začíst a knihu odložila