Kroky vraha

Kroky vraha
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532204/bmid_kroky-vraha-65ccbf0731608.png 4 2391 2391

Josef Bergman série

1. díl >

Josef Bergman #1 V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Byla to náhoda, nebo měl vrah spadeno na někoho jiného? Sympatický inspektor Josef Bergman rozkrývá složitý hlavolam a odhaluje tajemství zahalující minulost.... celý text

ještěrka38
09.10.2023 2 z 5

Za mě hrozně slabé. Vůbec mě kniha nebavila, nebylo tam žádné napětí a odhalení vraha bylo tak nějak neuvěřitelné.. Za mě zklamání a další knihy asi už číst nechci...

Zemlja
06.10.2023 4 z 5

Patří k těm pro mě napínavějším, zajímavějším díky vztahům mezi postavami. Bavila mě.

nicole1990
01.10.2023 5 z 5

Dobre se knížka četla

Chajda69
29.09.2023 2 z 5

Poměrně bizarní sbírka nenormálních postav s tak divnými motivacemi, že mi zůstával rozum stát. Jasně, detektivka musí mít určitý počet nikoli běžných figur, ale jejich koncentrace byla v tomto příběhu tak velká, že mi to čtení dost podstatně rušilo. Příběh samotný nebyl špatný, postup vyšetřování logický a vše se obešlo bez deus ex machiny, což cením. Nelámu hůl, zkusím ještě jeden díl.

martini.ce
23.09.2023 5 z 5

Detektivky Michaely Klevisové mě baví. A Josef Bergman taky.

Karoley
21.09.2023 5 z 5

Temné tajemství z minulosti.
Nefunkční rodinné vztahy.
Všudypřítomné kočky.

V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Byla to náhoda, nebo měl vrah spadeno na někoho jiného? Sympatický inspektor Josef Bergman rozkrývá složitý hlavolam a odhaluje tajemství zastírající minulost.

Moje druhá kniha od Michaely Klevisové (Prokletý kraj, Kroky vraha), první s vyšetřovatelem Josefem Bergmanem. A bylo to prima čtení!
Docela mě ale překvapilo, jak málo prostoru bylo věnováno samotnému Bergmanovi, vše se točilo kolem Julie a jejích životních trampot. Vraha jsem neuhodla, tento motiv mě vůbec nenapadl. V dohledné době si ráda přečtu další díly ze série!

Knihomura
18.09.2023 3 z 5

Bylo to zdlouhavé...

Rainbowdreamer
06.09.2023 4 z 5

Moje první seznámení s detektivkami M. Klevisové. Pěkný příběh napsaný bohatým a kultivovaným jazykem, autorka umí fakt nádherně popisovat prostředí, atmosféru. Děj se místy trochu vlekl. Uvítal bych asi více prostoru pro inspektora Bergmanna, autorka věnuje hodně prostoru i ostatním postavám a na ně vázaným příběhům. Zaujalo mě, že v knize není žádná vyloženě sympatická postava, se kterou bych se snadno se ztotožnil a bezvýhradně mu fandil. Možná se jí stane J. Bergmann, ale na to mu v této knize nebyl věnován dost velký prostor, abych ho dobře poznal. Ale četlo se to dobře, půjdu na další knihy autorky.

Eva193
04.09.2023 3 z 5

Kniha je pěkně napsaná, ale popravdě se mi to vleklo. Je to jinak psaná detektivka, než jsem zvyklá. Obvykle je to příběh detektiva, tady se odvíjí příběhy lidí, v kterých se v nějakém momentě stane zločin. Takže mi to trochu přijde jako sledování nekonečného seriálu. Není to úplně můj šálek čaje, ale dokážu si představit, že to nadchne i mnoho čtenářek, které detektivky normálně nečtou.

Aleh
03.09.2023 4 z 5

Další kniha od Michaely Klevisové. Detektivka se zajímavým námětem a k tomu sympatický vyšetřovatel Josef Bergman. Autorka píše poutavě, dokáže vtáhnout své čtenáře do děje a stále je udržuje v napětí, co bude dál. Zajímavé a napínavé. Líbilo se mi to stejně jako třeba její Dům na samotě nebo Vraní oko. Těším se na další detektivky.

Rosana
30.08.2023 5 z 5

Moc pěkná knížka, skvělá detektivka, velice čtivá, měla spád a nedovolovala knihu odložit. Jsem ráda, že jsem objevila tuto autorku. A po přečtení této knihy říkám: kam se hrabe Alena Mornštajnová.

Radka1911
30.08.2023 5 z 5

Výborná detektivka, napínavé od začátku do konce.

sezonni.ctenar
24.08.2023 2 z 5

Četlo se to velmi dobře, ale konec mě zklamal, přišlo mi to trochu přitažené za vlasy.

Kopretinka784
14.08.2023 5 z 5

Tak konečně se ke mně v knihovně dostal první díl série s Josefem Bergmanem. A protože jsem s Domem na samotě i Zlodějkou příběhů byla dost spokojená, nečekala jsem, že by tato kniha byla jiná nebo dokonce horší. Někdy se to stává, ale v tomto případě ne. Takže plný počet hvězdiček a čekání, až se ke mně zase dostane další kniha s Josefem.

tereza3242
07.08.2023 4 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu a zároveň je to mé první seznámení s autorkou. Musím říct, že jelikož jsem trochu skeptická co se týče českých autorů, tato kniha mě mile překvapila. Klevisová píše jazykem, který mi je blízký, krásná a bohatá čeština. Líbí se mi, že jednotlivé části jsou vyprávěny z pohledu mnoha postav, v nichž jsem ale neměla problém se zorientovat. Každá je tak charakteristická, jen nejsou z nejsympatičtějších, což mi ale překvapivě nevadilo.
Po většinu děje jsem byla napjatá a o vrahovi neměla nejmenší tušení, bližší kroky vedoucí k vyústění byly až v posledních kapitolách. To mi ale nevadilo a bavilo mě sledovat příběhy postav. Jediné co bych vylepšila je konec, který byl na mě moc rychlý, ale to vídám v knihách poměrně často.
Rozhodně si v budoucnu přečtu i další autorčiny knihy.

kkouzlo
02.08.2023 4 z 5

Léto s Bergmanem :)
Po Vraním oku jsem začala Bergmana číst od prvního dílu a to, co mě tak uchvátilo v Oku jsem našla i tady - poklidný děj, kdy čtení plyne a najednou je konec.
Ano, tuším, že se bude opakovat jistý vzorec - uvedení do situace a zhruba v polovině přijíždí Bergman, aby s kolegy situaci vyřešil, ale to mi nevadí.

Leny66
30.07.2023 5 z 5

Výborná kniha. Ostatně jako každá. Autorka psát umí. Líbí se mi vypravěčský styl i propracovanost příběhu.

hzd
18.07.2023 5 z 5

Výborná detektivka doporučuji. Paní Klevisová prostě psát umí.

Petras_ka
14.07.2023 3 z 5

Začiatok bol perfektný. Postavy boli opäť veľmi detailne vykreslené, zaujímalo ma ako sa to všetko vyvinie a prepojí. V druhej polovici knihy sa to akosi zvrtlo. Dej začal byť veľmi zdĺhavý a trošku prekombinovaný. Na rozuzlenie sa čitateľ teda načaká.

Michaela91
12.07.2023 5 z 5

Já jsem opět spokojená. Tahlata autorka je přímo pro mě. Nikdy zatím nezklamala.