Krevní msta
Alyxandra Harvey
Kroniky Drakeových série
< 2. díl
Různé klany a rody se sjíždějí ke korunovaci nové upíří královny Heleny, zatímco její rodina, Drakeovi, horečnatě vyjednávají o spojenectví a nastolení míru ve světě upírů. Hlavní postava tohoto dílu, Isabeau St. Croix, byla ke dvoru vyslána jako reprezentantka Houndů,...
Nevím čím to, ale tento díl se mi líbil více než první. Kniha byla opět úžasná, poutavá, škoda, že těch dílů není víc.
Jediné dvě přeložené knihy 6dílné série. Obě jsou humorné, romantické, akční, se sympatickými postavami. Upíří společenství a troška magie vypadají zase krapet jinak. Střídají se pohledy dvou postav. Alyxandra (a dík překladatelce) má velmi čtivý sloh; ani přeplácaný, ani jednoduchý a nudný jako mnohá nová díla v kategorii young adult. Obě knihy jsou cílené na mladší čtenáře a čtenářky, ale tak mile zakončený, zábavný příběh potěší i ty, co už vyrostli, a zvlášť chtějí-li si odpočinout.
Ani nevím, co ke knize napsat. Oproti předchozímu dílu to bylo o něco lepší. Více historický popisů, méně romantiky - zato vyváženější - a nudná retrospektiva. Prostě kniha, u které nemusíte myslet...
Mně, jako milovnici knížek o upírech, se oba dva díly knížky moc líbily. Super děj a hezky napsané. Jen mne mrzí, že další díly zatím nejsou k dostání..a kdo ví zda vůbec budou.
Trochu mě zklamalo, že se změnila hlavní postava a taky to, že jsem se celkem někdy ztrácela a musela si v hlavě srovnat, co se tam vlastně stalo.. jinak bych to oproti prvnímu dílu hodnotila slabším pokračováním.
Tenhle díl mi připadal slabší a už mě tolik nebavil. Sice to nebylo tak strašný, ale znovu bych to už nečetla...
Kniha byla super, jen mě trochu zklamalo že není o Solagne a Lucy... jinak jsem se do příběhu zakousla stejně jako v prvním díle :D
Kniha mě moc bavila a chtěla bych si přečíst i další díly, ale podle toho, co mi odepsala redaktorka nakladatelství prý další díly v edičním plánu nemají :(((
Byla jsem překvapená, že je tento díl psaný z pohledu Logana a Isabeau. První díl se mi sice líbil víc, ale i tenhle byl fajn. Jenom jsem musela přeskakovat ty historické části, které mě nebavily. Jinak se mi tahle knížka líbila.
Na začátku mě zaskočilo, že kniha je z pohledu Isabeau a Logana. Myslela jsem, že to bude normálně pokračování prvního dílu z pohledu Lucy a Solange. To mě trochu zklamalo, ale když jsem se do knihy začetla, tak se mi líbila.
Pěkný, čtivý, vtipný. První díl jednoznačně vede, ale Krevní msta mu šlape pomaloučku na paty.
Tak Logan se nám zamiloval?Jsem zvědavá, kdo se stane další ústřední postavou příštího dílu!
První polovina knihy mi přišla úžasně čtivá, se zajímavým příběhem, novými postavami a tak. Ale později začaly být retrospektivní kapitoly nudně podrobné a rozvleklé a samotný děj tak stručný a přímočarý, že mě to trochu zklamalo. I tak se ale těším na další díl s novými postavami.
Skvělá kniha pro náctilé dívky s tím, že se jejich rodiče nemusí být, že kniha bude jen o tom jednom. První díl "Srdce v sázce" se mi líbilo více, ale tento díl alespoň dotváří atmosféru a odhalí další část života hlavních postav.