Šerolichotníkova kletba
Paul Stewart
Kroniky Světakraje série
Co se skrývá v hlubinách létajícího města? Další napínavý příběh z Kronik Světakraje se odehrává dávno před Snítkovými dobrodružstvími. Jeho hrdiny jsou Marisa, dcera arciakademika Svatého Fraxu, a syn kapitána létajících pirátů Quint. Marisin otec, Linius Pallitax, podniká tajné noční výpravy do samotného nitra létajícího kamene, na němž stojí město akademiků. Vrací se z nich v tak zbědovaném stavu, že se Marisa začíná obávat o jeho život. Rozhodne se tedy spolu s Quintem, že věci přijdou na kloub. Společně se vydávají do nebezpečných chodeb uvnitř balvanu a nejednou jen o vlásek uniknout smrti. Nakonec odhalí, jaké hrůzné tajemství před nimi Linius Pallitax skrýval. Kéž by se to však nikdy nedozvěděli…... celý text
Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2006 , Mladá frontaOriginální název:
The Curse of the Gloamglozer, 2002
Za mě byl tento díl nejslabší a to z důvodu, že vůbec nepojednával o Snítkovi. K hlavním hrdinům jsem si úplně nevytvořila vztah. Někdy mě jejich chování opravdu štvalo. Ilustrace opět krásné.
Kdo má rád Světakraj, neměla by mu tato chyba chybět v knižním repertoáru. I když je kniha určena pro mládež, dospělý si u ní taktéž odpočine.
příjemné další pokračování série - trvalo mi hodně dlouho než jsem pochopil o kom že tato kniha pojednává - ze začátku jsem neviděl souvislosti a přemýšlel jsem proč autor tento příběh do série zařadil, konec knihy vše objasnil a ukázal souvislosti z předchozích dílů.
Také mi nějak úplně neseděly hlavní postavy, zvláště Marisa a její otec, ale třeba Klíšťák byl super a celkově ten příběh byl zajímavý, napínavý a celkově to byla hezky napsaná fantazy knížka
Úžasná, jako všechny kroniky. Akorát je to trochu smutné, když víte, co se stane s Quintem a Marisou. Jediné, co mi vadilo, byla jména některých postav. Leckdy to nešlo ani přečíst, natož zapamatovat.
Trochu slabší než ostatní díly Kronik. Nejspíš to bude tím, že mi moc nesedly hlavní postavy. Snítka jsem si zamilovala, ale k Marise a Quintovi jsem si nedokázala najít bližší vztah. Ale i tak neskutečně krásná a napínavá fantasy knížka.
Knížka se moc krásně četla. Vše utíkalo a bylo to poutavé. Ze série kronik Světakraje je toto má druhá knížka. První jsem přečetl Cestu za tajemný hvozd a nyní tuto, v pořadí čtvrtou knihu, a musím říct, že je vidět obrovský progres v úrovni psaní. Děj mi přišel mnohem lépe propracovanější a celková úroveň mnohem lepší. Jeden by řekl, že autor se s každou knihu ani ne zlepšuje, ale zkvalitňuje, vřele doporučuji...
2003 | Cesta za tajemný Hvozd |
2004 | Bouřlivák |
2009 | Vox |
2006 | Šerolichotníkova kletba |
2006 | Poslední z létajících pirátů |
Tohle je bohužel trochu jiné - bohužel v češtině takové liché. Kroniky Světakraje jsou psané většinou na oddělené trilogie z různých dob s různými postavami. Pokud je mi známo, tak je to stejně i s trilogií o Quintovi. Ovšem v češtině byl přeložen jen první díl a dost nesmyslně vložen mezi trilogii s mladým Snítkem a následující trilogii, kde se objevuje starý Snítek. I tak je příběh zajímavý a moc bych si přál, aby někdo vydal zbývající knihy Kroniky Světakraje, tedy zbytek trilogie o Quintovi a další knihy