Krstný otec

Krstný otec
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118313/krstny-otec-118313.peg 5 5109 5109

Krstný otec série

Témou svetoznámeho románu Maria Puza je gigantický rast a koncentrácia moci newyorského podsvetia a jeho styky so slávnym spevákom a filmovým hercom, ktorý nesie neodmysliteľné črty Franka Sinatru. Tento román položil základy spisovateľovej budúcej literárnej sláve. Krstný otec, hlavná postava, je vodca tajnej organizácie, no ako človek je sympatický a svojím spôsobom aj spravodlivý. Zo svojho sídla na Long Islande spravuje obrovskú ríšu, podsvetie, ktorému podliehajú stávkové kancelárie, odborové zväzy, hazardné herne, pašerácke organizácie a skupiny vydieračov. Najmocnejší a najbohatší Američania sa pred ním trasú, lebo jeho vplyv siaha do všetkých oblastí amerického života – od polície a tajnej služby až k finančným magnátom. Dej románu je rozvetvený: sledujeme tu osudy chránenca bandy, slávneho speváka, priebeh i stroskotanie viacerých manželstiev, životné úspechy jednotlivcov a ich sklamania. A tak sa v tejto „americkej ságe“ prelína svet najmodernejších technických zázrakov s feudálnym svetom násilia a krvnej pomsty – neprikrášlená a autenická tvár Ameriky, napísaná so znalosťou prostredia a zmyslom pre gradáciu deja.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Godfather, 1969

aldo
25.09.2013 5 z 5

Po shlédnutí filmu, který těží hlavně z Marlona Branda a hudby od Nino Rota jsem nevěřil že kniha dokáže poskytnout lepší atmosféru. Mýlil jsem se, Mario Puzo píše jako Capo di tutti capi a Kmotr se tak čte s takovou lehkostí že mi bylo líto že jsem si na ní smlsnul tak rychle. Pro mě jedna z nejlepších knih.

Jell
22.09.2013 5 z 5

Velice napínává kniha. Mnohdy jsem měla problém odtrhnout od ni zrak jak byla zajímává.

puplik
15.09.2013 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Jedna z nejlepších,které jsem kdy četl

limette
24.08.2013 5 z 5

„But great men are not born great, they grow great, and so it was with Vito Corleone.“

Eneo
20.08.2013 4 z 5

Mario Puzo dal jasně najevo, jak se píše román o americkém podsvětí ve zlatých létech. Spletité větve famiglí čtenáře uvedou natolik do děje, že má pocit, že jim skutečně rozumí. A tak se ptám, kdo dneska takhle píše?

Manifest blech
14.08.2013 5 z 5

Úžasné, jen nyní váhám, zda si přečíst další díly, aby mne nezklamaly.

Hlavně neporovnávejte film a knihu, každá je skvělá a to jinak.

sisipv
01.08.2013 5 z 5

Perfektní kniha přečtená jedním dechem

Jajulle
01.08.2013 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, plná napětí, od kterého se jen tak neodtrhnete. Doporučuji i těm co nemusí gangstarské povídky, protože tohle je fakt bomba.

Grejdus
31.07.2013 5 z 5

Výborné čtení, jenž mi bohužel brzy došlo. Film je oproti knize velmi stručný.

ElisR1
29.07.2013 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Výborně napsaný příběh ke kterému se ráda vracím.

MildeZ
25.07.2013 5 z 5

Skvělé čtení - kniha potvrdila svou pověst, která ji předcházela.

megi
23.07.2013 5 z 5

Paráda. Knihu jsem začala číst, protože tu měla výborné hodnocení a já se k němu musím rozhodně přidat (dokonce jsem si ji vzala i na festival abych mohla ve volnu číst =)). Udivovala mě jednoduchost a prostota s jakou autor sděloval čtenáři dějové zvraty jako že někoho zabili atd. Prostě to oznámil v jedné větě (žádné dramatické rozpisování na tři kapitoly), až jsem tomu opravdu nechtěla věřit. Opravdu jsem nadšená.

Snow-White
15.07.2013 5 z 5

Po pár prvních stránkách jsem se ke knize přilepila jako žvýkačka k botě a ne a ne se odlepit. Propracované postavy, akce pomalu na každé stránce, výborně gradující závěr. A pár otázek k zamyšlení.

miseb
08.07.2013 5 z 5

Knížku jsem četla před dvaceti lety a od té doby se k ní pravidelně vracím. I když jí znám téměř nazpaměť, nikdy mě nenudí. Perfektně vykresluje dobu, prostředí. Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.

bobina58
20.06.2013

Tato kniha mně nadchla již před 20 lety,tehdy jsem ji měla pujčenou. Po přečtení jsem si ji koupila a od té doby se k ní ráda vracím. Viděla jsem i film,také ho mám na dvd,ale kniha je lepši,je tam toho daleko vice.

Tyyynab
16.06.2013 5 z 5

Skvělá sociální studie!!! Vynikající vykreslení postav.

Roman1988
13.06.2013 5 z 5

Legenda žánru, a podle mě dosud nepřekonaná..

Pa3k
12.06.2013 5 z 5

Určitě stojí za to jí přečíst.

fialka voňavá
09.06.2013 5 z 5

Tento román byl podle mých záznamů rok a čtvrt na seznamu bestsellerů v USA /rok 1968 vydán/,dostáváme se do prostředí mafie,tzv. sága rodu Corleonů, začíná svatbou dcery dona Corleona Conie. Rozvíjí se spleť osudů všech jeho synů,pojednává se zde i o obchodu s narkotiky, tím se rozpoutal obrovský boj gangů. Tato kniha opravdu stojí za přečtení a je pořád aktuální ve světové literatuře.

Skjaninka
09.06.2013 5 z 5

V tejto knihe je všetko čo má v správnej knihe byť. Je to klasika, ktorú by mal prečítať každý, pretože zážitok máte zaručený. Kto čítal pochopí, kto nečítal o veľa prišiel.