Krtek a orel
Hana Doskočilová , Zdeněk Miler
Při povodni zachrání Krtek hnízdo s orlím mládětem. Mládě je hladové a bez rodičů, a tak se o něj Krteček začne starat. Snáší mu do hnízda všechno, nač si jen vzpomene, krmí ho a vychovává. Orlík roste jako z vody, a Krtek ho dokonce naučí i létat. Ilustrace: Zdeněk Miler
Nejoblíbenější díl mého syna. Přiznávám, že mně trochu štvalo to krmení orlích mláďat lahvičkou.
Včera syn dostal k narozeninám a hned večer před spaním jsme přečetli. Krásný příběh s ještě krásnějším koncem.
Kniha je samozřejmě doplněna nádhernými ilustracemi, což k příběhům o Krtečkovi neodmyslitelně patří.
Mám ráda Krtečka a ještě raději o něm dětem čtu.
Oblíbený díl s krtkem. Pěkně reflektuje i první zamilování, aneb orel už pak na krtka nemá čas :-) Ale jinak moc hezký příběh o neobvyklém přátelství.
"Déšť přicházel pomalu. Kapka sem, kapka tam, jako když se ptáčci honí v lupení. A všichni se radovali: jen ať prší, budeme mít zalito..."
Čteme každý večer před spaním a už to znám nazpamět´.
Krtka jsem jako malá milovala, a teď ho miluje moje dcera. Moc ráda se k němu vracím.
Krásný příběh o tom, jak se z Krtečka může stát orlí máma :) A co všechno se dá zažít, když váš kamarád umí létat! :)
Klasický příběh Krtečka. Já tyhle knihy hodnotím hlavně z pohledu toho, jak se líbí dětem. A tady opravdu nemám co vytknout.
V rámci výzvy byla tohle jasná volba. Četla jsem ji v dětství snad stokrát a pořád mě bavila. A teď? Je to příjemné, osvěžující čtení do zlé doby, která je kolem nás.
Knížka obsahuje nádherné ilustrace a příběh je jednoduchý a krásný.
Krtek a orel je můj oblíbený "krtčí" příběh. Dojemný příběh o přátelství a jak se krtek s orlem starají jeden o druhého. Tak, jak to přátelé dělají či měli by. Je to moc hezký příběh s přesahem a s ponaučením.
A ilustrace samozřejmě naprosto skvostné!
Ten příběh znám už dlouho, ale dnes jsem ho poprvé četla sama, když jsem nemohla usnout.
Je to o tom, že byla velká potopa a Krtek našel malé ptáčátko. Pak našli plavající psí boudu. Vzali si ji na břeh poblíž. Ptáček bydlel v boudě a Krtek ho vychovával. Jednoho dne to už nebylo malé ptáčátko, ale velký pták a dokonce orel... Krteček je moje nejoblíbenější animovaná pohádka od dob, co mi byly 3 roky.
Kdo by neznal krtečka? Modré kalhotky a vynalézavost, kterou oplýval. Jeden jediný příběh o krtečkovi a orlovi na celou knížku. Mnoho ilustrací, krásných ilustrací, které pomůžou udržet pozornost malých dětí. Myslím, že pro děti okolo 4 roku, nádherná knížka.
Text se čtyřletému dítěti nečetl dobře, tak jsme si k přenádherným obrázkům text upravili.
Tuto knížku děti léta vyžadovaly číst před spaním. I po téměř 20 letech si vybavím odpověď na otázku, co budeme číst. Samozřejmě bylo přečteno spousta dalších knížek, ale k "Krtek a Orel" jsme se vracely jako k refrému. Hlas při předčítání musel mít stále stejnou intonaci a nesmělo být vynecháno ani slovo. A já byla ráda, že si děti oblíbily tak milý příběh. Tak jsem si trochu zavzpomínala. Pomalu se začínám těšit až jednou tuto knížku, zřejmě dětské dušičce blízké, budu číst svým vnukům.
Pohádka o pomoci, přátelství a mezidruhové solidaritě - naše dítě ji kdysi tak milovalo a vyžadovalo, že ani po letech se po všech těch opakováních na ni stále nemůžu skoro ani podívat.
Což je svým způsobem pro autora sice i velká pochvala, ale jako předčítající rodič jsem si zkrátka víc užila úplně jiné čtivo.
Můj nejoblíbenější příběh. Pohádkové a přitom tak pravdivé přátelství ! A navíc se s touto knihou spojuje osobní vzpomínka. Kdysi dávno jsem byla s dětmi v nemocnici na zákroku ( mandle), naše kolegyně na pokoji měla tuto knihu a my ji četly ( obě mámy všem dětem) až do ochraptění stále a stále dokola. Po návratu domů jsem ji hned koupila. Tak - takhle to je. Krteček zkrátka pomáhá :o)
Krtek má dalšího kamaráda - orla. V době povodní mu zachrání hnízdo, ve kterém o něj pečuje. Dokonce mu pomůže, když si jako velký pták zlomí křídlo. Další úsměvná pohádka v aknize . Krteček díky němu pozná svět z ptačí říše. Pěkná pohádka, ve které se opět nenásilně děti přiučí si navzájem pomáhat.