Krtek a podzim
Zdeněk Miler , Hana Doskočilová
Zafoukalo, zafičelo a byl tu podzim. Na podzim ze stromů nepadá jen listí – když máte domeček pod švestkou, padají vám na domeček i švestky. Když vlétla Krtkovi do krtiny nejdřív jedna, pak druhá a ještě další, začal Krtek přemýšlet, co si s takovou nadílkou počne. Co je nejlepší ze švestek? Přece švestková povidla! A co z povidel? Povidlové koláče! Jak rozhodli, tak udělali. Krtek se sýkorkou navařili povidla, napekli koláče, ale to dá rozum, že je nesnědli sami.... celý text
Opäť padol výber na večerné čítanie na krtka. Aj pri veku 5 rokov má ešte úspech. Od malička je to u nás obľúbená séria.
Na podzim vždycky padají švestky. Co s nimi? Povidla! A z povidel? Koláče! A co s nimi?
... Kamarádi, může začít posvícení! :-)
nejoblíbenější "krtečkovina" našich dětí...bavila zejména u jídla, kde i malí odpůrci stravování s vykulenými očkami a otevřenou pusou sledovali krtka a sýkorku v akci...nejvíc smíchu vyvolala rána švestkou na hlavu a ty koláče !!! povidla miluju a normálně jsem cítila jak voní z trouby, za okny padá listí a skučí vítr...a ve vyhřáté voňavé kuchyni je nám tak dobře :)
Ilustrace sice nejsou tak jemné jako u starších příběhů Zdeňka Milera, ale ta vůně švestkových povidel... :-)
Znovu a znovu si musíme se synky číst, jak švestka krtkovi bumbác na hlavu :))) Milé, pozitivní, jedna z našich nejoblíbenějších.
Tenhle dil dlouho nebyl nikde k sehnani. Az se postestilo. Ale ostatni dily se nam libi o zdibinek vic..