Krtek kamarád
Jiří Žáček , Zdeněk Miler
Dobrodružství s Krtkem a jeho kamarády myškou, žabkou, ježkem a zajíčkem nikdy nekončí. Uprostřed přírody prožívají své drobné i velké radosti a starosti tak blízké malým dětem - skotačí u vody, hrají si v lese, sportují, malují a hlavně vymýšlejí žertíky. Třináct vtipně ilustrovaných a knižně poprvé publikovaných příběhů doplňují půvabné verše našeho předního básníka.... celý text
Čteme každý večer, syn Krtečka miluje, stejně tak, jako ho miloval můj starší syn, takže mám repete po 15 letech a stejně mě to pořád baví, jako tenkrát.
Některé verše znám už nazpaměť.
Moc se nám líbí Zahradníci, Gratulanti, a Zoubek (to má ráda, protože je to krásná ukázka, jak si děti mají čistit zuby)
Za mne je Krteček prostě nesmrtelný.
Snad jediná knížka básniček o krtečkovi. Některé básničky už umíme nazpaměť :) Jsou vtipné, originální, krásné. Nejvíc máme rádi Loudavý šnek, Bublifuk a básničku Zahradníci
Milá knížka pro nejmenší děti. Mně se nejvíc ze třinácti veršovánek líbí Třešně, Dáreček a Zlobivý zoubek.
Knížka nám přišla poštou jako dárek skrz jednu řetězovku, která spočívala v tom, že od šesti neznámých lidí dostanete knížku pro vámi vybrané dítě a vy zase obdarujete někoho dalšího... Takže z knížky máme radost a s Adélkou ji často prohlížíme a čteme.
Spojení Müller a Žáček, to nezklame. Díky za tuhle knížku, je to jedna z našich nejoblíbenějších!
Krátké básničky (tři sloky) o přátelství mezi zvířátky, většinou hezky vypointované. Textíky přesně kopírují obrázky.
Pěkné básničky pro nejmenší s kouzelnými ilustracemi. Syn začíná mluvit a hezky ukazuje na obrázky. Asi ji budeme číst dost dlouho, než se básničky naučí.
Smysluplné básničky doplněné krásnými obrázky, byť je dítě malé a asi jen vnímá rytmus, tak se mu kniha líbí a řekla bych, že i žena na mateřské z tohoto typu pohádek úplně nezblbne, takže maximální spokojenost.
Čekala jsem pohádky a místo toho nás čekala knížka básniček. Ale nevadí. Veršovánky byly moc hezké..
Vypůjčeno z knihovny- zřejmě budeme muset koupit. Pěkné, rýmující se básničky, líbí se nám.
Jak je za naše čeština hezká a Krtek sympatický!