Krutá hra o tvé zdraví
Tomáš Kašpar
Budeš figurkou, nebo hráčem? Přistoupíte na „Mnichovskou dohodu“ o svém zdraví? Víte, že rady lékařů o výživě vás mohou zabít? Že nízkotučné diety způsobují obezitu? Že málo tuku ve stravě vám může poškodit mozek? Že cholesterol nemůže za ucpávání cév a nízký cholesterol vám může způsobit rozpad svalů? Víte, že cukrovka není nevyléčitelná nemoc a píchání inzulínu pacienty zabíjí? Že hyperaktivita je uměle vytvořená nemoc, kterou způsobuje jedna složka stravy? Že za neúčinnost antibiotik nemohou lékaři, ale někdo jiný? Odpovědi a ještě mnohem víc najdete v této jedinečné knize. Lovec faktů a detektiv pravdy o zdraví, Tomáš Kašpar, nekompromisně odhaluje pravdu a rozbíjí nejrozšířenější mýty a lži, které nás připravují o to nejcennější – o naše zdraví.... celý text
Jedna z knih, která vás nutí se zamyslet nad tím jak funguje tělo, jaký vliv má na naše tělo strava a určitě i každého donutí se zamyslet nad tím, co sám jí. Je dobře, že takové knihy vycházejí.
Tak nějak nevím, jak knihu ohodnotit. Na jednu stranu jsou tam velmi zajimávé informace a i po ověření jsou správně, na stranu druhou je to mega demagogie. Za přečtení to určitě stojí, nicméně používejte vlastní rozum...
Velice zajímavá kniha. Člověk aspoň vidí, jak to chodí a pak věřte doktorům... Určitě si přečtu další knihy od tohoto autora.
Kašparovy knihy o zdraví jsou nejlepší, jsou psány velice srozumitelnou a zábavnou formou, hezky se čtou.
Krásná poučná kniha. Dala bych to do povinné četby - aby si lidi udělali sami názor na věc a rozhodli se - být DONEKONEČNA pacientem a utratit mraky peněz za léčbu nebo hledat jiné cesty, uzdravit se a ty mraky peněz utratit za sebe a své blízké???
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Velmi zajímavé a poučné. Určitě si přečtu další knihy od tohoto autora.
No jo, farmaceutický průmysl vydělává a pacienti doktorům věří. Díky za rebela Kašpara.
Knihu jsem přečetl za dva dny a to jen dokazuje, jaká je. Doporučuji pro všechny, kteří jsou znudění nebo znechucení a nebo si nevědí rady nejen ve výživě, ale i v životě.
Určitě si od autora přečtu i další tituly.
2013 | Nespěchejte do rakve |
2016 | Krutá hra o tvé zdraví |
2020 | Očkování - hrozba nebo záchrana? |
2018 | Chcete peníze? Nechoďte do práce |
2022 | Pohled do zákulisí: Co se na nás chystá |
Kniha navazuje na předchozí knížku autora "Nespěchejte do rakve", autor se na ni často odkazuje. Jsou zde celkem dobře popsané procesy v těle a vliv nejrůznějších potravin a jejich vliv na pochody v těle, zajímavá je také kapitola, kde je rozebírána plodnost, odkrývá řadu tajemství, která by vás ani nenapadla. Osobně obě knížečky beru jako dobrý impuls k zamyšlení, přestože si myslím, že na spoustu věcí člověk přijde sám, pakliže má oči a uši otevřené a záleží mu na jeho zdraví (bohužel to neplatí o většině populace). Použitý jazyk je natolik neodborný, že by mu mohl porozumět každý laik...