stravování, výživa
štítky
199 knih
Velmi osobní kniha o zdraví 2018, Margit Slimáková
„Jak dát tělu to nejlepší v dnešní uspěchané době? Tipy od nejvlivnější české expertky v oblasti zdravého životního stylu.“ Jsme obyvatelé přepychové části Země. Máme dostatek vody a jídla. Můžeme studovat podle chuti a... více
Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete 2020, Karolína Fourová
Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více
Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) 2015, Pavel Walek
Co si myslíte o zázračných redukčních dietách, kouzelných prášcích na hubnutí nebo vibračních pásech? Nefungují? Správně! Autoři Vám vysvětlí principy vyváženého stravování tak, abyste i vy dokázali pochopit celou pro... více
Jak nakrmit diktátora 2021, Witold Szabłowski
Lidé musejí jíst, ať jde o obyčejného člověka, krále či prezidenta. Nebo diktátora. Ani revoluce se nedají dělat s prázdným žaludkem. Witolda Szabłowského napadla otázka, kdo vařil nejhorším diktátorům 20. století, když ... více
Krutá hra o tvé zdraví 2016, Tomáš Kašpar
Budeš figurkou, nebo hráčem? Přistoupíte na „Mnichovskou dohodu“ o svém zdraví? Víte, že rady lékařů o výživě vás mohou zabít? Že nízkotučné diety způsobují obezitu? Že málo tuku ve stravě vám může poškodit mozek? ... více
Jíst zvířata 2015, Jonathan Safran Foer
Autor se sám celý život potácel mezi vegetariánstvím a konzumním způsobem stravování. Po narození syna rozhodl vypátrat co nejvíce o tom, jak to chodí v americkém masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím b... více
Vegan v kondici 2014, Brazier Brendan
Brendan Brazier je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace Vegan v kondici se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. Jeho legendární dieta Thrive pomohla celé řadě sp... více
Kniha, ktorá vám možno zachráni život: Ako dlhšie a lepšie žiť vďaka vede 2021, Graham Lawton
Každý z nás chce byť zdravší, silnejší a dožiť sa čo najvyššieho veku. No ktoré metódy naozaj fungujú? Naozaj jestvujú superpotraviny? Ako minimalizovať riziko cukrovky, rakoviny a Alzheimerovej choroby? Aká škodlivá je ... více
Vím, co mi chutná 2015, Tracey Murkett
K českému čtenáři se konečně dostává kniha o „baby-led weaning“ (BLW), tedy o zřejmě nejpřirozenějším způsobu zavádění pevné stravy u kojenců, kdy celý proces řídí samo dítě- účastní se rodinného stolování, samo se krmí ... více
Pryč s kyselostí! - Jak udržet kyselé a zásadité látky v těle v rovnováze - Tajemství dlouhověkosti 2011, Kurt Tepperwein
Naše tělo je uzpůsobeno tak, že bychom se mohli dožít až 130 let. Ovšem v důsledku současného životního stylu trpíme nemocemi, předčasně stárneme a umíráme. Vnitřní prostředí organismu by mělo mít mírně zásaditý charakte... více
Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski
Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více
Cukr - náš zabiják 2015, Robert H. Lustig
Máme svou výživu pod kontrolou, anebo čelíme potravinářské lobby s jejími cíli, jak na nás co nejvíce vydělat? Co s námi dělají přidané cukry v potravinách? Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a z... více
Dilema všežravce 2013, Michael Pollan
Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více
Projezte se k novému tělu (Aneb hladovění nikam nevede) 2017, Pavel Walek
Hladovění a různé extrémní diety vás k úspěchu rozhodně nedovedou. Jste připraveni na to, se ke zdravějšímu, krásnějšímu a výkonnějšímu tělu projíst? více
Francouzské děti jedí všechno 2013, Karen Le Billon
Francouzské děti jedí všechno – a většinou je to zdravé. A nejen to: výskyt dětské obezity je ve Francii mnohem nižší než v Severní Americe, kde je nesprávný způsob stravování tak rozšířený, že ohrožuje zdraví dětí. Takž... více
O výživě 2019, Andrea Jakešová
Srozumitelně podané informace o výživě, které jsou podložené vědeckými studiemi a ověřené praxí samotných autorek – nutričních terapeutek z poradny Ne hladu. Dozvíte se, jak jednoduše vylepšit svůj jídelníček, jak rozumě... více
Jedlo ako jed, jedlo ako liek 1998, kolektiv autorů
Abecedný sprievodca bezpečnou a zdravou výživou. Je surová mrkva zdravšia ako varená? Väčšina ľudí si myslí, že áno. V tejto knihe môžete zistiť, prečo to nie je pravda. Okrem iného sa dozviete, čím si po jedle ochránit... více
Návod na prežitie pre muža 2006, Igor Bukovský
V tejto knihe ide o zdravie, pretože stojí nad úspechom: ak nie ste zdravý, úspech nemôžete dosiahnuť ani prežívať. Táto kniha vám ukáže, ako prežiť, ako byť zdravý, ako si užiť úspech. Kniha, ktorá vás pobaví a ktorá v... více
Superjídelníček 2013, Petra Lamschová
Nová kniha z úspěšné edice Dieta! Pro každého, kdo se zaměřuje na zdravý životní styl, se stává jídlo alfou a omegou. Někdo zvládne přechod na zdravou stravu sám a někdo potřebuje poradit v podobě přesného jídelníčku. P... více
Dospívajícím dívkám 1993, Miriam Stoppard
Co je třeba vědět o dospívání, zdraví a kráse. Miriam Stoppardová, velmi známá autorka a lékařka, radí dospívajícím dívkám, co by měli vědět o životě. Kniha Dospívajícím dívkám: •přibližuje dramatické a vzrušujíc... více