stravování, výživa

štítky

199 knih

Velmi osobní kniha o zdraví 2018, Margit Slimáková

„Jak dát tělu to nejlepší v dnešní uspěchané době? Tipy od nejvlivnější české expertky v oblasti zdravého životního stylu.“ Jsme obyvatelé přepychové části Země. Máme dostatek vody a jídla. Můžeme studovat podle chuti a... více


Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete 2020, Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více


Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) 2015, Pavel Walek

Co si myslíte o zázračných redukčních dietách, kouzelných prášcích na hubnutí nebo vibračních pásech? Nefungují? Správně! Autoři Vám vysvětlí principy vyváženého stravování tak, abyste i vy dokázali pochopit celou pro... více




Jak nakrmit diktátora 2021, Witold Szabłowski

Lidé musejí jíst, ať jde o obyčejného člověka, krále či prezidenta. Nebo diktátora. Ani revoluce se nedají dělat s prázdným žaludkem. Witolda Szabłowského napadla otázka, kdo vařil nejhorším diktátorům 20. století, když ... více


Krutá hra o tvé zdraví 2016, Tomáš Kašpar

Budeš figurkou, nebo hráčem? Přistoupíte na „Mnichovskou dohodu“ o svém zdraví? Víte, že rady lékařů o výživě vás mohou zabít? Že nízkotučné diety způsobují obezitu? Že málo tuku ve stravě vám může poškodit mozek? ... více


Jíst zvířata 2015, Jonathan Safran Foer

Autor se sám celý život potácel mezi vegetariánstvím a konzumním způsobem stravování. Po narození syna rozhodl vypátrat co nejvíce o tom, jak to chodí v americkém masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím b... více


Vegan v kondici 2014, Brazier Brendan

Brendan Brazier je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace Vegan v kondici se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. Jeho legendární dieta Thrive pomohla celé řadě sp... více


Kniha, ktorá vám možno zachráni život: Ako dlhšie a lepšie žiť vďaka vede 2021, Graham Lawton

Každý z nás chce byť zdravší, silnejší a dožiť sa čo najvyššieho veku. No ktoré metódy naozaj fungujú? Naozaj jestvujú superpotraviny? Ako minimalizovať riziko cukrovky, rakoviny a Alzheimerovej choroby? Aká škodlivá je ... více


Vím, co mi chutná 2015, Tracey Murkett

K českému čtenáři se konečně dostává kniha o „baby-led weaning“ (BLW), tedy o zřejmě nejpřirozenějším způsobu zavádění pevné stravy u kojenců, kdy celý proces řídí samo dítě- účastní se rodinného stolování, samo se krmí ... více


Pryč s kyselostí! - Jak udržet kyselé a zásadité látky v těle v rovnováze - Tajemství dlouhověkosti 2011, Kurt Tepperwein

Naše tělo je uzpůsobeno tak, že bychom se mohli dožít až 130 let. Ovšem v důsledku současného životního stylu trpíme nemocemi, předčasně stárneme a umíráme. Vnitřní prostředí organismu by mělo mít mírně zásaditý charakte... více


Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski

Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více


Cukr - náš zabiják 2015, Robert H. Lustig

Máme svou výživu pod kontrolou, anebo čelíme potravinářské lobby s jejími cíli, jak na nás co nejvíce vydělat? Co s námi dělají přidané cukry v potravinách? Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a z... více


Dilema všežravce 2013, Michael Pollan

Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více


Projezte se k novému tělu (Aneb hladovění nikam nevede) 2017, Pavel Walek

Hladovění a různé extrémní diety vás k úspěchu rozhodně nedovedou. Jste připraveni na to, se ke zdravějšímu, krásnějšímu a výkonnějšímu tělu projíst? více


Francouzské děti jedí všechno 2013, Karen Le Billon

Francouzské děti jedí všechno – a většinou je to zdravé. A nejen to: výskyt dětské obezity je ve Francii mnohem nižší než v Severní Americe, kde je nesprávný způsob stravování tak rozšířený, že ohrožuje zdraví dětí. Takž... více


O výživě 2019, Andrea Jakešová

Srozumitelně podané informace o výživě, které jsou podložené vědeckými studiemi a ověřené praxí samotných autorek – nutričních terapeutek z poradny Ne hladu. Dozvíte se, jak jednoduše vylepšit svůj jídelníček, jak rozumě... více


Jedlo ako jed, jedlo ako liek 1998, kolektiv autorů

Abecedný sprievodca bezpečnou a zdravou výživou. Je surová mrkva zdravšia ako varená? Väčšina ľudí si myslí, že áno. V tejto knihe môžete zistiť, prečo to nie je pravda. Okrem iného sa dozviete, čím si po jedle ochránit... více


Návod na prežitie pre muža 2006, Igor Bukovský

V tejto knihe ide o zdravie, pretože stojí nad úspechom: ak nie ste zdravý, úspech nemôžete dosiahnuť ani prežívať. Táto kniha vám ukáže, ako prežiť, ako byť zdravý, ako si užiť úspech. Kniha, ktorá vás pobaví a ktorá v... více


Dospívajícím dívkám 1993, Miriam Stoppard

Co je třeba vědět o dospívání, zdraví a kráse. Miriam Stoppardová, velmi známá autorka a lékařka, radí dospívajícím dívkám, co by měli vědět o životě. Kniha Dospívajícím dívkám: •přibližuje dramatické a vzrušujíc... více


Superjídelníček 2013, Petra Lamschová

Nová kniha z úspěšné edice Dieta! Pro každého, kdo se zaměřuje na zdravý životní styl, se stává jídlo alfou a omegou. Někdo zvládne přechod na zdravou stravu sám a někdo potřebuje poradit v podobě přesného jídelníčku. P... více