Jíst zvířata přehled

Jíst zvířata https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237028/bmid_jist-zvirata-hME-237028.jpg 4 93 93

Autor se sám celý život potácel mezi vegetariánstvím a konzumním způsobem stravování. Po narození syna rozhodl vypátrat co nejvíce o tom, jak to chodí v americkém masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím bude svoje dítě krmit. V této knize popisuje, co během svého čtyřletého výzkumu zjistil, viděl a zažil. Neagituje, pouze předkládá fakta, se kterými se každý musí vypořádat sám. Pečlivě shromažďované údaje prokládá různými úvahami, příběhy a reportážemi, autentickými výpověďmi velko- i malochovatelů a pracovníků na jatkách. Vážné téma dokázal zpracovat citlivě a s nadhledem, kterému nechybí ani jeho typický smysl pro humor. Jonathanu Safranu Foerovi se podařilo napsat odbornou esej, u které bude čtenář chvílemi trnout hrůzou a chvílemi se nahlas smát. Kniha však není levnou propagandou proti konzumaci masa, ale unikátní sondou do fungování naší společnosti.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Dokořán
Originální název:

Eating Animals , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jíst zvířata. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Hanys_
08.10.2023 5 z 5

Silné a těžké čtení. Rozhodně to jednoho donutí se zamyslet nad tím, kde se to maso vlastně bere. A že z ničeho nic se asi v marketech neobjeví. Pro mě to už byl jenom poslední díl skládačky.

jana.hud
14.08.2021 4 z 5

Hrozně těžké čtení, člověk si od knihy musel psychicky odpočinout.
Roky vím,tuším,co se děje ve velkochovech,ale číst to takto černé na bílém bez příkras,to bylo fakt neskutečné a surové.

Myslím si, že o takovýchto věcech by se mělo učit ve školách, aby byla naděje.

Jsem tak ráda, že půl svého života maso nejím a že posledni roky jsem přešla na veganství,raději se sama omezím (krom sýrů,už nemám problém) než toto podporovat!


vendy246
11.11.2019 5 z 5

Tak tohle zasáhne každého, jak by také ne... Je to příšerný a pod naší úroveň. Polomrtvého psa necháváme operovat, bereme si dovolenou a pláčeme a ten samý den si nacpeme břicha prasetem a krávou. Jediný co řešíme, že je kilo za kilo. Jezme jen zvířata, která známe osobně. A zabijme je sami. To je cena za maso. Amen.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jíst zvířata v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených15x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech3x