vegetariánství

štítky

191 knih


Vegetariánka 2017, Han Kang

Ten pocit syrového masa rozžvýkaného mezi mými zuby. Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v dravé patriarchální společnosti... více


Kráva nebeská 2016, David Duchovny

Elsie Bovaryová si žije celkem spokojený život. Je to šťastná kráva, tráví dny na pastvě a odpočinkem. Jednou v noci ale zničehonic zatouží po svobodě a společně se svojí nejlepší kamarádkou Mallory se rozhodne utéct z k... více


Křídla 2011, Aprilynne Pike

Aprilynne Pikeová nadchla svým debutem i slavnou autorku ságy Stmívání Stephenii Meyerovou. Není divu, příběh - originální fantasy s přídechem thrilleru a horroru, ale i s prvky love story - o dívce se zvláštním jménem L... více




Jez a běhej 2013, Scott Jurek

Legendární běžec z bestselleru Zrozeni k běhu se vrací! Již téměř dvě desetiletí je Scott Jurek hvězdou – a miláčkem publika – v extrémně náročném, ale stále populárnějším sportu – ultramaratonu. V roce 1999 jako napr... více


Lahodně s Ellou 2015, Ella Woodward

Úžasné ingredience a skvělá jídla, která si oblíbíte vy i vaše tělo. Od luxusních dezertů až po rychlá a nenáročná jídla, lahodné tipy, pochoutky založené na syrové stravě a pestré zeleninové saláty – to vše naleznete... více


Jíst zvířata 2015, Jonathan Safran Foer

Autor se sám celý život potácel mezi vegetariánstvím a konzumním způsobem stravování. Po narození syna rozhodl vypátrat co nejvíce o tom, jak to chodí v americkém masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím b... více


Vegan v kondici 2014, Brazier Brendan

Brendan Brazier je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace Vegan v kondici se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. Jeho legendární dieta Thrive pomohla celé řadě sp... více


Madame dnes přijde později 1995, Susanna Kubelka

Příběh vídeňské architektky ve středním věku, která se rozhodla žít v Paříži. Zde se zamiluje a později provdá. Manžel ji však zklame svým plytkým chováním a ona svou situaci řeší temperamentním způsobem. více


Do morku kostí 2023, Camille DeAngelis

Maren chce totéž co všichni. Spořádanou rodinu, kluka, co ji bude zbožňovat, oddané přátele. V tom jí však brání jeden zásadní problém – každého, koho si Maren zamiluje, nakonec spořádá. Nemůže si pomoct, patří totiž mez... více


Oslobodenie zvierat 2022, Peter Singer

Témou knihy je nadvláda ľudských bytostí nad bytosťami ne-ľudskými. Táto nadvláda spôsobuje stále obrovské množstvo utrpenia a bolesti zvierat. Boj proti nej je pre autora práve tak dôležitý, ako bol boj za mravné a soci... více


Čínská studie 2010, Colin Campbell

Dílo bylo v USA oceněno jako Kniha roku. Nejobsáhlejší studie o výživě všech dob. Colin Campbell, profesor biochemie výživy na Cornellově univerzitě, zaujímá přední místo ve světovém výzkumu výživy po více než 40 let... více


Jíst slušně 2013, Karen Duve

Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? ... více


Věčná Treblinka 2003, Charles Patterson

Dnes již světově proslulá kniha amerického znalce holocaustu hledá paralely mezi nacistickými zvěrstvy a naším chováním ke zvířatům. více


OpRAWme se 2017, Stanislav Skřička

Kniha je napsána podle scénáře dokumentu točeného s předními odborníky z ozdravných institutů a univerzit na americkém kontinentu. Je v ní srozumitelně vysvětleno, jak funguje výživa a co v těle dokážou vlastní ozdrav... více


Dilema všežravce 2013, Michael Pollan

Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více


Místo vejce banán 2015, Veronika Chládková

Cesta (nejen) do veganské kuchyně. více


Radost ze zdravých dětí 2007, Vladimíra Strnadelová

Podtitul: preventivní i léčebná strava pro celou rodinu Kniha seznamuje rodiče, budoucí rodiče a všechny, kteří o děti pečují, s aplikací přírodních zákonitostí ve výživě a výchově dětí. Kniha nastiňuje nejen obecné p... více


Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur 2015, Sandor Ellix Katz

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zelen... více


Veganův průvodce 2015, Karolína Rathousová

Veganům i masožravcům se zájmem o rostlinnou stravu. Každému z nich může kniha pomoci při každodenních nesnázích, které je mohou potkat při nákupech v supermarketu, výběru kosmetiky, hledání veganské restaurace či přes s... více


Pračlovíčci - Hurá na mamuta! 2020, Jackie Niebisch

Dost s bobulemi! Malí pračlovíčci už mají všech těch lesních plodů plné zuby a dali by si mamutí steak, pěkně křupavý a šťavnatý! A tak se každý den vydávají na dobrodružný lov. Jenže dobromyslný mamut s velkým zadkem se... více