Ten pocit syrového masa rozžvýkaného mezi mými zuby. Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v dravé patriarchální společnosti... více
Kráva nebeská 2016, David Duchovny
Elsie Bovaryová si žije celkem spokojený život. Je to šťastná kráva, tráví dny na pastvě a odpočinkem. Jednou v noci ale zničehonic zatouží po svobodě a společně se svojí nejlepší kamarádkou Mallory se rozhodne utéct z k... více
Křídla 2011, Aprilynne Pike
Aprilynne Pikeová nadchla svým debutem i slavnou autorku ságy Stmívání Stephenii Meyerovou. Není divu, příběh - originální fantasy s přídechem thrilleru a horroru, ale i s prvky love story - o dívce se zvláštním jménem L... více
Jez a běhej 2013, Scott Jurek
Legendární běžec z bestselleru Zrozeni k běhu se vrací! Již téměř dvě desetiletí je Scott Jurek hvězdou – a miláčkem publika – v extrémně náročném, ale stále populárnějším sportu – ultramaratonu. V roce 1999 jako napr... více
Lahodně s Ellou 2015, Ella Woodward
Úžasné ingredience a skvělá jídla, která si oblíbíte vy i vaše tělo. Od luxusních dezertů až po rychlá a nenáročná jídla, lahodné tipy, pochoutky založené na syrové stravě a pestré zeleninové saláty – to vše naleznete... více
Jíst zvířata 2015, Jonathan Safran Foer
Autor se sám celý život potácel mezi vegetariánstvím a konzumním způsobem stravování. Po narození syna rozhodl vypátrat co nejvíce o tom, jak to chodí v americkém masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím b... více
Vegan v kondici 2014, Brazier Brendan
Brendan Brazier je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace Vegan v kondici se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. Jeho legendární dieta Thrive pomohla celé řadě sp... více
Madame dnes přijde později 1995, Susanna Kubelka
Příběh vídeňské architektky ve středním věku, která se rozhodla žít v Paříži. Zde se zamiluje a později provdá. Manžel ji však zklame svým plytkým chováním a ona svou situaci řeší temperamentním způsobem. více
Do morku kostí 2023, Camille DeAngelis
Maren chce totéž co všichni. Spořádanou rodinu, kluka, co ji bude zbožňovat, oddané přátele. V tom jí však brání jeden zásadní problém – každého, koho si Maren zamiluje, nakonec spořádá. Nemůže si pomoct, patří totiž mez... více
Oslobodenie zvierat 2022, Peter Singer
Témou knihy je nadvláda ľudských bytostí nad bytosťami ne-ľudskými. Táto nadvláda spôsobuje stále obrovské množstvo utrpenia a bolesti zvierat. Boj proti nej je pre autora práve tak dôležitý, ako bol boj za mravné a soci... více
Čínská studie 2010, Colin Campbell
Dílo bylo v USA oceněno jako Kniha roku. Nejobsáhlejší studie o výživě všech dob. Colin Campbell, profesor biochemie výživy na Cornellově univerzitě, zaujímá přední místo ve světovém výzkumu výživy po více než 40 let... více
Jíst slušně 2013, Karen Duve
Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? ... více
Věčná Treblinka 2003, Charles Patterson
Dnes již světově proslulá kniha amerického znalce holocaustu hledá paralely mezi nacistickými zvěrstvy a naším chováním ke zvířatům. více
OpRAWme se 2017, Stanislav Skřička
Kniha je napsána podle scénáře dokumentu točeného s předními odborníky z ozdravných institutů a univerzit na americkém kontinentu. Je v ní srozumitelně vysvětleno, jak funguje výživa a co v těle dokážou vlastní ozdrav... více
Dilema všežravce 2013, Michael Pollan
Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více
Místo vejce banán 2015, Veronika Chládková
Cesta (nejen) do veganské kuchyně. více
Radost ze zdravých dětí 2007, Vladimíra Strnadelová
Podtitul: preventivní i léčebná strava pro celou rodinu Kniha seznamuje rodiče, budoucí rodiče a všechny, kteří o děti pečují, s aplikací přírodních zákonitostí ve výživě a výchově dětí. Kniha nastiňuje nejen obecné p... více
Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur 2015, Sandor Ellix Katz
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zelen... více
Veganův průvodce 2015, Karolína Rathousová
Veganům i masožravcům se zájmem o rostlinnou stravu. Každému z nich může kniha pomoci při každodenních nesnázích, které je mohou potkat při nákupech v supermarketu, výběru kosmetiky, hledání veganské restaurace či přes s... více
Pračlovíčci - Hurá na mamuta! 2020, Jackie Niebisch
Dost s bobulemi! Malí pračlovíčci už mají všech těch lesních plodů plné zuby a dali by si mamutí steak, pěkně křupavý a šťavnatý! A tak se každý den vydávají na dobrodružný lov. Jenže dobromyslný mamut s velkým zadkem se... více