Křídla přehled
Aprilynne Pike
Aprilynne Pikeová nadchla svým debutem i slavnou autorku ságy Stmívání Stephenii Meyerovou. Není divu, příběh - originální fantasy s přídechem thrilleru a horroru, ale i s prvky love story - o dívce se zvláštním jménem Laurel se čte doslova jedním dechem. Patnáctiletá hrdinka jde poprvé do školy (předtím ji učila matka) a snaží se přizpůsobit novému prostředí. Brzy najde přítele, který jí podá pomocnou ruku. David se nemusí přemáhat, nová spolužačka je nesmírně krásná, jemná a milá dívka. Vypadá jako víla, říká si David, ale to ještě netuší, že není daleko od pravdy a že jej po boku Laurel čekají pěkně horké chvíle. Bytosti z jiného světa se dostávají mezi lidi a začíná boj na život a na smrt.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Wings, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křídla. Přihlašte se a napište ho.
No... Jak bych vám to řekla. Za mě se moc dobrých YA fantasy nenapsalo. Většinou to mělo dobrý nástřel, ale pak to bylo všachno tak nějak ploché, nedotažené, až moc jednoduše napsané... Já chápu, žetu byla snaha o jemnější příběh pro mladší publikum, ale já i přesto ve své počínající pubertě chtěla víc. :D Takže za mě vlastně nic moc série, kterou nedoporučuji. Dnes jsou napsané 100x lepší knihy u kterých se člověk dojme a těší se na každou další stránku.
celou sérii jsem četla přibližně ve 12-13 a velice se mi líbila. Pamatuji si ji už jen matně, ale za mě to bude vílí série spíše pro mladší čtenáře.
Kniha Křídla v seznamech
Knihu jsem přečetla jen kvůli své 8leté dceři, která mi ji půjčila v knihovně, kde byla se školou, a i když rozhodně nepatřím mezi cílovou skupinu, kniha mě bavila, hlavní postavy, hlavně teda Tamani, mi byly sympatické a rozhodně bych se nebránila přečíst si další díl.