Místo vejce banán přehled
Veronika Chládková , Kateřina Balcarová
Cesta (nejen) do veganské kuchyně.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Místo vejce banán. Přihlašte se a napište ho.
Nie je to klasická kuchárka, skoro polovica knihy popisuje informácie dôležité hlavne pre nových vegánov, alebo aj pre ľudí, ktorí sa proste zaujímajú o vegánske stravovanie; zdroje bielkovín, vitamínov, železa a vápnika, rady, čo by mal mať každý v kuchyni, a všeličo iné. Dokopy asi 53 receptov na chutné vegánske jedlá, väčšinou ľahko zohnateľné ingrediencie, ku každému receptu fotka, pekný dizajn a prehľadnosť.
+ Líbí se mi, že autorky v receptech pracují s pro nás běžnými a lehce dostupnými surovinami.
+ Praktické rady pro vegany (především ty začínající).
- V některých receptech není uvedeno konkrétní množství surovin (mám ráda, když se mám alespoň od čeho odpíchnout),
- V receptech se dost objevují sójové nudličky a sójový granulát (a tofu, které nejím, ale to beru).
Z různých hodnocení jsem čekala něco jiného, ale nějaké recepty určitě zkusím.
Kniha Místo vejce banán v seznamech
Absolutně nehodlám koketovat ani s vegetariánstvím, natož s veganstvím, ale způsob zpracování této knihy mě rozhodně pro níže zmíněné "kytičkové dny" nadchl. Proč ne.
Zejména výživové hodnoty, jednoduchost a lákavé fotky jsou velkým plusem této útlé knihy.