veganství
štítky
110 knih
Jez a běhej 2013, Scott Jurek
Legendární běžec z bestselleru Zrozeni k běhu se vrací! Již téměř dvě desetiletí je Scott Jurek hvězdou – a miláčkem publika – v extrémně náročném, ale stále populárnějším sportu – ultramaratonu. V roce 1999 jako napr... více
Lahodně s Ellou 2015, Ella Woodward
Úžasné ingredience a skvělá jídla, která si oblíbíte vy i vaše tělo. Od luxusních dezertů až po rychlá a nenáročná jídla, lahodné tipy, pochoutky založené na syrové stravě a pestré zeleninové saláty – to vše naleznete... více
Vegan v kondici 2014, Brazier Brendan
Brendan Brazier je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace Vegan v kondici se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. Jeho legendární dieta Thrive pomohla celé řadě sp... více
Lahodne s Ellou každý deň 2016, Ella Woodward
Po obrovskom úspechu Ella rozšírila svoje experimentovanie s jedlom a napísala pokračovanie Lahodne s Ellou každý deň . Vôbec to nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad a životný pocit. E... více
Jíst slušně 2013, Karen Duve
Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? ... více
Věčná Treblinka 2003, Charles Patterson
Dnes již světově proslulá kniha amerického znalce holocaustu hledá paralely mezi nacistickými zvěrstvy a naším chováním ke zvířatům. více
OpRAWme se 2017, Stanislav Skřička
Kniha je napsána podle scénáře dokumentu točeného s předními odborníky z ozdravných institutů a univerzit na americkém kontinentu. Je v ní srozumitelně vysvětleno, jak funguje výživa a co v těle dokážou vlastní ozdrav... více
Jak nezemřít 2017, Michael Greger
Onemocnění, jako jsou nemoci srdce a cév, rakovina, cukrovka, vysoký krevní tlak, Parkinsonova či Alzheimerova choroba (a další), si každý rok i u nás vyžádají desítky tisíc lidských životů. Tak tomu být ale nemusí. Když... více
Místo vejce banán 2015, Veronika Chládková
Cesta (nejen) do veganské kuchyně. více
Nesvoboda 2020, Lukáš Vincour
Zneužívání zvířat v České republice má mnoho podob. Začíná u jídelních stolů, pokračuje v budovách pokusných laboratoří a zdaleka nekončí v klecích zoologických zahrad nebo cirkusových manéžích. Zvířata nenacházejí klid ... více
Veganův průvodce 2015, Karolína Rathousová
Veganům i masožravcům se zájmem o rostlinnou stravu. Každému z nich může kniha pomoci při každodenních nesnázích, které je mohou potkat při nákupech v supermarketu, výběru kosmetiky, hledání veganské restaurace či přes s... více
Pračlovíčci - Hurá na mamuta! 2020, Jackie Niebisch
Dost s bobulemi! Malí pračlovíčci už mají všech těch lesních plodů plné zuby a dali by si mamutí steak, pěkně křupavý a šťavnatý! A tak se každý den vydávají na dobrodružný lov. Jenže dobromyslný mamut s velkým zadkem se... více
Krizová kuchařka ze Svatojánu 2020, Eva Francová
Jisté rady, tipy a recepty do nejisté doby. Jak vařit z omezených zdrojů v době krize? Jak si v domácích podmínkách vyrobit základní drogerii, kosmetiku, léčivé přípravky z bylin a další nezbytnosti? Nenechte nic náho... více
Jak na veganství 2020, Pavel Houdek
Praktický, čtivý a velmi důkladný průvodce veganským stravováním, čerpající jak z kvalitních vědeckých studií, tak z bohaté praxe dlouholetého vegana – autor je veganem již přes dvacet let, veganství se věnuje také na ne... více
Veganská kuchařka od českého kuchaře 2015, David Zmrzlý
Kniha plná úžasných a oku lahodících receptů, napsaná týmem českých odborníků na veganskou stravu. Všechny použité suroviny tedy snadno naleznete ve vašich obchodech či u oblíbených farmářů. Kuchařka navíc obsahuje slovn... více
Veg mňamky nejen pro vegan(k)y 2011, Martina Čermáková
Martina Čermáková s úspěchem prezentuje veganskou kuchyni ne jako nezáživnou kombinaci zeleniny a zrní, ale jako chutnou až dekadentní, snadno připravitelnou krmi. Neklade důraz na zdravotní a etické aspekty vegetariánsk... více
Veganské pochoutky - 100 moderních a zdravých receptů 2014, Jérôme Eckmeier
Stále více lidí touží žít v souladu se zvířaty, v hezké krajině a příznivých klimatických podmínkách. Proto se stravují s rozmyslem, bez masa, a přesto chutně. Veganská kuchařka Jérôme Eckmeiera je ideální příručkou pro ... více
Hřbitov na talíři 2009, Jan Šťastný
Unikátní příručka uceleně popisuje používání živočišných surovin v potravinářství, v kosmetice i v oděvním průmyslu a dalších oblastech. Věděli jste, že do jídla se dává rozemletý hmyz jako barvivo, žaludky telat se použ... více
Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta 2013, Anna Hýžová
Vitariánství je životní směr, ve kterém je stravování založeno na konzumaci pouze tepelně neupravovaných, syrových – živých potravin, tj. zeleniny, ovoce, ořechů, semínek a bylin. Kniha Škola živé stravy - Vitariánství ... více
Stávám se veganem 2014, Ruediger Dahlke
Velice aktuální kniha, která vychází vstříc mnoha lidem, kteří se - ať z důvodů zdravé výživy či z důvodů etických - rozhodli změnit své stravovací návyky a stát se vegany. Autor vás seznámí s výhodami veganské diety a p... více