Kniha, kterou byste neměli přehlédnout. Jejich jest království je kniha, jakých u nás vychází velmi málo. Podmínky hospodářských zvířat nejsou častým tématem v médiích ani lákadlem nakladatelů. Bohužel. Protože i u nás ... více
Lži o masu 2017, Hans-Ulrich Grimm
Podtitul: Živočišná výroba jako zdroj nemocí Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodno... více
Kuchařka: Nejlepší recepty 2005, Alena Doležalová
Tato kniha přináší 2850 receptů pro přípravu nejrůznějších pokrmů-od předkrmů, studené kuchyně, přes polévky, speciality teplé kuchyně, až po moučníky, nápoje či rady pro konzervování. 3. vydání více
Domácí řeznická kuchařka 2018, Josef Dušátko
Milujete klasické domácí zabijačkové výrobky? Udělejte si je sami! Kniha plná návodů, jak si vyrobit jelita, jitrnice, tlačenky, paštiky, klobásy, párky, salámy, šunky, prejt, ovar a další. Vše zvládnete udělat v bytě. N... více
Guláš pokaždé jinak 1985, Věnek Baudyš
Sešit obsahuje technologii přípravy gulášů ze všech druhů mas ; než začneme vařit ; dávkování surovin ; recepty z hovězího, vepřového masa ; minutkové guláše ; guláše z různých druhů mas a uzenin ; ze zeleniny a hub. ... více
Guláše mnoha chutí a nápadů - 150 receptů 2003, Vladimír Příhoda
150 receptů na guláše z hovězího, vepřového, skopového, jehněčího a jiného druhu masa, z vnitřností, uzenin, brambor, ryb, hub, ze zeleniny a luštěnin. více
Vepřové maso 1990, Věnek Baudyš
Recepty na přípravu jídel z vepřového masa pomocí pečení, dušení, grilování a smažení více
Vaříme a udíme doma 1991, Ladislav Steinhauser
Řemeslo má zlaté dno a uzenářskou dílnou se navíc line tolik lákavých vůní. Proniknout do tajů tohoto řemesla vám pomůže knížka, kterou právě držíte v ruce. Autoři pocházející z rodiny, kde se uzenářskému řemeslu věnuje ... více
Lexikon grilování 2016, Roger Kimpel
Lexikon pro letní dny vám přináší základy grilování i nejlepší recepty z celého světa. Najdete v něm vše co musíte vědět o grilování, druhy grilů i zásady správného grilování, recepty a regionální speciality z celého svě... více
Nejlepší z minutek 2005, Libuše Vlachová
Minutky z vepřového, hovězího, telecího, skopového, jehněčího, mletého, krůtího a kuřecího masa, z ryb a zvěřiny. Kromě toho zde najdete vhodné přílohy a omáčky. více
Recepty z vepřového masa 2004, Pavla Michňová
Kuchařské předpisy na přípravu klasických i nových pokrmů z vepřového masa. více
Weber bible grilování 2013, Jamie Purviance
Tato kniha není obyčejnou kuchařkou, která obsahuje recepty pro grily plynové, elektrické a na dřevěném uhlí. Po jejím přečtení získáte neocenitelné znalosti, týkající se zacházení s Weber grily, rady a vychytávky ohle... více
Vepřové maso 2010, kolektiv autorů
Podrobné návody na přípravu pokrmů jsou podány přehlednou, srozumitelnou formou a nevyžadují žádné speciální kuchyňské vybavení. V rámci knihy jsou recepty rozčleněny do kapitol podle chodů (předkrmy, hlavní jídla, dezer... více
Steaky a jiné speciality z vepřového masa 2012, kolektiv autorů
Tuto edici tvoří více než třicet útlých kuchařských knížek přinášejících recepty z různých surovin a pro různé příležitosti, ať už jde o ovocné saláty, dezerty, pokrmy připravované na pánvi, jednohubky, steaky či recepty... více
Minutky 1978, Libuše Vlachová
Kromě předpisů na přípravu minutek z hovězího, telecího, vepřového, skopového, mletého a velrybího masa, z drůbeže, zvěřiny a uzenin informuje autorka o vhodných druzích masa a o technologii přípravy minutek. Zabývá se t... více
Zabijačka aneb Receptář vepřových hodů 1996, Josef Dušátko
Popis zabijačky, technologický postup porážky a zpracování vepřového masa s recepty. více
Zabijačkové speciality: pochoutky z vepřového masa 1997, Jana Horecká
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Masové recepty 2006, Miroslav Mayer (kuchařky)
Zásady správné výživy, příprava jídel, recepty na výsekové maso hovězí, vepřové, telecí, skopové, kůzlečí, drůbež, ryby, zvěřinu aj. více
Pokrmy z masa 1999, Anna Marienková
drůbeží, hovězí, vepřové, ryby, zvěřina, mleté maso více
Kuchařka nejen na neděli: Maso pokaždé jinak 1995, Jaroslav Vašák
Recepty z různých druhů masa. více