Nová kniha
Atlas ryb a dalších živočichů korálových útesů Rudého moře - Alena Doležalová
Praktická příručka pro podvodní nadšence. Tato kniha je určená nadšencům a milovníkům podmořského života a především těm, kteří propadli krásám Rudého moře. Je... detail knihy
Populární knihy
/ všech 42 knihNové komentáře u knih Alena Doležalová
Kuchařka: Nejlepší recepty
„Tuto knihu mám již 25 let a stále je pro mě užitečnou. Občas nahlédnu, pokud si nejsem u vaření jistá. Nejvíce jsem ji ocenila v začátcích svého vaření. ;-)“... celý text
— martianekk
Remoska v moderní i babiččině kuchyni
„Nejlepší kniha pro pečení a vaření s remoskou. U každého receptu uvedeno,zda je pro 2 nebo 4 litrovou remosku, čas pečení a foto hotového pokrmu.
Vše velmi přehledné, naprostá spokojenost.“... celý text
— Moudd
Hrníčkové moučníky
„Jednoduché a rychlé recepty, a mám i své oblíbené. Pro začátečnice doporučuji.“
— jarkaska
Domácí krabičková dieta
„Nevím jak hodnotit kuchařku. Asi jsem od knihy čekal něco trochu jiného. Obecné principy na 30 stranách zbytek recepty, z nichž se řada z nich opakuje, až na to, že někdy určitým způsobem zpracováváme kuřecí, jindy stejně králíka, příště zas rybu... Jinak mě často napadalo, že kniha by se stejně dobře mohla jmenovat Vaříme s česnekem, protože ten je přítomný ve většině receptů, občas v naprosto nečekané kombinaci.
Další výhrada se týká úpravy, graficky mi to připomínalo spíš časopis než knihu.
A myslím, že za těch 12 let se trochu změnila i dietetická doporučení, že dnes už nepanuje tak bezvýhradné nadšení nad všemi těmi Ramami a dalšími našlehanými rostlinnými tuky, u různých nízkotučných alternativ jogurtů a jiných výrobků je dneska slyšet varování před přidanými škroby... A taky si myslím, že definice živého jogurtu by měla vycházet z přítomnosti živých jogurtových kultur a ne z nepřítomnosti přidaných "éček".“... celý text
— vlkcz
Kuchařka: Nejlepší recepty
„Spoustu receptů z klasické české kuchyně. Kuchařka pro začátečníky, ale i pro ty, kdo už mají velké zkušenosti v kuchyni, ale hledají inspiraci, co vařit nebo péct.“... celý text
— Jirinamac
Alena Doležalová knihy
Žánry autora
Literatura česká Literatura naučná Kuchařky Příroda, zvířata Učebnice a slovníky Zdraví
Štítky z knih
kuchařky ovoce zelenina zavařování a nakládání potravin hubnutí diety nápoje cukroví med chléb
Doležalová je 5x v oblíbených.