jarkaska jarkaska komentáře u knih

Čtyři a půl kamaráda a špion v sukních Čtyři a půl kamaráda a špion v sukních Joachim Friedrich

Čtyři kamarádi a jeden pes. Děj příběhu má spád, čte se to pěkně. Pro malé, ale i velké čtenáře, kteří mají rádi dobrodružství a rádi se zasmějí, doporučuji.

27.01.2025 4 z 5

Kamarádi zvířátka Kamarádi zvířátka Jiří Žáček

Malá vnučka si ji našla v naší knihobudce, a tak prohlíží zvířátka a k tomu musíme číst říkanky. Moc pěkná kniha, která zůstala v knihovničce.

25.01.2025 5 z 5

Příběh lásky Příběh lásky Jan Budař

K této knize není co dodat. Pro mne jedním slovem "Nádherná".

21.01.2025 5 z 5

Rosa a měsíční kámen Rosa a měsíční kámen Darcey Bussell

Další kniha ze série Malá baletka. Rosu její kouzelné baletní střevíčky vždy přenesou do Země kouzel. Zde pomůže vyřešit další příhodu s pomíchanými balety. Tato kniha je pro všechny malé slečny.

19.01.2025 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Nádherná čtivá kniha, která se mi dostala náhodou do ruky. Kdybych neměla jinou akci, asi bych knihu z rukou neodložila a jen četla. Pěkná česká detektivka. První setkání s paní spisovatelkou, a že jsem začala třetí knihou v pořadí, nevadí. Klekánice už je zamluvená a pak bude na řadě Vodník. A třeba se dočkáme i dalších případů.

19.01.2025 5 z 5

Dívka v modrém Dívka v modrém Felix Achilles de la Cámara (p)

Tento film jsem viděla mnohokrát. V rámci ČV jsem si ji přečetla jako e-knihu.
Bylo to úsměvné čtení.

Ela a skleněný střevíček Ela a skleněný střevíček Darcey Bussell

Tentokrát Elu její baletní střevíčky přenesou do Země kouzel, aby pomohla Popelce. Pěkná kniha.

Ela a maškarní ples Ela a maškarní ples Darcey Bussell

Pěkná kniha pro menší čtenářky o Ele, která navštěvuje baletní školu. Pomocí svých červených baletních střevíčků se dostává do Země kouzel. Zde zažije vždy nějaký příběh.

Ela a ledová kletba Ela a ledová kletba Darcey Bussell

Tentokrát Ela v Zemi kouzel pomůže zlomit kletbu Myšího krále. Myší král celou Zemi kouzel pomocí magické koule zaklel. Je zde zima, sníh a nikde se netančí. Zachrání se jedině tehdy, když si dcera krále Tristana vezme Myšího krále. Ela pomocí lsti zachrání jak princeznu Aurelii i Zemi kouzel.

11.01.2025 5 z 5

Duchové neklepou na dveře Duchové neklepou na dveře Eulàlia Canal

Tuto knihu jsem objevila v rámci ČV. Souhlasím s komentářem od Boboking. Fakt je to pěkná dětská knížka, ilustrace se mi také líbí. Ten, kdo čte dětem před spaním, toto zvládne na jeden zátah. Určitě doporučím.

10.01.2025 5 z 5

Perly krásné hraběnky Perly krásné hraběnky Frieda Birkner-Mahler

Po dlouhé době jsem sáhla po knize této autorky. Jsou zde dva příběhy, oba se četly pěkně. Je to taková oddechovka.

09.01.2025 4 z 5

Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Tato kniha se mi dostala náhodou do ruky a já zjistila, že se mi hodí do letošní ČV. Četla se pěkně, stránky ubíhaly a to i přes smutný děj. Po přečtení poslední stránky, jsem si řekla, že toto se může stát každému i v životě.

04.01.2025 5 z 5

Co by kdyby: Popelka neobula střevíček Co by kdyby: Popelka neobula střevíček Sarah Mlynowski

V loňské ČV jsem si přečetla o Sněhurce, teď se mi dostala do ruky pohádka O Popelce. Kniha se pěkně četla, zajímavý příběh a ještě překvapivější konec.

02.01.2025 4 z 5

Louskáček Louskáček Rachel Elliot

Krásná kniha pro malé čtenáře, kteří si ji už sami dokáží přečíst. A také pěkné ilustrace.

02.01.2025 5 z 5

Agáta a doktor Lupa - Sídliště v ohrožení Agáta a doktor Lupa - Sídliště v ohrožení Gerit Kopietz

Poslední den v roce a poslední kniha letos přečtená.
Doporučuji všem mladším čtenářům, kteří mají rádi dobrodružství.

31.12.2024 5 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

Jak jsem již někdy psala, jsou knihy, které bych díky ČV ani nečetla. Toto je i tento případ. Kniha se pěkně četla, dvě sestry - dvojčata, každá jiná. Dva pohledy na život. Fern jsem si zamilovala. Tomu, kdo ještě nečetl, doporučuji.

31.12.2024 5 z 5

Andulka Andula Andulka Andula Patrik Hartl

Tuto knihu si vnučka donesla ze školky. A jako správná knihovnice, jsem si ji přečetla, protože doma máme mimo jiných ptáčků i několik andulek.
Knihu jsem měla přečtenou za chvilku a moc se mi líbila. Pěkně barevné ilustrace. Pro čtení před spaním, doporučuji.

20.12.2024 5 z 5

Agáta a doktor Lupa - Chyťte zloděje! Agáta a doktor Lupa - Chyťte zloděje! Gerit Kopietz

Opět zajímavý případ Agáty a jejího kamaráda Richarda. Prima čtení pro mladší čtenáře.

18.12.2024 4 z 5

Agáta a doktor Lupa - Ohrožená plavba Agáta a doktor Lupa - Ohrožená plavba Gerit Kopietz

To by nebyla Agáta a její kamarád doktor Lupa, aby nedošlo opět k nějakému dobrodružství. Knihy vyšly sice už před 20ti lety, ale i dnes si je mohou přečíst jak kluci, tak i holky co mají rádi dobrodružství a ne moc silné knihy.

29.11.2024 4 z 5

Popletený ježeček Popletený ježeček Ladislava Horová

Tuto knihu jsem koupila vnučkám, ale zjistila jsem, že se mi hodí i do ČV a tak jsem si ji přečetla.
Pěkné čtení, podívám se i po dalších z této série a půjčím pro své malé čtenáře.

29.11.2024 5 z 5