Agáta a doktor Lupa - Únos vlaku
Gerit Kopietz , Jörg Sommer
Agáta & Doktor Lupa série
Agáta Bystrá a doktor Lupa nevěří svým očím. Jízda historickým vláčkem měla být přece báječným výletem. Vlak ale přepadla banda zločinců, kteří žádají vysoké výkupné za bohatého cestujícího. Bude i tentokrát stačit Agátě a doktoru Lupovi důvtip a mazanost, aby překazili únoscům jejich plány?
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2004 , Fragment (ČR)Originální název:
Charly Clever & Doktor Lupe voll in Fahrt, 2002
"Z doby kamenné"
Dva kamarádi, kteří ještě ani nejsou dospělí se pouští do dalšího pátrání.
Spíše boje o život v tomhle případě.
Lupiči násilím vnikli do vlaku , ve kterém oba přátelé jeli na projížďku historickým výkladem. Požadování výkupného lidmi s hrubým hlasem určitě nebylo součástí prohlídky...
Co teď? Agata a dr.Lupa mají další případ!
V mládí jsem tuto knihu četl hodněkrát a proč? Kvůli kouzelné lupy přeci :D Je to něco revolučního a bavil jsem se pokaždé, když jsem jí musel použít.
Kniha se mi moc nelíbila.. příběh byl hrozně složitý a prostě jsem celkově nevěděla o co jde. Takže u mě docela zklamání :(
Určené pro mladší čtenáře. Četba, která je jistě hned zaujme. U těch starších už to takové není. Ale mě se tento díl kdysi moc líbil.
Krátké příběhy pro malé čtenáře- a ještě ke všemu možnost zapojit se do vyšetřování. Opravdu dobrá oddechová knížka (tedy, kategotie 10 let)
Pěkná kniha pro děti.